Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εναντίον Χριστοφοράκου

Κοινό μέτωπο εναντίον του Μιχάλη Χριστοφοράκου συγκροτούν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θέτοντας θέμα αξιοπιστίας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens, ο οποίος κατονόμασε στις καταθέσεις του στη γερμανική Δικαιοσύνη τον κ. Κ. Γείτονα και τον εκλιπόντα Γ. Βαρθολομαίο ως αποδέκτες χρημάτων της γερμανικής εταιρείας.
Χθες, ο γραμματέας του κόμματος της Ν.Δ. κ. Λ. Ζαγορίτης, μιλώντας στον 9,84, αποκάλεσε τον κ. Χριστοφοράκο "συκοφάντη και προβοκάτορα" λέγοντας παράλληλα "...ο κ. Χριστοφοράκος είναι κατηγορούμενος. Είναι υπόλογος απέναντι στη Δικαιοσύνη και τη γερμανική και την ελληνική. Προσπαθεί να βρει τρόπους να ελαφρύνει τη θέση του. Λέει ό,τι θέλει για να πέσει στα μαλακά.."
Αλλά και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα αποστείλει επιστολές στους συνηγόρους του κ. Χριστοφοράκου, ζητώντας εγγράφως τα στοιχεία που αφορούν στον κ. Κ. Γείτονα, αλλά και οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Η θέση του Γ. Παπανδρέου στο θέμα του σκανδάλου της Siemens είναι ότι εφόσον υπάρξουν στοιχεία σε βάρος στελεχών του κόμματός του, θα διαγραφούν αμέσως. "...Όλα στο φως ακόμα και αν χρειαστεί να ματώσουμε...", έχει πει ο κ. Παπανδρέου.
Από την πλευρά της, η Ν.Δ. καλύπτει όλους τους διατελέσαντες οικονομικούς διευθυντές της, συμπεριλαμβανομένου και του εκλιπόντος Γ. Βαρθολομαίου, ισχυριζόμενη ότι ουδέποτε εισέρευσαν στα ταμεία της χρήματα από τη γερμανική εταιρεία.
Μέχρι στιγμής, μόνο ο κ. Θ. Τσουκάτος, πρώην "στρατηγός" του Κ. Σημίτη, έχει παραδεχθεί ότι παρέλαβε 420.000 ευρώ μέσω τραπέζης, ύστερα από συνάντηση με τον Μ. Χριστοφοράκο, τα οποία όπως ισχυρίσθηκε παρέδωσε στο κόμμα. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ άφησε έκθετο τον κ. Τσουκάτο, αφού τόσο ο κ. Σ. Αυγερινός όσο και ο κ. Σ. Σουμάκης – υπεύθυνοι τότε των οικονομικών– δήλωσαν ότι ουδέποτε παρέλαβαν τέτοιο ποσό.
Οσο για τον κ. Κ. Γείτονα, υπεύθυνο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004 –και επί Γ. Παπανδρέου– διέψευσε κατηγορηματικά ότι παρέλαβε οποιοδήποτε ποσό για το ταμείο του κόμματος.
Στο μεταξύ, ο ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός εκτιμά ότι η παράδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδος, εκτός απροόπτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου θα προβάλουν θέμα υγείας του πελάτη τους, όπως έκαναν και στο παρελθόν, ώστε να καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την παράδοσή του στην Ελλάδα.
Μ.Μ.

1 comments:

  1. Απαντήσεις από το 1847.

    Είτε στον τομέα της Ενέργειας, Υγείας ή Βιομηχανίας Ακομα και λαδώματος....

    εδώ και 160 χρόνια η Siemens λαδώνει και απαντάει παγκόσμια στις πιο δύσκολες ερωτήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή