Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ανοίγει ο δρόμος οικοπεδοποίησης καμένων περιοχών

Η έλλειψη δασολογίου, δασικών χαρτών, κτηματολογίου, η αυθαιρεσία πολιτείας και οργάνων της διοίκησης ανοίγουν το δρόμο για την οικοπεδοποίηση καμένων περιοχών ανέφερε στο ΣΚΑΪ, ο πρώην γενικός διευθυντής δασών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Φραγκιουδάκης.
Όπως είπε, η οικιστική εισβολή μέσα στο πράσινο πραγματοποιείται κατά κανόνα με δύο τρόπους είτε με τις εγκεκριμένες αλλά όχι νόμιμες επεκτάσεις των ρυμοτομικών σχεδίων, είτε με νομιμοφανείς διαδικασίες αποχαρακτηρισμού εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες.
"...Την περίοδο 1997-2002 αποχαρακτηρίστηκαν 3.500 με 4.000 στρέμματα κυρίως σε περιοχές του Πεντελικού Όρους..." κατέληξε ο κ. Φραγκιουδάκης.

1 comments:

  1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΙΩΡΓΟ-ΚΑΝΑΛΑ (ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ).
    ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (30-8-2009, 4 μμ)
    Η πυρκαγιά που ξέσπασε βόρεια του Λος Άντζελες, την Τετάρτη, συνέχιζε να μαίνεται, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις τραυματίες ένας εκ των οποίων βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση.
    Οι αρχές διέταξαν την υποχρεωτική, άμεση εκκένωση 3.000 κατοικιών.
    Η πυρκαγιά ήδη κατέκαψε 28.000 εκτάρια και απειλεί σημαντικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές, περιλαμβανομένων αναμεταδοτών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Επεκτάθηκε προς κατοικημένες περιοχές στην Πασαντίνα και προς την Κοιλάδα του Σαν Φερνάντο.
    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες Μαρκ Σάβιτζ, έως χθες είχε τεθεί υπό έλεγχο μόλις το 30% των μετώπων.
    Την Παρασκευή ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις κομητείες του Λος Άντζελες και του Μοντερέι λόγω των πυρκαγιών. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν πάνω από 750 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων.
    Το 2007 είχαν σημειωθεί οι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της πολιτείας, όταν είχαν καταστραφεί 2.000 κατοικίες και είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους 640.000 πολίτες.
    Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΜΕ ΑΕΠ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΒΑΤΖΕΝΕΓΚΕΡ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    Αυτή τη σοβαρότητα έχει ο πολιτικός Γιωργάκης, αυτές της ανοησίες μας πουλάνε οι χρηματοδότες του ιδιοκτήτες του Mega, του Αντένα, του Σκάι και του Αλτερ.
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ.
    Μήπως δεν φταίνε αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή