Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Οι Συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις θα φέρουν την ...πράσινη ανάπτυξη.!

Εγκρίθηκαν από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τα τρία σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, που υπογράφονται από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, για τις συγχωνεύσεις υπουργείων και τη συγκρότηση νέου.

Συγκεκριμένα, με το πρώτο Π.Δ. συγκροτείται υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτό, μεταφέρονται αρμοδιότητες από το υπουργείο Εσωτερικών και από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Σημειώνεται ότι το τελευταίο με άλλο διάταγμα συγχωνεύεται με το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, στο νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από το υπουργείο Εσωτερικών μεταφέρεται η γενική γραμματεία Δημόσιας Τάξης και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μεταφέρεται τοΛιμενικό Σώμα η διεύθυνση Ασφαλείας Ναυσιπλοΐας και η γενική γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Με το δεύτερο Διάταγμα, τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύονται στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Οι υφιστάμενες σήμερα γενικές γραμματείες στα συγχωνευόμενα υπουργεία αποτελούν πλέον αντίστοιχες γραμματείες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Με το τρίτο ανασυστήνεται το υπουργείο Οικονομικών και συγχωνεύεται το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Οι υφιστάμενες γενικές και ειδικές γραμματείες στα συγχωνευόμενα υπουργεία θα αποτελούν στο εξής αντίστοιχες γραμματείες του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Μόνη εξαίρεση που προβλέπει το σχέδιο Διατάγματος είναι ότι η γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής θα υπαχθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος, το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μετατρέπεται σε γενική γραμματεία και μεταφέρεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του, καθώς και το προσωπικό του στο υπουργείο Εσωτερικών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου