Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

"Bαρύ φορτίο" με κάνναβη στα χέρια της Αστυνομίας

Άλλη μία επιτυχία κατά εμπόρων ναρκωτικών είχε το Τ.Δ.Ν. Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Β’ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών.
Στις 4 Νομβρίου και ώρα 11.30΄, στο Δ.Δ. Βροσύνας του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν. Ηγουμενίτσας και του Β΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών συνέλαβαν έναν ημεδαπό, οδηγό Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου (κλούβας) ιδιοκτησίας του, ο οποίος, μαζί με έναν ακόμη αλλοδαπό συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου –σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου- στη συνέχεια διακριβώθηκαν πλην όμως δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται, είχαν παραλάβει, με το παραπάνω όχημα, από την περιοχή Αγίου Νικολάου Φιλιατών Θεσπρωτίας της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, ογδόντα εννέα δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 177 κιλών και 318 γραμμαρίων, προκειμένου να τα μεταφέρουν στην Αθήνα.
Επειδή στη συνέχεια ο ημεδαπός οδηγός, ο οποίος θα αμοίβετο για τη μεταφορά με χίλια ευρώ, αρνήθηκε να την πραγματοποιήσει, ο αλλοδαπός κάλεσε τηλεφωνικώς και προσήλθαν σε προκαθορισμένο σημείο στη μεθόριο δύο άγνωστα άτομα, με δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, στα οποία και μεταφόρτωσαν τα ναρκωτικά.
Οι οδηγοί των δύο παραπάνω Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, καθ’ οδόν, δεν συμμορφώθηκαν σε νομίμως δοθέν από τους αστυνομικούς σήμα στάσης, αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα και εγκατέλειψαν τα οχήματα, έμφορτα, στην περιοχή Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας.
Μετά από συντονισμένες έρευνες, συνελήφθη στην περιοχή, τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, ένας αλλοδαπός, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του ενός εκ των δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Το άλλο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο φέρεται ιδιοκτησίας ημεδαπού.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας.
Τα τρία (3) οχήματα και η κάνναβη κατασχέθηκαν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών δραστών συνεχίζονται.
Προανάκριση διενεργεί το Τ.Δ.Ν. Ηγουμενίτσας.
ipiros

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου