Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ήρθε το Τουρκικό πυροσβεστικό αεροσκάφος στην Αθήνα, αλλά τα μαχητικά παρέμειναν στο Αιγαίο...

Η τουρκική κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε στην Ελλάδα ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος, το οποίο έφτασε ήδη στη χώρα μας για να συμβάλει στις προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς στην Αττική.
Η εξέλιξη αυτή προέκυψε κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες αργά το βράδυ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με την ελληνίδα ομόλογό του Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε τη λύπη του για την καταστροφή και την συμπαράσταση της κυβέρνησής του προς τον ελληνικό λαό.
Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνησή του παρακολουθεί την καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές και ότι είναι έτοιμη να παράσχει κάθε βοήθεια, αν χρειασθεί.

Στο μεταξύ, τη συμπαράστασή του στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι άλλα δύο αεροσκάφη είναι στη διάθεση της Ελλάδος.

_________

gianniotis: Δεν έπρεπε η Ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί ούτε καν για βοήθεια το Τουρκικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, διότι την ίδια ώρα που αυτό πετούσε πάνω από το FIR Αθηνών, στο Φαρμακονήσι, τέσσερα τουρκικά μαχητικά Phantom F-4, πραγματοποιούσαν εικονικό βομβαρδισμό, πετώντας σε ύψος μικρότερο των 300 μέτρων. Τα αεροσκάφη αυτά ανήκαν σε σμήνος οκτώ αεροπλάνων (4 F-16 και 4 Phantom). Και δεν έφθανε μόνο αυτό.! Αναγκάσθηκαν να εξέλθουν από τον Ελληνικό εναέριο χώρο, αφού προηγουμένως αναχαιτίσθηκαν από Ελληνικά μαχητικά. Με άλλα λόγια, απασχόλησαν επί μακρόν τις ένοπλες δυνάμεις, τη στιγμή που στη χώρα μας βρισκόταν σε εξέλιξη η τραγωδία των πυρκαγιών.

Κουμπάροι ...να ζήσετε.!

2 comments: