Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ανοιχτή επιστολή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.


Θέμα: "Να χαρακτηρισθούν ως χώροι πρασίνου οι πρώην εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Ιωαννινων".

Πρός: Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Νικόλαο Γκόντα - Ενταύθα

Κοιν: ΜΜΕ

Κε Δήμαρχε.

Απο τα ΜΜΕ πληροφορούμαστε περί της αξιοποιήσεως των δύο εκτάσεων, οι οποίες εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, έως ότου αυτό μεταφέρθηκε στις νεόδμητες εγκαταστάσεις του, επί της λεωφόρου Παπανδρέου.

Οι εκτάσεις αυτές βρίσκονται, ως γνωστό, σε αρκετά υποβαθμισμένες περιοχές στις οποίες απουσιάζει το πράσινο.

Πιστεύουμε ότι αυτές οι εκτάσεις πρέπει να διατεθούν για τις ανάγκες των κατοίκων και γι' αυτό προτείνουμε όπως προχωρήσετε στην τροποποίηση του σχεδίου πόλης προς την κατεύθυνση αυτή.

Μάλιστα, η επί της οδού Ζωσιμαδών ευρισκομένη έκταση μπορεί να αξιοποιηθεί, αφού λάβει υπόψη της τόσο τα παρακείμενα διατηρητέα μνημεία και ιδιαιτέρως το μνημείο της ιστορικής Ζωσιμαίας Σχολής, όσο και την άμεση γειτνίαση της με το ιστορικό Κέντρο της πόλης, το οποίο έχει άμεση ανάγκη χώρων στάθμευσης.

Κλείνοντας θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε και την πρόσφατη επιστολή - πρόταση μας που έχει σχέση με την παραχώρηση στην πόλη του εβραϊκού νεκροταφείου Ιωαννίνων, έτσι ώστε αφ´ ενός μεν να πάψουν οι κάθε μορφής βεβηλώσεις του και αφ´ ετέρου δε να αναδειχθεί η ιστορική ιδιαιτερότητα και ιερότητα του χώρου αυτού.

Δεν κρύβουμε, τέλος, την Ελπίδα μας πως στις προτάσεις μας αυτές θα προστρέξουν κι άλλοι μεμονωμένοι πολίτες ή οικολογικές οργανώσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έδωσαν συγκεκριμένα δείγματα γραφής γύρω από τέτοια η παρόμοια θέματα (Βλέπε π.χ Έκταση του Πρώην Ξενία, το πάρκιγκ κεντρικής πλατείας, την πλατεία Χατζή κ.ά).

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

5 comments:

  1. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Μελανιδης, Φιλιος κλπ) θα συμφωνήσουν με την τσιμεντοποίηση, αφού την υπόθεση της αξιοποίησης των οικοπέδων- φιλέτων τη διακινεί ο μηχανικός κ. Νίκος Τσογκας, που όλοι αυτοί μαζί πολέμησαν αγριως το ξενία. Ο κ. Τσογκας είναι ο τεχνικός Συμβουλος της παράταξης του Μελανιδη και είναι αυτός που έλεγε ότι το grand serai έχει παρανομίες. Ενώ βρίσκεται στα δικαστήρια για το Παρκιγκ της κεντρικής πλατείας.

    Το Τεχνικο Επιμελητηριο θα «βουβαθεί» κι αυτό για τους γνωστούς λόγους. Οι άλλοι οι φαιδρώς και κατα περίσταση οικολογούντες θα αποδείξουν για μια φορά ακόμη ότι είναι τα τσιράκια του ντόπιου κεφαλαίου.

    Το συμπέρασμα είναι ένα: Επρεπε, για να απαιτηθεί να γινουν, οι χώροι αυτοί, πράσινο, την αξιοποίηση να την επιχειρούσε η τωρινή Δημοτική Αρχή.

    Μαχητής του ΕΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ
    Ο Νικολάκης, ο Πάκης κι ο Γιαννάκης που θέλουν να σώσουν την πόλη απ´ τους εχθρούς.
     
    Ολόκληρη η αντιπολίτευση του Δημαρχειου είναι για κλάματα γιατί ανέχονται τους ανίκανους στην κορυφή.

    Όλοι τους αποδείχτηκαν για μια φορά ακόμη κατώτεροι των περιστάσεων.
    Ένας κι ένας οι λεβέντες: 
    Μασσαλάς, Σιάκαρης, Θεμελής, Μωϋσής, Φαρμάκης, Ηλιάδης, Τζιμογιάννης πλην του Ντάκη φυσικά με την παροιμιωδη ΣΥΝΕΠΕΙΑ του κατα την οποία κατάφερε να κρατήσει το στόμα του κλειστό επί 30 ολόκληρα χρόνια.
    Να γιατί ο Γκόντας, πέραν του πρωτοφανούς έργου του, θα ξαναβγεί Δημαρχος. Ποιος από ολους αυτούς μπορεί να του αντιπαρατεθεί. 
    Το χθεσινό χουνέρι που τους έκανε με το πάγωμα των ανταποδοτικών τελών τους πάγωσε τα στόματα και αντί να αρθρώσουν μία έστω άποψη ψελλιζαν ανώμαλα ρήματα. Ο δε γιατρός νόμιζε πως επρόκειτο περί του ...ιού της γριππης. Τέτοιο κατάντημα δεν ξανακαταγράφηκε στο Δημοτικο Συμβούλιο.        
     ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουΐζ

    Ποιος Διευθυντής Σχολείου στα Γιάννενα επέμενε (παρά την αντίθετη άποψη της Νομαρχίας) να λειτουργήσει τμήμα λέγοντας μάλιστα
    "Αναλαμβάνω την ευθύνη";

    Προφανώς τα παιδιά δεν συμμορφώθηκαν (και πολύ καλά έκαναν).
    Πρότυπο υπευθυνότητας ο "τζες". Τι είδους "ευθύνη" μπορεί να αναλάβει κάποιος σε τέτοιες περιπτώσεις;
    Ή νομίζει ότι μπορεί να διώξει τον ιό λέγοντας "ξουτ - ξουτ" όπως έδιωχνε τις κόττες από το μαγειριό στο χωριό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗ,ΣΤΟ ΒΟΪΔΟΛΕΙΒΑΔΟ, ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙ, ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΡΟΙΣΜΑΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ.

    ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

    ΕΤΣΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΤΑΙ (ΕΙΔΙΚΑ Η ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗ) ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο ποιούς περιμένετε να σκεφτούν το καλό της πόλης;
    Απο τους εφέδρους αξιωματικούς της χούντας που το παίζουν σήμερα αριστεροί και οικολόγοι;
    Δυο από αυτούς δεν ήταν υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στα Γιάννενα, στις τελευταίες εθνικές Εκλογες;
    Ρωτήστε για να μάθετε ποιοί ήταν και ετοιμασθείτε να μείνετε άφωνοι.

    Απο τα παιδιά των καπεταναίων του ΕΔΕΣ και του Ναπολέοντα Ζέρβα που το παίζουν οικολόγοι και προστάτες του περιβάλλοντος;

    Απ´ τα βαφτιστήρια του Πυρομάγλου και του Ζέρβα που το παίζουν αριστεροί και ευαίσθητοι Δημοκράτες και που πρωτοστατούν ενάντια σε Καθε τι που παει να γίνει στα Γιάννενα.

    Ο Νικολάκης που εξέθεσε όλο το τοπικό ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση του Ξενία δεν είναι ο Μέτερνιχ της συντριβής του Γιαννάκη, του Γιατρού με το σακκάκι, ή του Θωμά που του ετοιμάζουν και φέτος κι άλλο ένα χουνέρι όπως πριν 4 χρόνια.

    Τα οικόπεδα της Λευκάδας που είναι και λίγο δάσος πότε θα ψαχθούν για να διαπιστωθούν οι τεράστιες διαστάσεις του οικονομικού σκανδάλου που πέρασε(;) απαρατήρητο.

    Όπως και μιά αυτοκτονία για την οποία πολλοί μιλάνε «χαμηλοφώνως».
    ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή