Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Ποινική δίωξη κατά του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων του ΕΜΠ

Ποινική δίωξη για την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος του πρύτανη Κ. Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Γ. Πολύζου και Γερ. Σπαθή.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου για τον τρόπο χρήσης τεχνολογικού εξοπλισμού στο Πολυτεχνείο.
Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, υπό την ανοχή των αρμοδίων της Πρυτανείας τεχνολογικός εξοπλισμός για την πρόσβαση στο διαδίκτυο που παραχωρήθηκε στο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εξυπηρετεί ιστολόγια του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.

2 comments:

  1. "Η πρυτανεία θα αντιταχθεί στις προσπάθειες που εμφανίσθηκαν απρόοπτα για την επιβολή λογοκρισίας στα μηνύματα που εκπέμπονται απο το χώρο του Ιδρύματος", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρύτανης του πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος έκανε λόγο για "πολιτική δίωξη".

    Αυτή είναι οι Πρύτανεις της παιδείας μας.....
    επιβολή λογοκρισίας ονομάζουν το κλείσιμο του indymedia.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτήστε τους κυρίους πρυτάνεις τι άραγε απαντούν στους Ευρωπαίους και άλλων χωρών συναδέλφους τους για τις απόψεις τους περί εύρυθμης λειτουργίας ενός ανωτάτου εκπαιδευτικού οργανισμού,όταν τους συναντούν στα διεθνή συνέδρια και τις δεξιώσεις στις οποίες συναντιούνται και των οποίων τα έξοδα βέβαια πληρώνουμε όλοι εμείς(μετακινήσεις ξενοδοχεία κλπ.). Πρέπει να θυμίσει κάποιος στους κυρίους αυτούς ότι διαχειρίζονται δημόσια περιουσία,κατέχουν τις πιό προνομιούχες θέσεις στην ελληνική επικράτεια και ότι οι ίδιοι είναι δημόσιοι λειτουργοί (υπάλληλοι).Το indymedia θα μπορούσαν να το 'υποστηρίξουν' από servers των σπιτιών τους αλλά ΟΧΙ με μέσα που ανήκουν στον ελληνικό λαό και τον οποίο προκαλούν με την χυδαία και αλλαζονική αυτή στάση τους.Είναι ώρα κάποιοι από τον χώρο αυτό να ξανακαθίσουν στα θρανία του δημοτικού και να ΞΑΝΑΔΙΔΑΧΘΟΎΝ το μάθημα της αγωγής του πολίτη.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή