Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΔΕΘ: Μια ευκαιρία (η τελευταία) για τον Κώστα Καραμανλή

Η παρουσία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η μοναδική - αλλά και η τελευταία του - ευκαιρία.
Θα πρέπει επιτέλους να εξαγγείλει και να προωθήσει τις τομές, τις οποίες ως τώρα δεν ...τόλμησε.!
Ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος - γι' αυτόν μιλάμε - είναι πολύ...τυχερός άνθρωπος, όσον αφορά την πολιτική, κι' αυτό διότι παρά τα κολοσσιαία λάθη που έχουν γίνει τα τελευταία 5 χρόνια και κυρίως - παρά τις καθυστερήσεις στην προώθηση των υπεσχημένων, εξακολουθεί - κατά ένα ποσοστό έστω - να κρατά την τύχη του στα χέρια του...
Κι' όχι μόνο την δική του, αλλά και την δική μας.!
Η τελευταία του όμως ευκαιρία, εκτιμούμε ότι θα είναι η προσεχής παρουσία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης...
Εάν εκεί επαναλάβει τα ...τετριμμένα και συνεχίσει στην λογική της "ήπιας προσαρμογής", τον προσεχή Μάρτιο θα τελειώσει την κυβερνητική του θητεία ως ένας "μέτριος" πρωθυπουργός, για να μην πούμε κάτι διαφορετικό, και πολύ χειρότερο γι' αυτόν βεβαίως...
Εάν αντιθέτως, κινηθεί στην "γραμμή" των επιβεβλημένων τομών υπέρ των οποίων ωρύεται σύμπασα η παράταξή του και όχι μόνο, έχει ελπίδες να αναστρέψει το αρνητικό γι' αυτόν κλίμα και ν' ανακόψει την ραγδαία φθορά του, μη δίδοντας στον ...ίλιγγο τη χαρά, ώστε να γιορτάσει την κάθετη πτώση του.
Εμμέσως, τον δρόμο αυτόν υπέδειξε και ο κ. Παπαθανασίου προχθές, όταν εξερχόμενος του Μαξίμου δήλωσε ότι "...πρέπει να κάνουμε τώρα, όσα δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες..."
Αυτή είναι η αλήθεια, και αυτή πρέπει να υπηρετήσουν την ...εσχάτη έστω ώρα, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά, όσο και η κυβέρνηση στο σύνολό της.

8 comments:

  1. Τελικά κύριε Γιαννιώτη,

    Μεγάλος ο καημός σου για να σωθεί ο Μπουχέσας..

    Και ας λές σε κάθε στιγμή ότι δεν είσαι οπαδός κανενός κόμματος..

    μας δουλεύεις άγρια...

    και για τις φωτιές την κάνεις τουμπεκί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 7:48 o Γιαννιώτης το έχει δηλώσει οτι είναι γέννημα θρέμμα Νεοδημοκράτης, εγώ τουλάχιστον το θεωρώ πολύ θετικό οτι άν και Νεοδημοκράτης κράζει πολλές φορές τον μπουχέσα για την κακή πολιτική της κυβέρνησης που ηγείται κάτι που δέν κάνουν κάποιοι άλλοι bloggers Νεοδημοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Karaman Ali: Μια ιστορία αδηφαγίας γης και οικοπέδων.

    Η αδηφαγία γής και η οικοποδοποίηση και τσιμεντοποίηση των δασών είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της οικογένειας Karaman Ali από αρχαιοτάτων χρόνων.

    Εδώ και τέσσερις γεννιές οι αγία οικογένεια έχει ανοίξει πόλεμο με τα δάση και τη γή, κάτι που είναι χαραγμένο πια στο DNA της. Ετσι εξηγείται γιατί έχει ανακηρυχθεί ακόμα και από διεθνή μέσα ως ο σύγχρονος Νέρωνας. Εχουμε και λέμε.

    1. Karaman Ali Koytsuk o A!.

    Γενάρχης των Karaman Ali ήλθε από τα βάθη της Ασίας και εγκαταστάθηκε στη περιοχή των Σερρών στις αρχές του 19ου αιώνα. Με τα 12 γρόσια που είχε αγόρασε στην περιοχή των Σερρών 2 στρέμματα γής και εκεί έχτισε το κονάκι του. Μετά την Μικρασιατική καταστροφή η κυβέρνηση του Ε. Βενιζέλου παραχώρησε εκτάσεις στους πρόσφυγες στα πλαίσια της ανταλλαγής γής. Τότε ο Koytsuk Karaman Ali o A!, προσέλαβε 700 τσέτες Βουλγάρους και βάλθηκε να τρομοκρατήσει και τελικά να εκδιώξει τους πρόσφυγες από τη νέα τους γή, αρπάζοντας την περιουσία τους. Ετσι 37.000 στρέμματα έγιναν περιουσία της Αγίας οικογένειας.

    2. Karaman Ali Kotso, ο Εθνάρχης

    Εγγονός του Koytsuk κληρονόμησε όλα τα χαρίσματα του παππού του. Μόνο αντί των Βουλγάρων έδειξε ιδιαίτερη αγάπη στους Γερμανούς κατακτητές. Οι Αγγλοι μετά την απελεύθέρωση τον έκαναν πρωθυπουργό, γιατί τον είχαν στο χέρι (κατείχαν γαρ όλα τα αρχεία της Γκεστάπο).
    Σαν υπουργός Δημ. Εργων διέπρεψε στην τσιμεντοποίηση. Αμοιβή του το βουνό της Φιλοθέης (Τουρκοβούνια) όπου και ο τάφος του
    Επί πρωθυπουργίας του κάηκε όλη η βόρεια Αττική. Αμοιβή έκταση 82 στρεμμάτων στην Πολιτεία.

    3. Karaman Ali o Atsili- αδελφός του Kotso και θείος του σημερινού κούτσικου.
    Αυτός είχε μανία τα καταπατά αρχαιολογικούς χώρους. Γνωστά τα οικόπεδα 140 στρεμμάτων στον αρχαιολογικό χώρο Σαλαμίνας. Αλλο του χόμπι να παίζει στο χρηματιστήριο με άριστες επιδόσεις. Αυτόν αμπιστεύθηκε και το κούτσικο ο ανηψιός για να παίξει στο χρηματιστήριο τα λεφτά του ανηψιού με αμοιβή μια βουλευτική έδρα.

    4. Karaman Ali Koutsiko, ο ανηψιός του Kotso, γνωστός ως μπουχέσας.

    Με παρουσιαστικό κάτι μεταξύ Νέρωνα και Μουσολίνι θα μείνει στην ιστορία ως ο μοναδικός πορθητής-εμπρηστής της Ολυμπίας και μοναδικός εμπρηστής πρωτεύουσας κράτους μετά την Νέρωνα. Τελευταία του παράσταση ο εμπρησμός της Αττικής με λάφυρο 170.000 στρέμματα κάρβουνο. Λέγεται ότι απολάμβανε τη φωτιά από το κονάκι της Ραφήνας, παρατώντας ακόμα και το αγαπημένο του Playstation.
    Η πυρπόληση της Ολυμπίας ήταν όνειρο ζωής για την αγία οικογένεια. Πέρσες, Τούρκοι, Μογγόλοι, Ούνοι, Αβάροι δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτό που πέτυχε το κούτσικο-μπουχέσι. Δόξασε έτσι την αγία οικογένεια. Αμοιβή η εκδίκηση προς τον πράσινο νομό. ¨Ενας ψυχασθενής Νέρωνας δηλαδή. Το πρόσφατο κατόρθωμά του η πυρπόληση της Αττικής. Οση αττική γή κάηκε επί 3000 χρόνια είναι λίγη μπροστά σε αυτή που ο σύγχρονος Νέρωνας έκαψε μέσα σε 3 μέρες. Για αυτό το έργο του η αμοιβή του δεν έχει γίνει γνωστή, εικάζεται όμως ότι το κονάκι στη Ραφήνα ήταν μια προκαταβολή για τη μεγάλη επιχείρηση-κάρβουνο στην Αττική (Πάρνηθα, Β.Α προάστεια).

    Το κονάκι αυτό απεκτήθη με έναν περίεργο τρόπο και μια πρωτότυπη μέθοδο (χρησικτησία). Ισως με τα τωρινά του έργα ξεπληρώνει τους δικαστές και τους οικοπεδοφάγους που τον βοήθησαν να αποκτήσει με χρησικτησία το φιλέτο της Ραφήνας.

    Η ιστορία των karaman-aλητών δεν έχει τέλος. επομένως θα επανέλθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ 7:48 μμ
    Έχω την αίσθηση ότι μπαίνεις στα σχόλια για να "κρίνεις" εμένα προσωπικά, και όχι για να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου.
    Στην παρούσα ανάρτηση - αν δεν το έχεις καταλάβει - κρίνω αρνητικά τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο επί λέξει για κολοσσιαία λάθη, για καθυστερήσεις των υπεσχημένων για μετριότητα, για φθορά και άλλα πολλά.
    Πες μου τι άλλο θέλεις να γράψω και θα το κάνω, ή στείλε τις δικές σου θέσεις να τις αναρτήσω.
    Όσον αφορά τις πυρκαγιές, ας μην το συζητήσουμε καθόλου. Έχω ξεπεράσει τις 10 αναρτήσεις για το θέμα αυτό και σε χρόνο τριπλάσιο απ' ότι όλα τα άλλα θέματα μαζί.
    Εκτός και αν ήθελες να γράψω οτι τις φωτιές τις έβαλε ο ...πρωθυπουργός, οπότε μπορώ να το πω κι' αυτό, αν αυτό βέβαια σε βολεύει.
    -------------
    Για τον φίλο 8:52 μμ έχω να πω τα εξής:
    Είναι δικαίωμά σου να έχεις άποψη και να την εκφράζεις, όμως είναι και υποχρέωσή σου να είσαι ευπρεπής.
    Δεν είναι στις προθέσεις μου να διαγράφω σχόλια, όμως ακραίες συμπεριφορές και σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο, σε βάρος οποιουδήποτε δεν θα ξαναδεχθώ.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. giannioti μην δινεις σημασια σε αρρωστους πασόκους. Αστους να αυτοικανοποιούνται με τον τζεφρι και να αναπαραγουν αυτα που λενε τα παπαγαλακια της διαπλοκης...

    Οντως ειναι η τελευταια ευκαιρια του καραμανλη και αν δεν σταθει στο υψος των περιστασεων συντομα θα βρεθουμε στην ...ευχαριστη θεση να εχουμε κυβερνηση νταβατζηδων (ντοπιων και ξενων)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ 11:29 μμ.
    Όλα καλά κι' όλα ωραία, αλλά αυτό το "αρρωστους πασόκους" έχω να σου πω ότι δεν μου άρεσε καθόλου.
    Και για να εξηγούμαστε για άλλη μια φορά.
    Προβλέπω ότι θα κλείσω τα σχόλια πολύ σύντομα, όχι φυσικά για λόγους σεμνοτυφίας, αλλά για λόγους αρχών.
    Οι ύβρεις δεν αποτέλεσαν ποτέ το "ισχυρό χαρτί" της επιχειρηματολογίας.
    Σας παρακαλώ, προσπαθείστε να το κατανοήσετε.

    Φιλικά
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πραγματικά η τελευταία ευκαιρία του Καραμανλή αλλά όπως δείχνουν όλα θα την χάσει και αυτή την τελευταία. Ο άνθρωπος έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια απο την ώρα που έφυγε ο Ρουσόπουλος απο δίπλα του, συμπεριφέρεται σάν μονίμως μεθυσμένος. Αυτό δέ σημαίνει οτι ο Τζέφρυ θα είναι καλύτερος αλλά αυτή την στιγμή αυτόν που μας εξουσιάζει κρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απολογητικός θα είναι φέτος λένε ο Καραμανλής στην ΔΕΘ, απολογητικότατος.
    Αυτό τον συμβούλευσαν οι συνεργάτες του, αυτό προορίζεται να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή