Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Συνεχίζει τη μάχη από την Κρήτη η Ντόρα Μπακογιάννη

"Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία. Είναι μια καθαρά πολιτική μάχη".
Tα παραπάνω ανέφερε μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο στο Ηράκλειο η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί ενώ έκανε λόγο για τερτίπια τα οποία αυξάνουν το έλλειμμα και συμπλήρωσε πως χάνει τον έλεγχο της οικονομίας .
Αναφερόμενη στην ήττα της ΝΔ, είπε ότι την προκάλεσαν απαράδεκτες συμπεριφορές, καθυστέρηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, παλινωδίες, χαλάρωση των σχέσεων κόμματος και κυβέρνησης και απομάκρυνση από τους φυσικούς μας συμμάχους.
Στην ομιλία της τόνισε ότι η ΝΔ έχει μπροστά της, δύο μεγάλες προκλήσεις.

"Η πρώτη: να κάνουμε το κόμμα μας καλύτερο, μεγαλύτερο πιο δυνατό. Και η δεύτερη: Ξεκάθαρη ιδεολογία, σύγχρονη πολιτική πρακτική, άνοιγμα στην κοινωνία και νέα νικηφόρα πορεία για τη Νέα Δημοκρατία. Η εντολή της βάσης, αλλά όχι μόνο της οργανωμένης βάσης, όλης της κοινωνίας, ανέφερε, είναι ξεκάθαρη: Αλλάξτε τα όλα. Ξεκινάω, λοιπόν αυτήν την πορεία προς τον λαό της Νέας Δημοκρατίας με μια ξεκάθαρη υπόσχεση: Ναι, θα ανανεωθούμε! Ναι, θα αλλάξουμε".
Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε κατηγορηματικά: "δεν έχω τίποτα προσωπικό, ούτε με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, ούτε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ούτε με κανέναν απ' όσους έχουν ταχθεί στο πλευρό τους".
Αφού μίλησε για ρόλο όλων την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι κοινός: είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, είναι τα συμφέροντα που διαχρονικά χτυπάνε τη Νέα Δημοκρατία, είπε η κ. Μπακογιάννη.
Στη συνέχεια επανέλαβε την θέση της ότι η λύση για να γίνει ξανά δυνατή η Νέα Δημοκρατία είναι μία: "διεύρυνση και προς τα δεξιά και προς το κέντρο, άνοιγμα στην κοινωνία".
"Πρέπει να καταλάβουμε, είπε χαρακτηριστικά, ότι δεν περισσεύει κανείς" και πρόσθεσε:
"Νοιαζόμαστε για όλους. Ναι, νοιαζόμαστε για τον πιστό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας που έστω και προβληματισμένος μας ψήφισε και αυτή τη φορά. Ναι, νοιαζόμαστε για εκείνους που βρήκαν αποκούμπι στο ΛΑΟΣ. Ναι, νοιαζόμαστε για εκείνους που στράφηκαν συγκυριακά, στο ΠΑΣΟΚ. Ναι, νοιαζόμαστε για τους νέους που απορρίπτουν σήμερα τα κόμματα και τους πολιτικούς συνολικά. Που όμως αυτοί είναι η δύναμη του μέλλοντος για όλους μας. Όταν μιλάω για άνοιγμα στην κοινωνία, εννοώ να απευθυνθούμε σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, υπεύθυνα και αξιόπιστα".
Την ομιλία της κ. Μπακογιάννη παρακολούθησαν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη.

5 comments:

  1. Να με κρίνετε για μένα και όχι για τον πατέρα μου λέει και ξαναλέει η Ντόρα. Φοβάμαι ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει καταλάβει γιατί δεν τη θέλει ο απλός λαός. Νομίζει ότι το πρόβλημα είναι το ότι είναι κόρη του Κώστα Μητσοτάκη, όπως κάποιοι μαύροι αποδίδουν τις πιθανές κακοτυχίες στο χρώμα τους. Απεναντίας.
    Να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν για να τελειώνουμε.
    Ο μέσος νεοδημοκράτης, δεν θέλει τη Ντόρα για 5 λόγους :
    Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟ.
    Επέμενε να γίνει αρχηγός μέσα από τους ελεγχόμενους μηχανισμούς του συνεδρίου και όχι από τον απλό λαό, ξεχνώντας ότι οι σύνεδροι είναι 4.000 και ο απλός λαός 3.000.000. Πόσο δημοκράτης είναι ένας υποψήφιος όταν εναντιώνεται με επιμονή στην ψήφο του απλού λαού, μόνο για να την ψηφίζουμε στις εκλογές μας ήθελε, μπέε;
    Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΙΣΙΑ.
    Παίζει με λαγούς (πχ. Μειμαράκης), παίζει με κλίκες (Έβερτ, Βαρβιτσιώτης, Κεφαλογιάννης), παίζει με πολιτικούς που μας έκαναν μεγάλη ζημιά (πχ. Βατοπεδινούς) και τέλος παίζει με ένα σωρό γλοιώδη άτομα, που εάν δεν ήταν κολλητοί της δεν κάνουν ούτε για κλητήρες.
    Ο ΤΡΙΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΡΕΖΙΛΙΚΙ
    Χάσαμε με 10% διαφορά. Χωρίς ΠΛΗΡΗ ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού δεν πρόκειται να ξελασπώσουμε ούτε σε 10 χρόνια. Αυτή την ανανέωση δεν μπορεί να την κάνει η Ντόρα γιατί έχει μαζέψει γύρω της ένα σωρό αποτυχημένες μετριότητες (Μεϊμαράκης, Παυλόπουλος, Παπαθανασίου, Κακλαμάνης, Φάνη Πάλλη, Δούκας, Κιλτίδης, Μαρκογιαννάκης, Μαγγίνας, Κοντός, Καλατζάκου, είναι ατέλειωτη η λίστα). Εάν εκλεγεί αρχηγός η Ντόρα όλοι αυτοί θα ζητούν ανταπόδοση με θέσεις και αξιώματα, άρα για τι είδους ανανέωση μιλάμε; Μόνο ο Καραμανλής έφταιξε για την κατάντια μας; Όλα αυτά δείχνουν τη ΡΗΧΟΤΗΤΑ της πολιτικής της σκέψης, άρα δεν κάνει για αρχηγός, είναι λίγη.
    Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ
    Επιλέγει να ξεχνάει το ρόλο της σε ένα σωρό προβλήματα που δημιούργησε στον Καραμανλή (απόδραση Καραβέλα, σχέση με Ζίμενς και Χριστοφοράκο, υιοθέτηση προδοτικού σχέδιου Ανάν, προσγείωση σκοπιανού αεροπλάνου με το όνομα Μακεδονία στην Κέρκυρα, κλπ). Απεναντίας, μη έχοντας τίποτε άλλο να προσάψει, βάζει τα παπαγαλάκια της συνεχώς να κατηγορούν το Σαμαρά για το 1993, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι ο Μητσοτάκης είχε ήδη πουλήσει το όνομα Μακεδονία στους Αμερικάνους και εάν ο Σαμαράς δεν παραιτείτο θα φαινότανε ότι ο ίδιος το είχε μεθοδεύσει.
    Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗ ΝΤΟΡΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΕΝΤΡΩΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ
    Στις επόμενες εκλογές τα Γιωργοκάναλα θα μιλάνε για την αποστασία, για τον Κοσκωτά, για την ΑΓΕΤ-Ηρακλής, για τη Mayo, για το σχέδιο Ανάν, για τη διακυβέρνηση 1990-1993, για τη Siemens, για ένα σωρό μικρές ή μεγάλες, δίκαιες ή άδικες αφορμές αρνητικής προβολής που έχουν δοθεί.
    ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.
    Παρόλα αυτά, εάν συνεχίσει το ίδιο διχαστικό βιολάκι μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, θα δημιουργήσει μεν πληγές στη Νέα Δημοκρατία αλλά ευτυχώς έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να τις επουλώσουμε.
    Σε αυτή την περίπτωση, ελπίζω να συνειδητοποιεί ότι, η ιστορία δεν θα είναι ευγενική μαζί της.
    (από δεξί εξτρέμ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Με το αεροπλάνο του Μήτση πετάει ο Ψωμιάδης"
    Διαβάστε εδώ: http://periothiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_1593.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. socrates...
    Μπράβο!! Δεν ανήκω στους "Σαμαρικούς" ούτε στη Ν.Δ. ούτε πουθενά αλλά η αναλυτική σου σκέψη μου άρεσε.
    Κανονικά ο gianniotis πρέπει να κάνει αυτό το σχόλιο ανάρτηση.
    Είναι υπόδειγμα πολιτικής σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ citizen
    Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να το κάνω ανάρτηση.
    Μόνο που θα έπρεπε να μου αποσταλεί από τον ίδιο (socrates), για το σκοπό αυτό.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως αγαπητέ gianniotis σαν σχόλιο θα το δουν λίγοι ενώ σαν ανάρτηση θα το δούνε περισσότεροι.
    Καλό είναι κατά τη γνώμη μου, όταν ένα σχόλιο αξίζει να γίνεται ανάρτηση.
    Εν ανάγκη ζήτα και την άδεια του socrates για να καλύψεις και δεοντολογικά το θέμα.
    Βέβαια δικό σου είναι το blog, εσύ βάζεις τους κανόνες λειτουργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή