Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Η "ιδεολογική" άγνοια των κατά φαντασία ...αριστερών

Ας μας πουν οι κύριοι της πληθώρας των αριστερων ιδεολογηματων, τί ξερουν απο φασισμό.
Μηπως θεωρουν φασιστικες τις θεωριες του Νιτσε και αν ναι, εχουν να αντιπαραθεσουν επιχειρηματα εναντιον τετοιων ιδεολογιων;
Αν αντιπαραθετουν ας πουμε ως επιχειρημα τις θεωριες των Μαρξ ή Ενγκελς (καθολα σεβαστες, αλλα εντελως λαθος ως οικονομικο μοντελο αναπτυξης και τελικα παροχυμενες).
Ή μηπως θεωρουν φασιστικες τις θεωριες του Πλατωνα (Πολιτεια) ή του Αριστοτελη (politics).
Κυριοι των ..."αριστερων ρευματων" ειστε ξεπερασμενοι και τελειτε ιδεολογικα εν πληρη συγχυσει και ακινισια.
Προβλεπω οτι δεν θα εμφανιστει πολιτικο ιδεολογημα ξανα, που να ειναι περισσοτερο νωθρο, ραθυμο και τοσο συγκεχυμενο και ακατανοητο με απανωτες ατακτες παλινδρομησεις αναμεσα στην λογικη και στο συναισθημα, και σε οτι αφορα τους Ελληνες ..."αριστερους" με ενα πρωτοφανες μισος για την Ελλαδα.
Σας προκαλω σε εναν δημοσιο διαλογο για ολα αυτα, και σας κατηγορω ευθεως οτι συνεργειτε αυτοβουλως και συνειδητα στην διαλυση της χωρας.
Και αν μεν τις προηγουμενες δεκαετιες προσβλεπατε στην καθοδο του κοκκινου στρατου, σας ερωτω:
Σημερα τι επιδιωκετε; Ποιό ειναι το σχεδιο σας; Γιατι ολοι εσεις που αυτοαναγορευεστε φιλανρωποι ειρινιστες, και οτι αλλο - Μαρθα Βουρτση δεκαετια '60 - δεν διενεργειτε ερανους, ή δεν στεγαζετε καποιους απο τους λαθραια ευρισκομενους εδω αλλοδαπους στα σπιτια σας, μαζι με τα παιδια σας και τις γυναικες σας;
Σας κατηγορω ευθεως οτι κανετε ανεξοδη και ακινδυνη αντιπολιτευση.
Αυτο που αποκαλειτε αγωνες και κινημα εχει εδω και πολλα χρονια καταστει ο αντιποδας του σαθρου πολιτικου οικοδομηματος της μεταπολιτευτικης Ελλαδος, και μαζι σε ενα "σικε" παιχνιδι θελετε να παραδωσετε την χωρα ανισχυρη και ανημπορη να αντιδρασει στο διεθνες νεο σκηνικο που ετοιμαζεται.
Ο Βελουχιωτης ρε σεις, σιγουρα θα γελαει αν και πιστευω οτι θα σας σιχαινοταν ως δειλους γιατι αν μη τι αλλο αυτος μπορει να ηταν οτι ηταν, αλλα ηταν αξιος μαχητης και γενναια φυσιογνωμια.
Και κατι ακομα.
Αν δημοκρατια, ειναι αυτο το "πραγμα" που βλεπω γυρω μου, και αυτο που νιωθω οταν περπαταω σε μια γειτονια της Αθηνας, και αν αισθητικη και μετρο που καποιοι καποτε σε αυτα τα χωματα διδαξαν, ειναι επισης αυτο που βλεπουμε στους τοιχους, στα πανεπιστημια μας , κλπ - κλπ, τοτε, δηλωνω μη δημοκρατης, και σας κατηγορω ως φυσικους και ηθικους αυτουργους κατα το ημισυ γι'αυτο. Το υπολοιπο θα πρεπει να το επωμισθουμε ολοι εμεις οι υπολοποι που ποναμε την πατριδα μας, που την νιωθουμε σαν τη μητερα μας, ή και σαν τη γυναικα μας, που τρεμουμε μηπως μας χαρακτηρισουν φασιστες, η οτι αλλο παρεμφερες οι προοδευτικοι ..."κυριοι", οι πιο πολλοι απο τους οποιους εχουν την πολυτελεια εκ του ασφαλους να ειναι ..."προοδευτικοι" αριστεροι, μιας και εχουν μεγαλωσει, αν οχι στα πουπουλα παντως στα μαλακα, και βεβαιως κατεχουν θεσεις κλειδια πλεον στη δημοσιογραφια, την εκπαιδευση (ιδιως τριτοβαθμια) κλπ.
Κυριοι της ..."αριστερας", δεν σας μισω, οπως - το πιθανοτερο - εσεις εμενα για τετοιες αποψεις.
Θα σας πω ομως οτι συντομα θα καταστειτε γραφικοι απο την ιδια την νεολαια στην οποια αφιδως πουλατε φουμαρα και ...ιδεολογιες για να την βαζετε μπροστα στις βρωμικες πραξεις σας, σαν δειλοι και γερασμενοι ιδεολογικα και σωματικα αλλα, και μη εχοντας επιτυχει και κατι διαφορετικο στη ζωη σας (οι περισσοτεροι απο σας).
Η χειροτερη τιμωρια (αλλα και καταστροφη για ολους μας), θα ηταν να παρετε την εξουσια.
Πραγματικα θα ηθελα να το δω καποτε αυτο, για να αποδειχθει και στην πραξη η ανεπαρκεια σας και σαν ατομα και σαν ιδεολογημα.
Εξαιρώ απο τα παραπανω τους ...ρομαντικους αριστερους, που μεγαλωνοντας καποια στιγμη με φρικη, θα ανακαλυψουν ποσο ψευτικος και υπουλος ειναι ο χωρος και η ιδεολογια αυτη.
Οι τιμιοι θα αναγνωρισουν την κενοτητα τους και θα γινουν ισως οι φανατικοτεροι αντιπαλοι του.
Αυτο αλλωστε επραξαν ουκ ολιγοι του χωρου και αναφερω προχειρα τον Γ.Γ. του ΚΚΕ την δεκαετια του 20 Σταυριδη.
ΙΙΤ

3 comments:

  1. ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΝΚ
    http://www.hellenesonline.com/go/2009/07/pos-na-katastrepsete-ena-ethnos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάαααρα πολύ καλό κείμενο, Να'σαι καλά!


    ©

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι βεβαιο.Δεν επειτρεπεται να εχουμε αλλη αποψι ουτε να την διατυπωνουμε , αν αυτη δεν εγκρινει η μεγαλη αδελφη, το δογμα, οι φιλοι της επαναστασης που χαθηκε , οι δειλοι εραστες του σταλινισμου.
    Τα ακλονητα επιχειρηματα τους ειναι η βια και η εικονα που βλεπετε του κου που σχολιασε το κειμεν0
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή