Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν περισσεύει κανείς

"...Η επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι μια μέρα ενότητας, ομοψυχίας και συστράτευσης. Στη δύσκολη ανηφορική πορεία που έχουμε μπροστά μας δεν περισσεύει κανείς, κανείς δεν πρέπει να λείψει...".
Τα παραπάνω τόνισε η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επισκέπτεται την Ηλεία.
Μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι βαρύ, είναι όμως και αναστρέψιμο, επισημαίνοντας πως η διαδρομή δεν θα δεν θα είναι εύκολη.
"...Χρειάζεται οργάνωση, ομοψυχία, συντονισμός, αγωνιστικότητα, είναι όμως μια διαδρομή που πρέπει να τη διανύσουμε με αποφασιστικότητα και τόλμη, που πρέπει να τη διανύσουμε όλοι μαζί... πρόσθεσε.
Συνεχίζοντας ανέφερε πως από την Ηλεία ξεκινά μια πορεία διαλόγου, με στόχο κυρίως να ακούσει τις σκέψεις της βάσης για την παράταξη, τη λειτουργία, τη δομή, τις θέσεις που εκφράζει, για το μέλλον της.
Παράλληλα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε τέσσερις δεσμεύσεις:
1.
Εκσυγχρονισμός του πολιτικού λόγου της ΝΔ. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε την ανάγκη να διαμορφωθεί μια νέα, σύγχρονη, πειστική προγραμματική πρόταση, «μια πρόταση που είναι σε συνέπεια με την ιδεολογία μας - τον κοινωνικό φιλελευθερισμό - και την κεντροδεξιά φυσιογνωμία της παράταξής μας».
2. Ανανέωση της εικόνας του κόμματός μας. Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε την ανάδειξη νέων πρόσωπων και στελεχών στην πρώτη γραμμή.
3. Αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ. Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η ΝΔ οφείλει να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα στην εντολή του λαού.
4. Δημιουργία ενός ανοιχτού, δημοκρατικού κόμματος, ενός κόμματος με σύγχρονες οργανωτικές δομές, που θέτουν οριστικό τέλος στη λογική των διαχωρισμών και των προσωπικών μηχανισμών. Χαρακτήρισε μάλιστα δικλείδες δημοκρατικότητας και εσωκομματικής ηρεμίας τη θέσπιση συγκεκριμένης θητείας για τον πρόεδρο του κόμματος, τη συμμετοχή των μελών στην εκλογή του προέδρου, στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών ή των εκπροσώπων για την αυτοδιοίκηση, την τακτική και ουσιαστική λειτουργία των οργάνων.
Περιοδείες αρχίζουν αύριο και οι άλλοι υποψήφιο για την ηγεσία της ΝΔ. Εκτός από την κ. Μπακογιάννη και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρεθεί στην Αρχαία Ολυμπία για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και θα έχει επαφές επαφές με στελέχη του νομού Ηλείας.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει εντός του Σαββατοκύριακου να περιοδεύσει στη Βόρεια Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα.

3 comments:

  1. Η κυρία είναι η εγγυήτρια... της ενότητας???
    Ας γελάσω!!!
    Αν γίνει αρχηγός, η Ν.Δ. θα φθάσει στο 20% (πολύ που την νοιάζει βέβαια, αλλά τέλος πάντων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα με πιάνει ζάλη το 2009 να ξαναδώ τη Ντόρα με το Μεϊμαράκη, το Βουλγαράκη, τον Τατούλη, το Βαλυνάκη, τον Παυλίδη, το Μαγγίνα και τον Κιλτίδη να μου πούν ότι ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ.
    Δεν την κόβω (την ψήφο) καλύτερα, να πιάσω την κηπουρική;
    Ρε έχετε τρελλαθεί ντίπ;
    20% ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να αφήσουν όλοι οι υποψήφιοι τα παιγνίδια τακτικής και να μας δώσουν μία ξεκάθαρη ιδεολογική πλατφόρμα.
    Ας μας κατηγορήσουν για ό,τι θέλουν οι πράσινοι, έτσι και αλλιώς θα βρούν κάτι να πούν, αληθινό ή ψεύτικο.
    Δεν επιτρέπεται να ντρεπόμαστε που είμαστε δεξιοί, είναι η κυρίαρχη ιδεολογία στον πλανήτη.
    Για τις επόμενες εκλογές, έτσι και αλλιώς οι Έλληνες ψηφοφόροι δίνουν πάντα αρνητική ψήφο.
    Με αρνητική ψήφο έπεσε ο Σημίτης, με αρνητική ψήφο έπεσε ο Καραμανλής, με αρνητική θα πέσει ο Γιωργάκης.
    Αυτοί οι τωρινοί ερασιτέχνες θα τα έχουν κάνει μπάχαλο το πολύ μέχρι το Πάσχα.
    Είτε δεξιοί δηλώσουμε είτε κεντροδεξιοί δηλώσουμε, σύντομα θα είμαστε κυβέρνηση πάλι.
    Απλά, άν δηλώσουμε κεντροδεξιοί πριν τις εκλογές θα πάθουμε αυτά που θα πάθει τώρα ο Γιωργάκης.
    Δεξιοί και ίσοι είναι καλύτερα, μακροπρόθεσμα, άσε που έτσι θα αποψιλωθεί και ο Καρατζαφέρης, εάν δεν θελήσει να έλθει μαζί μας.
    Καλύτερη λύση είναι η καθαρή λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή