Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Φρίκη στο Ίλιον

"Ντρέπομαι για την κόρη μου" ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας της Ειρήνης Τσονοπούλου, η οποία κατηγορείται ότι εξέδιδε το 11χρονο σήμερα κοριτσάκι της και άλλα δύο παιδιά της οικογένειας που φιλοξενούσε.
Η φρίκη της παιδεραστίας στο Ίλιον αναβιώνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Η Ειρήνη Τσονοπούλου, η οποία επικαλούμενη λόγους υγείας δεν βρίσκεται στο δικαστήριο, ο σύντροφός της, Σπύρος Σουχλερής, ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος και ο συνταξιούχος της ΔΕΗ Αθανάσιος Κανάκης κατηγορούνται ότι είναι πρωταγωνιστές της πρωτοφανούς υπόθεσης παιδεραστίας, που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια στο Ίλιο.
Η μητέρα της κατηγορουμένης, που έχει πια την επιμέλεια των παιδιών, κατέθεσε ότι τα έβλεπε βρόμικα και παραμελημένα και ότι κανείς δεν ασχολιόταν μαζί τους. Μάλιστα, ο σύντροφος της κόρης της τα χτυπούσε και έβαζε τιμωρία συχνά το αγοράκι ηλικίας τότε έξι ετών.
"Μία φορά το είχε κλείσει στην ντουλάπα του σύνθετου. Το έβλεπα χτυπημένο και μου έλεγαν ότι έπεσε στο παιχνίδι. Δεν είναι φαντασιώσεις αυτά που λένε".
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν το κοριτσάκι -μαθήτρια τότε της στ’ δημοτικού- κατήγγειλε στο διευθυντή του σχολείου της ότι ο πατριός της και ο 84χρονος Αθανάσιος Κανάκης της είχαν ζητήσει επιτακτικά στο διάλειμμα να τους ακολουθήσει, λέγοντάς του ότι η μητέρα του το έχει πουλήσει έναντι 2.000 ευρώ.
Η Ειρήνη Τσονοπούλου, εκτός από τα τρία παιδιά την επιμέλεια των οποίων έχει η γιαγιά τους, έχει άλλο ένα που απέκτησε με τον σύντροφό της, το οποίο μέχρι πρόσφατα μεγάλωνε στη φυλακή.
Επίσης, άλλα δύο φιλοξενούνται σε ίδρυμα.
Ο ιερέας κατηγορείται ότι ασελγούσε εις βάρος των παιδιών έναντι 50 ευρώ τη φορά.
Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι το καλοκαίρι, καθώς είχε λήξει το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης, μετά μάλιστα και τις αναβολές από τα δικαστήρια, λόγω αναρμοδιότητας, μέχρι η δίκη να προσδιοριστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
enimerwsi

1 comments:

  1. Για αυτα να ξεσηκωθουμε
    Μην μου πειτε..Μεσαιωνας, ναι βαζω το σχοινι βαλτε τη πλατεια Συνταγματος, ανθρωποι ξυπνηστε.
    Σοβαροτητα σ οσα αρωσταινουν το κοσμο, ας ασχοληθουμε ενεργα ολοι, αυτο θα δειξει αν αξιζουμε για ποιοτητα ζωης.
    Προσπερναμε χρονια τετοια τερατουργηματα οχι να σηκωθουμε να τους κρεμασουμε οχι δικες ποινες κι αλλες αηδιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή