Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Κύριε Πρωθυπουργέ, λύστε μας κάποιες απορίες.!


Κε Πρωθυπουργέ,

Όταν αναγγείλλατε τη διεξαγωγή εκλογών και μιλήσατε γιά τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση κ.λ.π., μου γεννήθηκε η απορία, γιατί 6 ολόκληρα χρόνια που εσείς κυβερνήσατε, δε κάνατε όλα αυτά που χρειαζόντουσαν γιά να μη φτάσει η χώρα μας, να είναι μιά χώρα χωρίς όραμα, τα παιδιά μας χωρίς παιδεία, οι οικογένειες χωρίς αρχές και η κοινωνία μας χωρίς πρότυπα.
Όταν ο λαός σας έδωσε την εντολή τότε, γιά σχηματισμό κυβέρνησης, πίστεψα, όπως και εκατομμύρια άλλοι, ότι είστε ένας χαρισματικός ηγέτης και σας υποστήριξα.
Όμως, δυστυχώς, Κε. Πρωθυπουργέ, δεν ηγηθήκατε ποτέ αυτής της χώρας.!
Ήσασταν μονίμως απών, από τα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν αυτό το λαό.
Κάνατε μία "αφ΄ υψηλού" πολιτική, που δε σας επέτρεψε να σκύψετε πάνω στα προβλήματα και να τα βιώσετε στη καθημερινότητά τους.
Δημιουργήσατε πολίτες-δανειολήπτες. Δανείζονται γιά να φάνε, να ντυθούν, να πάνε διακοπές, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των εορτών, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να παντρευτούν, να γεννήσουν, να αγοράσουν μιά ευτυχία-placebo!
Δεν είδα κανέναν από τους εμπλεκόμενους στα τρομερά σκάνδαλα της διαφθοράς, να παραιτείται.
Δεν είδα κανέναν αρμόδιο Υπουργό να σκύβει ντροπιασμένος το κεφάλι και να παραιτείται για την Εθνική συμφορά, ισάξια μιάς Εθνικής προδοσίας, αυτής των πυρκαγιών, που έπληξε τη χώρα μας και όπου τίποτα δε λειτούργησε σωστά, δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός και η θυσία των αθώων ψυχών στη Πελοπόννησο, δε στάθηκε ικανή να οργανώσει αυτό το κράτος - παρωδία.
Και φτάσατε, Κε. Πρωθυπουργέ, με την ανοχή που επιδείξατε και την ατιμωρησία που επιβάλατε, να διδάξετε στα παιδιά μας, ότι, όσο μεγαλύτερος απατεώνας είσαι, τόσο πιό ανώδυνα τη γλιτώνεις και ότι η εφαρμογή των νόμων ισχύει μόνο γιά τους αδύναμους και τους ανίσχυρους, καθώς οι ισχυροί μπορούν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι, να τους καταπατούν.
Όταν μία χώρα βασίζεται μόνο, στην ύλη και στο χρήμα και αποποιείται των ιδανικών της, καταστρέφεται.
Και η πατρίδα μου, Κε. Πρωθυπουργέ, είναι μία χώρα κατεστραμμένη, με πολίτες ανδρείκελα, που θα ξαναψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, της διαφθοράς και των σκανδάλων, γιατί, όλοι σας μας ευνουχίσατε.
Μας σκοτώσατε τις ιδέες, τον πολιτισμό, το πνεύμα, το όραμα.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, Κε. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!!!
ΛΥΔΙΑ. ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

5 comments:

  1. δηλαδη να καταλαβω οτι ο Κραμανλης ειχε ολες αυτες τις αδυναμιες και να ερθει τωρα ο Γιωργακης,αν δεν πεσει απο το ποδηλατο η δεν χαθει με το κανο να κυβερνησει καλα-το αλλο με τον τοτο το ξερετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυδία σωστά όλα αυτά, αλλά πρέπει να έχεις να κάνεις και με σοβαρή αντιπολίτευση. Ο μηδενιστής ΓΑΠ του ***όχι σε όλα*** μαζί και με τα αριστερά συντρόφια κάνανε πόλεμο στον Καραμανλή από την πρώτη μέρα.
    Άσπο αυτός, μαύρο αυτοί. Να μην τα περιμένουμε όλα από τον πρωθυπουργό. Όταν τα συνδικάτα τον πολεμούσαν με τις απεγίες και ο βουλιμικός ΓΑΠ επιμένει κάθε μέρα εκλογές, πάλι καλά που άντεξε και τόσο. Όχι ότι θα πέσει αλλά λέμε τώρα. Αν όμως πιτεύεις στον ΓΑΠ, ότι θα φτιάξει κράτος, πλανάσαι αγαπητή μου κυρία.
    Έλενα Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην απλοποιούμε τόσο πολύ τα πράγματα!
    Σκεφθείκατε ότι αν δεν ήταν ο Καραμανλής Πρωθυπουργός και ήταν ο Σημίτης ή ο Γιωργάκης, πως θα ήταν σήμερα η θέση της χώρας μας;

    Σε όλα τα θέματα ο Καραμανλής κρίνεται θετικά( Εθνικά θέματα, Χαμηλά εισοδηματικά τάξη των πολιτών, Ανάπτυξη, Ανεργία κλπ).
    Εκεί που υστέρησε ήταν στα θέματα της Διαφθοράς και γιατί άφησε ελεύθερα τους Υπουργούς του να "στελεχώσουν" την ζώνη ευθύνης των Υπουργείων τους και συνέχισαν την πολιτική ΠαΣοΚ!

    Όσον αφορά την Δημόσια Διοίκηση, αυτή πρέπει να διαλυθεί και να κτισθεί εξ αρχής...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικά διδακτική η ανάρτηση. Μάθαμε λοιπόν ότι ο κακός Καραμανλής ευθύνεται για όλα τα δεινά αυτής της χώρας, ότι αυτός είναι που κατέστρεψε ολοκληρωτικά αυτό τον τόπο. Και είναι αλήθεια. Κατ' αρχάς αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε τίποτε από όσα προβλέπονται για έναν πρωθυπουργό. Στην Ελλάδα οι ευθύνες του πρωθυπουργού είναι σαφείς: Πρέπει να μας παίρνει από το χεράκι, να μας βάζει όλους (έξυπνους ή "ντουβάρια", αδιάφορο) στο Πανεπιστήμιο και να μας βγάζει πτυχιούχους, να μας βολεύει μετά σε μια ωραία θεσούλα στο Δημόσιο, όπου ο μισθός θα "πέφτει" κάθε μήνα βρέξει-χιονίσει και το αντικείμενο της εργασίας μας θα είναι... να κοιτάμε τον αφαλό μας, και, βέβαια, να μας εξασφαλίζει και καμιά δεύτερη δουλειά "μαύρη" για τα... τρέχοντα έξοδα. Τι από αυτά έκανε ο Καραμανλής, ε; ΤΙΠΟΤΑ!!! Επίσης ως πρωθυπουργός έπρεπε να διδάσκει στα παιδιά μας τρόπους, να θέτει τα όνειρα και τους στόχους μας και να τα υλοποιεί κιόλας για λογαριασμό μας. Έξω βέβαια οι άνθρωποι φροντίζουν να διδάξουν οι ίδιοι τα παιδιά τους με το παράδειγμά τους, κάνουν μόνοι τους όνειρα και αγωνίζονται οι ίδιοι να τα πραγματώσουν, γενικώς κυνηγάνε και κερδίζουν οι ίδιοι το παιχνίδι της ζωής, δεν περιμένουν από τον πρωθυπουργό. Αλλά τι ξέρουν αυτοί; Κουτόφραγκοι είναι!

    Χάλια πρωθυπουργός ο Καραμανλής. Κατάφερε μέσα σε πεντέμισι χρόνια να τα κάνει όλα άνω-κάτω. Γιατί, κύριε, έρχεσαι και μάς χαλάς τις σχέσεις με τους παραδοσιακούς μας συμμάχους; Αυτούς ντε, που μας είχαν μόνιμα στα ώπα ώπα... Τι τις ήθελες τις προσεγγίσεις με Ρώσους και Κινέζους; Οι Ρώσοι βρωμάνε βότκα και οι Κινέζοι είναι κοντοί και... κίτρινοι. Δε μας αρέσουν. Να φύγετε, κύριε Καραμανλή, να πάτε αλλού και να πάρετε κι αυτούς μαζί. Έπειτα θέλατε να μας αλλάξετε το εκπαιδευτικό μας, να μας αλλάξετε το ασφαλιστικό μας... Γιατί, τι πρόβλημα είχαν;;; Και μάς πουλήσατε και την Ολυμπιακούλα μας, που την είχαμε καμάρι, κι ας μάς κόστιζε και κατιτίς παραπάνω!

    Όντως κακός ο Καραμανλής. Δεν κατάφερε να στήσει ούτε ένα σκάνδαλο της προκοπής, από το οποίο να ζημιωθεί χοντρά το Δημόσιο. Στο Βατοπαίδι οι ανταλλαγές γης αναστράφηκαν, στα δομημένα τα λεφτά γύρισαν στα Ταμεία... Τζίφος δηλαδή. Έφτασε μάλιστα σε τέτοιο σημείο κατάπτωσης, που άφησε να πάνε επί των ημερών του φυλακή άτομα για σκάνδαλα (ΜΕΒΓΑΛ, παραδικαστικό, Πάντειος), κάτι που οι προκάτοχοί του ουδόλως θα επέτρεπαν στον εαυτό τους.

    Κάκιστος ο Καραμανλής εκτός των άλλων και για το ηθικό της χώρας. Παρέλαβε μία κοινωνία ευτυχισμένων και πέτυχε να τη μετατρέψει σε μία κοινωνία σε κατάθλιψη ενώ όλοι οι άλλοι ευημερούν. Θα έχετε δει τα πλάνα με τους Αμερικανούς να στήνονται στις ουρές της ανεργίας ή να φοράνε εκείνες τις μοδάτες πινακίδες "will work for food", τους Εγγλέζους χρηματιστές να αυτοκτονούν, τους Γάλλους συνταξιούχους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγώσιμα... Ε, λοιπόν, μην τους πιστεύετε, η ζωή τους είναι ειδυλλιακή. Καλοπερνάνε, κι αν αυτοκτονούν ή το παίζουν άστεγοι είναι γιατί δεν αντέχουν την πολλή ευτυχία. Μόνο εμείς οι δύσμοιροι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να περιφέρουμε το σαρκίο μας από καφετέρια σε καφετέρια, προκειμένου να πνίξουμε τους καημούς μας στον capuccino freddo. Α ρε Καραμανλή τι μας έκανες!!!

    Πολύ κακός ο Καραμανλής κι αυτό το λένε όλοι. Τόσα έγκριτα ΜΜΕ κακό τον ανεβάζουν, καταστροφικό τον κατεβάζουν. Αυτοί οι άνθρωποι δε λένε ποτέ ψέματα. Για να το λένε λοιπόν όλοι μαζί δεν μπορεί, έτσι θα είναι!

    Κακός λοιπόν ο Καραμανλής, ο χειρότερος όλων. Και δεν μπορoύσε να είναι αλλιώς: Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όπου οι σοσιαλιστές είναι... φιλοαμερικανοί, όπου οι μεγαλύτεροι κεφαλαιοκράτες δηλώνουν... αριστεροί, όπου οι οικολόγοι κυκλοφορούν με πεντάλιτρα SUV, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ και ο Καραμανλής, που προσπάθησε κάτι να αλλάξει, είναι ο κακός μπαμπούλας και πρέπει να εξαφανιστεί.

    Θάρρος όμως, πατριώτες! Έρχεται ο Γιωργάκης, ο Μικρός Ήρως, να αποκαταστήσει την τάξη και να ταΐσει τον κόσμο ψωμάκι. Ψωμάκι σαν αυτό που τρώνε οι Ισπανοί με το σύντροφο Θαπατέρο, οι Άγγλοι με το σύντροφο Μπράουν και φυσικά σαν αυτό που φάγαμε κι εμείς οι Έλληνες με το σύντροφο Σημίτη. Άντε και περαστικά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυδια συμφωνω μαζισου.Ειμαστε ομως μειοψηφια.Ολοι οι υπολοιποι σχολιαστες οιτα βλεπουν ροδινα ειτε ζουν σε αλλη Ελλαδα .Οταν το 2004 εκλεγονταν η Νεα Δημοκρατια ολοι ελπιζαμε σε αλλαγη σελιδας οτι τελος παντων θα τραβουσε χειροφρενο.Αντι αυτο επιταχυναν και τωρα που φτασαμε στο τελος του δρομου τωρα που πλησιαζει ο γκρεμος ο Κωστακης πηδηξε και θελει να μας πεισει να τον ξαναβαλουμε οδηγο .Για που? Τι θα κανει διαφορετικο ? με ποιους θα το κανει? Μαλον υποτιμα την νοημοσυνη μας.Γι αυτο θα παει εκει που του αξιζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή