Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Προβληματισμός για τους νέους αρχηγούς ΕΛ.ΑΣ. και Π.Υ.

Αναμενόμενες αλλά και ... προβληματικές οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τους αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής .
Ο Λευτέρης Οικονόμου είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Στέφανος Στεφανίδης αναλαμβάνει τα ηνία του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο μεν Οικονόμου δεν έχει καμία επιχειρησιακή εμπειρία, στον δε Στεφανίδη καταλογίζονται ευθύνες για την καταστροφή της Ανατολικής Αττικής τον περασμένο Αύγουστο.
Ο Οικονόμου ήταν εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας την περίοδο της εξάρθρωσης της 17Ν, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για την τρομοκρατία , έχει επαφές με τις διεθνείς υπηρεσίες ασφαλείας αλλά ουδέποτε συμμετείχε σε αστυνομικές επιχειρήσεις και ως εκ τούτου γνωρίζει μόνο από άσκηση διοίκησης.
Επί Νέας Δημοκρατίας τον έκαναν αντιστράτηγο αναθέτοντας του καθήκοντα γενικού επιθεωρητή Νότιας Ελλάδας.
Στον τομέα ευθύνης του ήταν και η Αττική κι ως εκ τούτου φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την έξαρση της εγκληματικότητας και των τρομοκρατικών επιθέσεων.
Το κακό επίσης είναι ότι όλοι οι συνάδελφοί του, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την επιλογή του.
Τα ίδια συμβαίνουν και στην Πυροσβεστική με τον Στεφανίδη , ο οποίος ελέγχεται ακόμη για την πύρινη καταστροφή καθώς το πόρισμα του Ρακιντζή έχει διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη και στα αρμόδια υπουργικά γραφεία.
parapolitika

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου