Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Την αλήθεια ρε....

Προσέξτε "δημοκράτες" ...κουλτουριάρηδες.!
Προσέξτε τι θα πείτε σ' αυτό το παιδάκι που σας κοιτάει τόσο εκφραστικά.
Προσέξτε τι θα του πείτε.!
Προσέξτε μην μπερδέψετε την 28η Οκτωβρίου ή την 25η Μαρτίου με την κατ' επίφασιν "επέτειο" που πάτε να καθιερώσετε.!
Θα βρείτε το θάρρος, την γεναιότητα αλλά και την τόλμη να πείτε την αλήθεια σ΄αυτά τα αθώα μάτια;
Απευθύνομαι σ' εκείνους που κατά σύστημα καπηλεύονται αναιδώς εκείνη τη μέρα και ισχυρίζονται ότι υπήρξαν κι εκείνοι "Ήρωες του Πολυτεχνείου".
Προσέξτε ρεμάλια.!!!
Και φυσικά μιλάω για τους πατριδοκάπηλους πολιτικάντηδες - κυρίως των ερυθρών αποχρώσεων -, τους "δημσιογραφικούς" ...αστέρες και τις κάθε λογής ...τηλεπερσόνες.
Όλοι εσείς οι ...κοπτόμενοι για τους δήθεν "νεκρούς" του Πολυτεχνείου, θα πρέπει να κοιτάξετε χωρίς ίχνος υποκρισίας ή σκοπιμότητος αυτά τα αθώα μάτια του παιδιού, και να λύσετε όλες τις απορίες που εσείς του δημιουργήσατε.!
Όλοι εσείς οι ...εκφραστές μιας άλλης κεκαλυμμένης, εξευγενισμένης και πιο επικίνδυνης ...χούτας, που δεν πρόκειται να καταρρεύσει ποτέ.!.
Είχε σχέση η πτώση της ..."χούντας" με την δήθεν "εξέγερση" της 17ης Νοεμβρίου;
Πόσοι είναι οι ..."νεκροί" του Πολυτεχνείου;
Ποιά είναι τα ονόματά τους;
Με ποιό τρόπο σκοτώθηκαν;
Πού είναι οι τάφοι τους;
Γιατί στέλνετε αυτό το παιδάκι να προσκυνήσει μια χάλκινη ...κεφάλα, και όχι τους υποτιθέμενους τάφους των νεκρών ..."Ηρώων";
Προσέξτε καλά ρεμάλια.!
Προσέξτε καλά εσείς οι χθεσινοί δήθεν "επαναστάτες" του κ... που έχετε μετατραπεί σε σημερινά λαμόγια πολυτελείας.!
Αυτό το παιδάκι κάποτε θα αηδιάσει με την πλύση εγκεφάλου που επιχειρείτε να του κάνετε.!
Γι΄αυτό πρέπει ΤΩΡΑ να του πείτε όλη την αλήθεια.!
Πάψτε επιτέλους να συμπεριφέρεσθε ως δήθεν δακρύβρεχτες και τεθλιμένες χήρες και να παρουσιάζετε την 17η Νοεμβρίου (και όχι Νοέμβρη) ως άλλη μια εθνική επέτειο, αλλά ως μια εξέγερση απλών ανθρώπων, που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της Χούντας των Συνταγματαρχών.
"Εξέγερση απλών ανθρώπων" και όχι "Ηρώων" που θέλετε να κατασκευάσετε.!
Την αλήθεια ρε...
Π.Ν.

13 comments:

  1. ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗ ΒΡΟΥΝΕ ΦΙΛΕ Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Π.Ν αν κατάλαβα καλά αμφισβητείς τη θυσία των ηρώων του Πολυτεχνείου;
    Την συμβολή τους στην κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών και την επάνοδο της δημοκρατίας; Εχω την αίσθηση οτι αδικείτε και την ιστορία και τον εαυτό σας. Η ιστορία που μας δίδαξαν αναφέρεται με χρυσά γράμματα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και την παρουσιάζει σαν σταθμό της νεότερης Ελλάδας. Εσείς γιατί την αμφισβητείτε;

    ΧΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν τα λες αυτά γιατί δεν γνωρίζεις, έχει καλώς, κάποια στιγμή θα μάθεις.
    ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΟ. Προφανώς ενήλικας είσαι δεν θα σου πω εγώ από που. Βγάλε μόνο τα μαύρα σου γυαλιά, δεν βοηθάνε.
    ΑΝ, λέω ΑΝ γνωρίζεις και λες "τα δικά σου", τότε δεν βοηθάς ούτε τον εαυτό σου ούτε τη πατρίδα
    Σημ: Tο παιδάκι εγώ το πρόσεξα.
    ΕΧΕΙ ΥΨΩΜΕΝΗ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μου λες ρε φίλε. Άκου έχει υψωμένη τη γροθιά του. Αυτές τις ηλιθιότητες να κόβατε. Το παιδάκι ρε *****αντιστασιακε***** δεν ξέρει από που κατουράει. 'ΕΤσι το έβαλαν να φωτογραφηθεί και αυτό το καημένο έκατσε όπως του είπαν. Πάλι καλά που δεν του έβαλαν στον ώμο και κανένα μπαζούκας .
    άει ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κε Χαρη
    Εσεις αγνοειτε την αληθεια και εχετε διαζυγιο διαρκειας με την πραγματικοτητα .

    Ο ΜυθΟς του Πολυτεχνειεου με τις εκατομβες ανυπαρκτων νεκρων, η μαρμαρινη πλακα στην κεφαλα του Σβορωνου με τα ονοματα των φοιτητων του 1941-,η ηλενια, και το τραγικοτερο, το ψευδεστερο ολων.Οτι το πολυτεχνειο εφερε την ΔημοκρΑτια , ενω στην ουσια σταματησε την διαδικασια αποκαταστασεως της Δημοκρτιας, ερριξε την μεταβατικη κυβερνησι Μαρκεζινη και εφερε την δικτατορια του Ιωαννιδη και την καταστροφη της ανεξαρτησιας της Κυπρου.

    Εσεις θελετε να αγνοειτε δικαστικες αποφασεις, καταθεσεις πρυτανων αποφασεις δικαστηριων, ολα χαριν ενος ψευδους που ικανοποιει την φαντασια σας ισως ή αλλο τι οπως εσεις θεωρειτε αλλα μη εχον σχεσι προς την πραγματικοτητα.\

    Μετα απο χρονια με την ψυχωτικη εμμονη του Μυθου του Πολυτεχνειου θα ασχολουνται οι ψυχιατροι του μελλοντος και ειδικοι θεραπευτες, ως ειδικης περιπτωσεως εθελοντικης ψυχωτικης αρνησεως της πραγματικοτητος..Οπως ακριβως η Ππαρηγα θεωρει οτι το τειχος εγινε γαι να μην το σκανε απο την Δυσι οι Γερμανοι και πηγαινουν στον κομμουνιστικο παραδεισο.


    Μηχανικος ΕΜΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαρη παλιοφιλε ριξε μια ματια κι εδω Ισως βοηθηθης

    http://gianniotis.blogspot.com/2009/11/blog-post_7207.html

    Μεδουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1:30 από 12:53
    Μάλλον είσαι η 2η περίπτωση.
    Βγάλε τα γυαλιά σου και ΔΕΣ τη πραγματικότητα.
    Φιλικά
    από τον ****αντιστασιακό****(μ'άρεσε ο χαρακτηρισμός σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. RE: "Την συμβολή τους στην κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών και την επάνοδο της δημοκρατίας;"

    Εσύ σκεπτόμενε διάβαζε:
    "Την συμβολή τους στην κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών και την επάνοδο της χούντας των διεφθαρμένων πολιτικών μαζί με τη διαπλεκόμενη χούντα της μιντιο-πλουτοκρατίας, διανθιζόμενης και με τη χούντα των αναρχοκουκουλοφόρων."
    Αυτό είναι το νόημα της μέγιστης "εθνικής" εορτής της 17ης Νοεμβρίου! Μια γιορτή που σημαίνει πολλά, μα πάρα πολλά στους καμουφλαρισμένους χουντοκράτες που ανέφερα, αλλά ελάχιστα στον υποσιτιζόμενο λαό.
    Μάλιστα σήμερα είμαστε τόσο ελεύθεροι που αποκαταστάθηκε η "Δημοκρατία" ώστε να φοβόμαστε να μιλήσουμε χωρίς μάσκες ακόμη και μέσα από τα ιστολόγια, δια τον φόβο της νέας χούντας που σαν τη νέα γρίπη είναι πιο απειλητική από την παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" δεν είναι σχολική γιορτή.
    Δεν είναι εθνική επέτειος.
    Απλά μας δείχνει τον δρόμο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του ΑΓΩΝΑ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουμε ως άτομα και ώς χώρα.(ψωμί παιδεία ελευθερία / εξω από το νατο κλπ)
    Αυτά τα λέω γιατί αναφέρεστε σε λάθος θέμα (άν σκότωσαν, πόσοι σκοτώθηκαν κλπ)
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ.
    Ο *****αντιστασιακός****

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ θυμάμαι στο σχολείο, κάθε χρόνο να είναι και περισσότεροι οι νεκροί στο Πολυτεχνείο. Και μιλάμε για την περίοδο 1980-1990!!!

    Όταν νεκρός "ήρωας" θεωρείτε και κάποιος που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό, γιατί ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε συνωνυμία με... αστυφύλακα... τι άλλο να πεις!!!

    Το πρόβλημα είναι ότι με την υπερβολή ξεφτιλίζεται το πραγματικό νόημα του Πολυτεχνείου, που δεν είχε να κάνει ούτε με την Χούντα, ούτε με τις καταστροφές που γίνονται σήμερα.

    Από όσο ξέρω, άμεσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανένας "αντιστασιακός" επειδή έκανε "αντίσταση". Τραυματίστηκε βαριά ένας στην πύλη από την πτώση της όταν μπήκε το άρμα και υπήρξαν και τραυματισμοί από πυρά αστυνομικών στα τυφλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θυμηθειτε και την φωτογραφια μιας υποτιθεμενης νεκρης,η οποια ηταν φωτογραφια μοντελου καποιας διαφημησης της εποχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα: Προκλητική η στάση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.


    Στο ζήτημα της διαχείρισης των κληροδοτημάτων επανέρχεται η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα με αφορμή το υπόμνημα διαμαρτυρίας για την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών, ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, και υπεύθυνος επί των Οικονομικών της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

    Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι η διαχείριση των κληροδοτημάτων από την Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι προκλητική ενώ εκφράζει την ελπίδα της ότι η Κυβέρνηση δε θα υποκύψει σε τέτοιες προκλήσεις.
    Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής έχει ως εξής:

    «Ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, και υπεύθυνος επί των Οικονομικών της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων παραδίνοντας σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας για την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, στον υπουργό των Οικονομικών, του είπε:
    "Μας αδικείτε κύριε Υπουργέ", και του παρέδωσε το υπόμνημα της Ιεράς Συνόδου, στο οποίο "τέσσερις φορές αναφέρεται ότι το σχέδιο νόμου είναι αντισυνταγματικό". Αυτό το γεγονός είναι προκλητικό.

    Και είναι προκλητικό, γιατί ο μητροπολίτης Ιωαννίνων:
    α) Με "Διοργανισμό" που "τελεί τη εγκρίσει και υπό την εποπτείαν της Α.Μ. του Σουλτάνου", διοικεί και διαχειρίζεται, χωρίς να δικαιούται, το Κληροδότημα Γ. Σταύρου, λες και έχουμε ακόμα Τουρκοκρατία.
    β) Με αντισυνταγματικά διατάγματα των φασιστικών καθεστώτων του Πάγκαλου και του Μεταξά, που επανέφεραν σε ισχύ το καθεστώς της Τουρκοκρατίας, διοικεί και διαχειρίζεται Κληροδοτήματα (όπως αυτά του Ν. Ζωσιμά και Γ. Τούλη), κατακρατεί δε (σε αντίθεση με πέντε νόμους της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας) τις σχολικές περιουσίες της πόλης των Ιωαννίνων που προέρχονται από Κληροδοτήματα, Μάλιστα σε επίσημα έγγραφά του προς θεσμικά όργανα της Πολιτείας, τις αναφέρει ότι ανήκουν "στην κυριότητα" των Αγαθοεργών, ενώ αυτές ανήκουν στο Γιαννιώτικο Λαό.
    Η Πολιτεία όμως κοιμάται. Στον ίδιο ύπνο έχουν παραδοθεί, με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, και οι τοπικοί μας άρχοντες,
    Με ολοκληρωτική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου ο μητροπολίτης Ιωαννίνων διοικεί και διαχειρίζεται τεράστιες περιουσίες που ανήκουν στο Λαό των Ιωαννίνων και του Μετσόβου, αντισυνταγματικά και παράνομα. Γι' αυτό επισημαίνουμε ότι είναι προκλητικό να μιλάει για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου, τη στιγμή που οι προκάτοχοι του στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, και ο ίδιος, δεν εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους.

    Να ελπίσουμε ότι η Κυβέρνηση δε θα υποκύψει σε τέτοιες προκλήσεις, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://epirusgate.blogspot.com/2009/11/blog-post_3083.html
    Είναι πράγματι ενδιαφέρουσα η παραπάνω ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων που αναφέρεται στην εξέγερση του Πολυτεχνειου πριν Απο 36 χρόνια εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών

    Εκείνο όμως που μας προβληματίζει και ακυρώνει « τα λόγια τα ωραία» είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, στο οποίο συμμετείχαν δυο υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι υπηρέτησαν επί Χούντας ως δόκιμοι έφεδροι Αξιωματικοί.
    ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή