Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Αδιέξοδο στο θέμα της ονομασίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ

Το γεγονός ότι δεν διαβλέπει σύντομη λύση στο ζήτημα της ονομασίας δήλωσε στο "Ρόιτερ" ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Δ. Κατσούδας, από το Μπλέντ της Σλοβενίας όπου συμμετείχε σε περιφερειακή σύνοδο για την ασφάλεια.

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ανέφερε πως "δεν βλέπω πολύ αισιοδοξία" καθώς και ότι η μετονομασία μιας οδού σε οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και ένα στάδιο σε στάδιο "Φίλιππος Β", ήταν μια πρόκληση από πλευράς πΓΔΜ.Αρνητικός ήταν επίσης σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν σημάδια που να δείχνουν ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα.

Από τη μεριά του ο υπουργός εξωτερικών της πΓΔΜ, Α.Μιλολόσκι, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της στις διαπραγματεύσεις και πιο συγκεκριμένα ότι "...η μόνη αλλαγή ήταν προς το χειρότερο σε ότι αφορά τη στάση τους (της ελληνικής πλευράς). Έχουν σκληρύνει τη θέση τους. Ανησυχούμε για ένα δεύτερο ελληνικό μπλοκάρισμα σε σχέση με την έναρξη των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων με την ΕΕ...". Παρόλα αυτά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς*, θα παρουσιάσει σύντομα μια νέα πρόταση συμβιβασμού και τόνισε πως "...εμείς,στη Μακεδονία, είμαστε έτοιμοι να διανύσουμε το δικό μας μίλι (σ.σ. την απόσταση που αναλογεί) προκειμένου να καταλήξουμε σε λύση..."

__________

* gianniotis: Κι' εμείς από τη μεριά μας θα ξανα-χαρακτηρίσουμε ως ..."γυρολόγο - τουρίστα " τον κ. "διαμεσολαβητή" του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς, ο οποίος - πριν ακόμη βρεθεί λύση για το όνομα - δεν διστάζει να δίνει συνεντεύξεις από του βήματος, με φόντο την ..."Μακεδονία" του. Αυτές είναι, οι κατά τα άλλα ...αγνές του προθέσεις. Ξυπνήστε λιγάκι εκεί στο ΥΠΕΞ.!

2 comments:

  1. 124 χώρες έχουν αναγνωρίσει(123 χώρες επί Σημίτη) τα ΣΚΟΠΙΑ με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    128 είναι το όριο που θέτει ο ΟΗΕ για την αναγνώριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλτατε Giannioti το ΥΠΕΞ να ξυπνησει η' ο Ελληνικος λαος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή