Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Επιτέλους.! Οι προεκλογικές δεσμεύσεις γίνονται ...πράξη. (βίντεο)

Σε εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση, ενώ τις επόμενες ημέρες ανοίγει και πάλι το ασφαλιστικό, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά εξίσωση των ορίων με δόσεις ανά εξάμηνο και έπειτα από μεταβατική περίοδο, δεδομένης και της καταδίκης της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Από τις νέες ρυθμίσεις θα επηρεαστούν όσες ξεκίνησαν από την 1η Ιανουαρίου 1983 έως τις 31 Δεκεμβρίου 1992. Επίσης, απειλούνται και 140.000 ασφαλισμένες που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα.

Επί τάπητος θα τεθούν επίσης τα βαρέα και ανθυγιεινά και οι αναπηρικές συντάξεις, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε κατηγορηματικά την αύξηση των ορίων ηλικίας γενικώς.

Όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ότι το 2009 διευρύνθηκε η «μαύρη τρύπα» και απαιτούνται επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες του συστήματος.

Για «σφαγιασμό των όποιων κατακτήσεων έχουν απομείνει» κάνει λόγο το ΚΚΕ, διάλογο «από μηδενική βάση» ζήτησε ο ΛΑΟΣ, ενώ «τέρμα τα κούφια λόγια» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

1 comments:

  1. Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που είχαμε ποτέ στην Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει διάγγελμα που θα μας εξηγεί γιατί θα μας κόψει τον κόλο με τα νέα του μέτρα.
    Προσπαθεί να ξεπεράσει τα ρεκόρ του άλλου απατεώνα του πατέρα του που έχει μείνει στην ιστορία (ενδεχομένως την παγκόσμια) για την αναξιοπιστία του.
    Εκείνος τουλάχιστον περίμενε ένα δίμηνο μετά τις εκλογές του 1985 πριν αρχίσει τη σκληρή λιτότητα και τις υποτιμήσεις.
    Ο Γιωργάκης πάει να τον ξεπεράσει.
    Θυμάστε που έλεγε "εγγυώμαι" ο Γιωργάκης;
    Θυμάστε που έλεγε "δεσμεύομαι" ο Γιωργάκης;
    Πάρτε τώρα βενζίνη 1.30, πάρτε ΦΠΑ ο θεός ξέρει πόσο, πάρτε αφορολόγητο 10.500 οι ελεύθεροι επαγγελματίες, πάρτε απόσυρση όσοι έχετε σαραβαλάκια, πάρτε χαράτσια όσοι έχετε ένα σπιτάκι στο χωριό, πάρτε σύνταξη στα 65 οι γυναίκες, πάρτε ενιαία φορολογική κλίμακα επιδομάτων, κλπ, κλπ.
    Γενικώς πάρτε για νάχετε.
    Δεν ξέρω πώς αισθάνεστε για τα ζαρζαβατικά που μας ετοιμάζουν, εγώ τουλάχιστον κοιμάμαι ήσυχα.
    Έχω επίσης το ηθικό έρεισμα να κατσαδιάζω τους αγαθούς συγγενείς, φίλους και συναδέλφους που, για άλλη μία φορά, πιαστήκανε κότσοι από τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα.
    Περαστικά μας, ας προσέχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή