Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Έρχεται ο ...εθνικός μιζαδόρος. Θα ..."καρφώσει" εκλιπόντες και πολιτικά απόβλητα

Σε ειδικό χώρο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα διανυκτερεύσει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα σήμερα το βράδυ.

Αύριο το πρωί θα μεταβεί στο γραφείο του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού ερχόμενος για πρώτη φορά σε επαφή με την ελληνική δικαιοσύνη μετά την ξαφνική φυγή του στη Γερμανία πριν από περίπου τρεις μήνες.

Η παράδοσή του στις ελληνικές Αρχές θεωρείται θέμα ωρών.

Στο Μόναχο έχουν μεταβεί τέσσερις Έλληνες αστυνομικοί μαζί με γιατρό για να επιληφθούν των λεπτομερειών του θέματος και να παραλάβουν τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Η παράδοσή του θα γίνει εντός των επομένων ωρών, και η μόνη επιφύλαξη που υπάρχει είναι σχετικά με την τελική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης, το οποίο αυτό και μόνο αυτό μπορεί να μπλοκάρει την έκδοση του φυγόδικου.

Πρέπει να θεωρείται όμως δεδομένη η τελική απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, ειδάλλως δεν θα υπήρχε λόγος να μεταβεί στο Μόναχο η πενταμελής ελληνική ομάδα για να τον παραλάβει. Επομένως, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας δεν θα δώσει εντολή στην εισαγγελία του Μονάχου να ανασταλεί η διαδικασία της παράδοσής του, η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι άμεσα εκτελεστή, και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος θα αναχωρήσει με τη συνοδεία του ειδικού ανακριτή και των τεσσάρων Ελλήνων αστυνομικών κατ' ευθείαν για την Αθήνα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου