Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Με λίγα λόγια...

Καλοκαίρι 2009 Ευρωεκλογές.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ηττάται με 4 μονάδες διαφορά από το Πασοκ. Όλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αλλά θεωρούν ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Αρκεί ο Καραμανλής να προβεί σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Και ενώ όλοι περιμένουν ένα σαρωτικό ανασχηματισμό που θα έδινε νέα πνοή και ώθηση στην κυβέρνηση, ο Καραμανλής παρά τις περί του αντιθέτου φωνές, προκηρύσσει πρόωρες εκλογές. Πολλοί υποστηρίζουν ότι τον παρέσυραν συνεργάτες του για ιδιοτελείς σκοπούς. Κατά την άποψή μας δεν μπορεί να σταθεί κάτι τέτοιο, διότι και ευφυής πολιτικός είναι και πολιτικό κριτήριο διαθέτει αποδεδειγμένα. Ο ίδιος επικαλείται την αληθοφανή δικαιολογία ότι η χώρα δεν αντέχει μακρά προεκλογική περίοδο αφού ο Παπανδρέου απειλεί με εκλογές το Μάρτιο, μη στηρίζοντας τον Παπούλια.

Δεν λέει όμως την αλήθεια.!

Ο Καραμανλής δεν έκανε καμιά κίνηση αντιστροφής του κλίματος μετά την ήττα στις ευρωεκλογές , γιατί απλά δεν θέλησε. Παρακολουθούσε τις δημοσκοπήσεις απαθής χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Αλλωστε δεν είχε και πολλά περιθώρια όταν η γνωστή αμερικάνικη εταιρία που εξέλεξε πρόεδρο τον Ομπάμα με συνοδοιπόρους και παραστάτες τους μεγαλοκαναλάρχες και τους βαρόνους των ΜΜΕ είχε εξαπολύσει πόλεμο κατασυκοφάντησης από την αμερικάνικη πρεσβεία. Ο χειμαρρώδης προεκλογικός αγώνας με τις πάμπολες ομιλίες, τις τηλεμαχίες, τους υψηλούς τόνους, ήταν απλά "στάχτη στα μάτια του κόσμου" για να μη κατηγορηθεί ότι έχασε "με κατεβασμένα τα χέρια".

Με λίγα λόγια, ο Καραμανλής δεν ήθελε να είναι πρωθυπουργός πλέον.

Δεν ήθελε σαν πρωθυπουργός, να υπογράψει όσα έχουν ήδη ετοιμάσει οι Αμερικάνοι σε σχέση με το Αιγαίο, τη Θράκη, τα Σκόπια . Δεν ήθελε η ιστορία να γράψει δίπλα στο όνομά του τη λέξη προδότης. Δεν ήθελε η παράταξη που ίδρυσε ο θείος του και είχε την τιμή να είναι αρχηγός, να χρεωθεί ταπεινωτικές συμφωνίες.

Μακάρι οι εξελίξεις να μας διαψεύσουν ……

ΑΚΡΑΙΟΣ

3 comments:

  1. Απο την εμφάνιση του πέρσυ στην ΔΕΘ εδώ και ενάμισυ χρόνο έδειχνε οτι θέλει να κάνει τα πάντα για να φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ
    ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΒΑΡΕΘΗΚΕ
    ....ΠΟΛΛΥ ΑΠΛΟΙΚΗ
    ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΣ ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΒΑΡΙΕΣΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ....ΗΛΙΘΙΟΤΕΡΟ
    ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ...ΠΙΕΣΤΗΚΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ...
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ...ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ...
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
    ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΝΤΟΡΑ
    Η ΝΔ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ Σ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό λέω και εγώ άν δέν τον σήκωνε άλλο ας έδινε το κόμμα στην Ντόρα ή να έκανε συνέδριο για να βγάλει η ΝΔ άλλον αρχηγό που θα αναλάβει την πρωθυπουργία.
    Στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου βρήκε να την δώσει;;;
    Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή