Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Απρόβλεπτες πλέον οι αντιδράσεις του λαού.!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει τα πρώτα της βήματα αυτές τις μέρες και η Νέα Δημοκρατία, αξιωματική αντιπολίτευση πλέον, εξακολουθεί να μετράει τις πληγές της και να αναζητεί απαντήσεις σε διάφορα "γιατί". Ανήκα σ’ εκείνους που διαφωνούσαν με την πρόωρη προκήρυξη των εκλογών – όχι για να μη χαθεί η εξουσία - , αλλά επειδή πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να πηγαίνει από εκλογές σε εκλογές επειδή κάποιοι δεν εννοούν να κάνουν τη δουλειά τους. Σήμερα, άλλωστε, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως όποτε και αν γίνονταν οι εκλογές αυτές, θα ήσαν χαμένες για τη Ν.Δ.

Αυτό δείχνει το εύρος της διαφοράς των δέκα μονάδων. Αυτό έδειξαν και τα λάθη της προεκλογικής εκστρατείας, απ’ όπου προέκυψε ότι στους μήνες που απέμεναν δεν σκόπευαν να βάλουν μυαλό. Αυτό δείχνουν και οι δηλώσεις διαφόρων στελεχών της Ν.Δ., που εξακολουθούν να ασχολούνται με το αν έπρεπε να πάμε ή όχι σε πρόωρες εκλογές –συνεχίζοντας μάλιστα να αναζητούν τους υπευθύνους– χωρίς να βλέπουν ότι οι εκλογές ήσαν χαμένες και εξαιτίας τους.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν βρίσκεται πλέον στις πρόωρες εκλογές. Βρίσκεται στο γεγονός ότι όσοι διαμόρφωναν πολιτική, στρατηγική και επικοινωνία ήσαν συνεχώς εκτός χρόνου και τόπου. Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονταν και όσοι κατείχαν αξιώματα και θέσεις ευθύνης στο κόμμα.

Τα μηνύματα έχουν έλθει από τις ευρωεκλογές, αλλά όλοι έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Ο λαός τότε αποφάσισε να απόσχει μαζικά από τις κάλπες, στέλνοντας ένα σοβαρό μήνυμα: "Από εδώ και πέρα θα ψηφίζω ό,τι θέλω. Δεν είμαι δεδομένος για κανέναν". Το ίδιο μήνυμα ήλθε και από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Ερχεται και από τη διαφορά των δέκα μονάδων. Το μήνυμα που στέλνει ο κόσμος είναι: "Με την ίδια ευκολία που σε ανεβάζω στα ουράνια, με την ίδια θα σε καταποντίσω. Σου δίνω τις δέκα μονάδες, αλλά τις παίρνω πίσω όποτε θέλω".

Ο λαός έχει πλέον γίνει απρόβλεπτος. Και αυτό πρέπει να το λάβουν υπ’ όψιν τους όλοι.

πηγή

1 comments:

  1. πηγή

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

    Βγάλτο μπροστά να δούν μερικοί οτι αυτά δέν τα γράφει καμιά εφημερίδα του Μπόμπολα και του Λαμπράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή