Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Εσύ γιατί τους χειροκροτάς, ρε;


Της Μαρίας Σεφέρου

Ναι, σ’ εσένα μιλάω ορκισμένε οπαδέ των κομματικών θιάσων του "δημοκρατικού" θεάτρου του παραλόγου. Σ’ εσένα που πήρες το σημαιάκι και τη ντουντούκα σου, φρεσκάρισες τα παλιά διχαστικά συνθήματα, έμαθες και τα καινούργια, και τρέχεις στις συνάξεις των άχρηστων πολιτικάντηδων για να τους χειροκροτήσεις και να τους επευφημήσεις. Γιατί μας παίρνεις στο λαιμό σου με τα παιδαριώδη καμώματά σου, ρε, και τους δίνεις το δικαίωμα να μας θεωρούν όλους ηλίθιους; Γιατί δίνεις την ευκαιρία στους λαοπλάνους υποκριτές, στους ψεύτες και τους ανίκανους, να αισθάνονται σπουδαίοι;

Ψοφάς για χαβαλέ, οπαδέ, και θέλεις να εκτονωθείς; Φόρεσε τη φανέλα της ποδοσφαιρικής σου ομάδας, ρε, και τρέξε στα γήπεδα να σφυρίξεις όσο θέλεις χωρίς να δυσφημείς έναν ολόκληρο λαό, και χωρίς να ευλογείς με την παρουσία σου και το χειροκρότημά σου τους βιαστές της Ελλάδας, ανάβοντάς τους το πράσινο φως για να κάνουν τα χειρότερα. Πότε επί τέλους θα ενηλικιωθείς οπαδέ; Ποτέ; Ε, τότε, ποτέ μην περιμένεις να δεις ανάσταση, οπαδέ. Δυστυχώς, όμως, μαζί με σένα, δε θα δούμε ούτε εμείς ανάσταση…
Ολόκληρο το άρθρο ---> εδώ

6 comments:

  1. Γιατί χειροκροτάει? Γιατί είναι μαλάκας με πατέντα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ατύχημα είναι ότι η μ@@@@@α είναι πολύ διαδεδομένη ασθένεια στον τόπο μας, και δεν υπάρχει θεραπεία για δαύτη. Και το δυστύχημα είναι ότι πάνω σε αυτή τη μ@@@@@α επενδύουν οι άχρηστοι πολιτικοί που μας κυβερνούν, δηλαδή προσποιούνται ότι μας κυβερνούν. Το μόνο που ξέρουν είναι τέσσαρες λέξεις: μίζες, λιτότητα, χρέος, χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να είσαι Μαλακας, είναι ότι μπορείς να δείχνεις περισσότερο
    Μαλακας από ότι πραγματικά είσαι και κανείς να μην εκπλήσσεται. (Freya Stark)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιδού, Οι δημιουργοί του δύσμορφου προσώπου της αλαζονικής τους εξουσίας.

    To της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι (Ισοκράτης)

    Ιδού, οι άρχοντες της πόλης, «Μπάσταρδοι, κλέφτες, πόρνοι» (Κ. Παλαμάς), οι οποίοι «πολλά και αισχρά ένεκα κερδέων εποίησαν». (Ξενοφών)

    «Άνθρωποι, χωρίς ηθική και πίστη. Και κρίμα τα φώτα τους. Ότι ο άνθρωπος κάνει τα φώτα κι όχι τα φώτα τον άνθρωπον» (Μακρυγιάννης)
    Ιδού, αυτοί που λαλούν «σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες» (Σεφέρης),

    Και ξαναγράφουν την ιστορία της Ελλάδας, ψευδώνυμη, υπήκοντες στα κελεύσματα της εσπερίας, ξεχνώντας, φτενέ «πολιτικατζή» (κατά Σεφέρη), πως «ο γνήσιος ευρωπαϊκός πολιτισμός ανθοφορεί ριζώνοντας στο χώμα της Ελληνικής παιδείας».

    Στο χώμα της χώρας που οι πρόγονοι «ελευθέραν δι’ αρετήν παρέδωσαν», από τα χρόνια του Περικλή μέχρι και προσφάτως.

    Ποιος ξέρει, αύριο. Εσύ, πολιτικατζή, ίσως, θα την παραδώσεις στην Εσπερία, που δύει∙ και στη δύση της, συμπαρασύρει και το ελληνικό φως της ελευθερίας, της δικαιοσύνης της παιδείας, της ανθρωπιάς.

    Μια Ελλάδα που φεύγει. Που χάνεται. Που τη διώχνουν οι δικοί της άνθρωποι. Οι αφιονισμένοι με τις μόδες της Εσπερίας.

    Οι νεοέλληνες της. Οι αρνητές του ζωτικού μύθου πως οι Έλληνες πάντα πολεμούσαν για την ελευθερία τους. «Ουδενός δούλοι… ούδ’ υπήκοοι.» (Αισχύλος).

    Αυτό τον Λαό, με την τρισχιλιετή ιστορία. Αυτόν τον Λαό, που υποκριτικά και υστερόβουλα και αλαζονικά και δολίως επικαλείσθε («μας ψήφισε ο Λαός»), δόλιοι πολιτικατζήδες.

    Τον Ελληνικό Λαό, τον Δήμο, που η βούλησή του είναι νόμος: «έδοξε τω Δήμω», τον καταντήσατε σαν τη μούρη σας. Διότι, «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι»)

    Αυτόν τον λαό καταντήσατε, ασύδοτο, πλεονέκτη, κομπιναδόρο, λαμόγιο, υποκριτή, φαρισαίο, ανόητο, άκριτο, ασεβή, χριστέμπορο.

    Διότι, «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι».

    Λαθρεπιβάτη της ζωής. Λαθρόβιο.
    Ελληναρά, απαίδευτο. Αδιάφορο για τους συνανθρώπους του και για την χώρα του. Ενδιαφερόμενο μόνο για την πάρτη του. Για το οποιοδήποτε αυθαίρετό του.

    Διότι, «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι»

    Τον καταντήσατε, από περήφανο λαό, «ουδενός δούλον… ουδ’ υπήκοον», (Αισχύλος), αναγκεμένο «και πένητα ίνα γιγνώσκη τον τιθασευτήν» (Αριστοφάνης).

    Ευτελή και ταπεινωμένο μαζοχυλό. Δυσλεκτικό και φτωχό. Για να μη μπορεί να σκεφτεί. Ούτε να κρίνει.

    Μάζα ψηφοφόρων, που της αφαιρέσατε την ιδιότητα του Πολίτη, προκειμένου να σας ψηφίζει μια Κυριακή στα τέσσερα χρόνια ή όποτε εσείς νομίζετε πως σας συμφέρει να κάνετε εκλογές, καλώντας τον να εξαργυρώσει την ψήφο του με «ένα πουκάμισο αδειανό», δικών σας προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών ανακολουθιών...........

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θερμά συγχαρητήρια για το συγκλονιστικό σου σχόλιο, Άρη!
    Τα είπες ΟΛΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ελλαδικη Ελλαδα δεν εχει παψει εδω και πολλα χροναι να ειναι Η Ελλαδα .Τα ορια του Ελληνικου πολιτισμου της Γνωσεως , των ιδεων, της ΓΛΩΣΣΑΣ δεν μπορει και δεν ησαν ποτε γεωγραφιακα. Απλως εδω στην Ελλαδικη Ελλαδα την στιγμη αυτη του απειρου χρονου τυγαχνει να συμβιωνουν οι χειροτεροι Ελληνες Πολιτικοι και Λαος.Ολοι αυτοι που αγονται και φερονται απο τον αριστεροκρατουμενο τυπο.Μια ελλαδα που τα πανεπιστημια εχουν γινει σταλινγκραντ.Οι κολακες των Μεσων Μαζικης εξαχρειωσεως υποκλινονται στην κοκκινη βασιλισσα των ελλαδικων χμερ, τους αυλικους του Πασοκ τους θεατρινους ολων των κομματαων οταν δεν αρθρωνουν Λογο.αλλα ΛΑΙΚΙΖΟΥΝ

    Τον επιτυχως αποδειξαντα πληρως την ιδεολογικη τυφλα και ανικανοτητα του ανηψιου του "Εθναρχη" αλλα και του πολλα υπσοχομενου πλην ομως λαικιζοντος ΛΑΟΣ.

    Δυστυχως η κρισι ειναι γενικευμενη

    Και επιπλεον :
    Ανυπαρξια ηγεσιας
    πτωχεια ΕΛΛΗΝΩΝ κοσμο-πλημμυρα Νεοελληνων

    Ιασων

    Μολονοτι διαβαζω ολα τα αρθρα της Κα Σεφερου που ειναι παντοτε γνησια ειλικρινη αληθινα μεστα, θα τολμησω να πω οτι ο τιτλος του συγκεκριμενου αρθρου τηε με εκεινο το "ρέ"δ εν θα ηταν ο καλλιτερος.
    Θα μπορουσε να πη αντ του "ρε" την λεξι " ώ δυστυχεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή