Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Εμείς.! Οι ..."Εθνικά Υπερήφανοι"...

Ένα σύνθημα από το παρελθόν (κυριαρχούσε την δεκαετία του 80) με πατέρα τον μ. Ανδρέα Παπανδρέου σήμερα δεν έχει κανένα νόημα.

Το "Έθνος" έχει αποσυρθεί από την ορολογία της νέας κυβέρνησης που φρόντισε με τον ορισμό της ονομασίας των υπουργείων να καταργήσει την λέξη σε όλα (πλήν του Υπ. Εθνικής Άμυνας...).
Συμπληρωματικά στην κατάργηση της έννοιας "Έθνος" λειτουργεί το κλείσιμο του ματιού στους λαθρομετανάστες με την προετοιμασία χορήγησης υπηκοότητας και δικαιώματος ψήφου.
Στο παραπάνω οφείλω να διευκρινίσω ότι ο γράφων δεν είναι εξ΄ ορισμού απέναντι στην χορήγηση δικαιωμάτων στους μετανάστες , πολλές χώρες (Ευρωπαϊκές και μη) χορηγούν τα παραπάνω δικαιώματα αλλά κατόπιν αυστηρού ελέγχου και φυσικά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Αυτές οι προϋποθέσεις στον βασικό τους κορμό έχουν την λογική της ασφάλειας του κράτους αλλά και της ομαλής ενσωμάτωσης στην κοινωνία και την κουλτούρα των νεοεισερχομένων πολιτών.
Η απαραίτητη γνώση της γλώσσας (που αποδεικνύεται με εξετάσεις ) , της ιστορίας, της νομοθεσίας καθώς και ο χρόνος που πρέπει να είναι κάποιος ΝΟΜΙΜΑ στην χώρα σαν μετανάστης ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα της αίτησης , είναι μερικά κριτήρια που ΟΛΕΣ οι χώρες απαιτούν για να δώσουν υπηκοότητα.
Οι επιτυχόντες ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ στην σημαία της χώρας πίστη για την (νέα τους) ΠΑΤΡΙΔΑ και τον σεβασμό του συντάγματος και των νόμων.
Εδώ προσπαθούμε λαϊκίστικα να δώσουμε δικαιώματα σε μελλοντικούς ψηφοφόρους μας χωρίς να έχει τεθεί ακόμα (ελπίζω όμως να τεθεί) καμία προϋπόθεσή !!!
Η λέξη Υπερηφάνεια έχει καταργηθεί και αυτή στην πράξη.
Πόσο υπερήφανοι μπορούν να αισθάνονται οι Έλληνες μετά από 30 χρόνια ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΩΝ προϋπολογισμών;;;
Πόσο υπερήφανοι νιώθουμε που χρωστάμε σαν χώρα περισσότερα από ότι παράγουμε;;;
Πόσο υπερήφανοι είμαστε για τα Ίμια;;;
Πόσο υπερήφανοι είμαστε που την χλιδάτη ζωή των λαμογιών με τα εξοχικά στην Μύκονο και στα χιονοδρομικά κέντρα , με τα Jeep των 5.000 CC και τα κότερα στην Marina θα την πληρώνουν και τα εγγόνια μας;;;
Πόσο υπερήφανοι νιώθουμε βλέποντας τον παραπάνω πίνακα;;;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου