Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ούτε ο Κορυδαλλός θέλει τη δίκη Γρηγορόπουλου

Ο ένας μετά τον άλλο αντιδρούν οι δήμαρχοι στο ενδεχόμενο διεξαγωγής στην πόλη τους της δίκης Γρηγορόπουλου.
Μετά τη Χαλκίδα και την Άμφισσα, ο δήμαρχος Κορυδαλλού απέστειλε επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το ίδιο αίτημα.
Στην επιστολή του ο δήμαρχος Κορυδαλλού επισημαίνει ότι πιθανή διεξαγωγή της δίκης στην πόλη του θίγει την αξιοπιστία της πολιτείας, η οποία έχει δεσμευτεί ότι μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της δίκης του ΕΛΑ θα κατεδαφιστεί η μάντρα των γυναικείων φυλακών και οι δύο από τις τρεις πτέρυγες.
Σημειώνεται ότι η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου κατέθεσε αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά η δίκη των δύο ειδικών φρουρών Eπαμεινώνδα Kορκονέα και Bασίλη Σαραλιώτη - που κατηγορούνται για τον θάνατο του ανήλικου γιου της - να γίνει στην Αθήνα, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Στην αίτησή της η κ. Τσαλικιάν χαρακτηρίζει "δυσχερή έως αδύνατη" την παράσταση της ίδιας, των δικηγόρων και των μαρτύρων στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, που έχει οριστεί για τη διεξαγωγή της δίκης των δύο ειδικών φρουρών.

5 comments:

  1. Γιατί η κυρία Τσαλικιάν δεν μπορεί να παραστεί στη δίκη στην Άμφισσα; Στον Άρη είναι η Άμφισσα; Μήπως είναι λίγο υπερβολική η κυρία και ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά, επειδή θέλει τη "συμπαράσταση" από τους μπαχαλάκηδες και τους Συριζαίους; Αρκετά πια, ούτε μία έκκληση δεν έχει κάνει να σεβαστούν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του τη μνήμη του παιδιού της!
    Μήπως θα έπρεπε κάποιος να της πει δυο λόγια τι σημαίνει "επιμέλεια ανηλίκου"; Αρκετά σωπάσαμε και αρκετά ανεχθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Μάρκο Τ έχεις απόλυτο δίκιο. Αρκετά ανεχθήκαμε και συνεχίζουμε να σιωπούμε. Ευτυχώς που δεν πορότεινε η κυρία να γ΄ινει η δ΄ικη σε καφετέρεια των εξαρχείων./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εν λογω κυρια υποστηριζει πως η Αμφισσα ειναι πολυ μακρια και τα παιδια μαρτυρες δεν μπορουν να ταξιδεψουν ως εκει.
    Ελατε κ.Τσαλικιαν δεν ειναι και τοσο μακρυα,ενα "τσιγαριλικη" δρομος ειναι,θ'αντεξουν τα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποτε και μέχρι σήμερα μπορώ να πω συμεριζόμουνα τον πόνο της τώρα την απεχθάνομαι την κυρία.Αυτή είναι υπεύθυνη για την διαγωγή του παιδιού της και αυτή το έστειλε από μωρό στα αναρχικά χαρακώματα. Έπρεπε να σεβαστεί την απόφαση του δικαστητηρίου έστω και αν η δίκη γινόταμν και στην Κύπρο ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τιμούμε το νεαρό παιδί που τόσο άδικα έφυγε.Είναι τόσο το ίδιο θύμα όσο και ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε.Μερικές μόνο ερωτήσεις ρε παιδιά μιάς και από κανένα δημοσιογράφο και σε καμιά εφημερίδα δεν ασκηθηκαν.
    1)Οι γονείς του παιδιού ήταν ενήμεροι για ότι αφορά τις παρέες και τους χώρους που σύχναζε ο μικρός;
    2)Εάν ναι δεν νομίζετε ότι έχουν ευθύνη για πολύ μεγάλο κομμάτι της υπόθεσης;
    3)Πώς είχαν γαλουχήσει το παιδί τους σε ότι αφορά το σεβασμό πρός το κράτος και τους λειτουργούς του που ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε για να κάνουν τη δουλειά τους.
    4)Την ώρα που ο πιτσιρίκος πυροβολήθηκε είτε από ατύχημα είτε από ηθελημένη ενέργεια του αστυνομικού,φορούσε κουκούλα; και αν ναι πώς στηρίζετε το επιχείρημα ότι ο αστυνομικός τόν πυροβόλησε εν πλήρη συνείδηση;
    5)O αστυνομικός έπρεπε ή δεν έπρεπε να εκπληρώσει το καθήκον του και να συλλάβει με όποιο τρόπο τους παρανομούντες.
    6)Πόσοι γνωρίζουν ότι πίσω από αυτά τα στρατολογημένα παιδιά της περιοχής των Εξαρχείων κρύβονται κάποιοι άθλιοι δειλοί 30άρηδες-40'αρηδες και οι οποίοι τρέφονται και συντηρούνται από τα νειάτα την ανωριμότητα και το αίμα των αθώων κατά βάση αυτών παιδιών;
    7)Οι γονείς του Αλέξη έχουν αναρωτηθεί εάν πίσω από τα πρόσωπα τών αστυνομικών και του κράτους που πίστευε ότι πετροβολεί και πολεμά ο άτυχος αθώος μικρός,μήπως λέω μήπως έβλεπε στην πραγματικότητα τους ίδιους;Μήπως αυτούς ήθελε στην πραγματικότητα να τιμωρήσει;
    Τελειώνοντας θέλω να πω στους γονείς του άτυχου νέου ότι ασφαλώς και ευθύνονται οι ίδιοι για το θλιβερό αυτό γεγονός ,και εκ των υστέρων υποκριτικά αυτοί και οι παιδόφιλοι της Κουμουνδούρου και των Εξαρχείων αναζητούν την λύτρωση κάνοντας και άλλα λάθη και αρνούμενοι να ζητήσουν την συγγνώμη που οφείλουν σε όλους τους νέους και στον Αλέξη και στον Αστυνομικό που τον πυροβόλησε.
    Συγγνώμη πού ήταν τόσο ανεπαρκείς κα τόσο ανίκανοι να τους αγαπήσει το ίδιο το παιδί τους και να του δώσουν τη θαλπωρή και τη ζεστασιά που βρήκε ο δυστυχής στις συμμορίες των Εξαρχείων.
    Φίλε Αλέξη είμαι σίγουρος ότι διασκεδάζεις βλέποντας όλους εμάς από εκεί ψηλά να μετέχουμε σε αυτό το θέατρο της υποκρισίας και του παραλόγου.
    Δυστυχώς αυτός ο κόσμος και αυτή η ζωή δεν κατάφεραν να χωρέσουν ένα τόσο μικρό και ένα τόσο αθώο παιδί σαν και σένα.Καλό ταξίδι.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή