Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Τραγωδία. Απανθρακώθηκε παιδάκι 13 μηνών

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο χωριό Λίμνη του Δήμου Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Ένα αγγελούδι, δεκατριών μόλις μηνών, απανθρακώθηκε από την φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του. Το μεγαλύτερο αδερφάκι του, τεσσάρων ετών, προσπάθησε να το σώσει από τις φλόγες, όμως δεν κατάφερε να το βγάλει έξω. Εγκατέλειψε την προσπάθεια, όταν είδε την φωτιά να απειλεί και το ίδιο και πρόλαβε και βγήκε με ελαφρά τραύματα.
Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα.
Αμέσως έσπευσαν αρχικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Δελβινακίου και στη συνέχεια από τα Γιάννενα.
Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβλήθηκε το σπίτι έγινε στάχτη.
Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το υπόγειο και τον πρώτο όροφο και επεκτάθηκε και στην διπλανή οικοδομή προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην στέγη. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού και γονείς των δύο μικρών παιδιών απουσίαζαν. Έτσι κανένας δεν ενημέρωσε τους πυροσβέστες κατά την άφιξή τους, ότι στο φλεγόμενο σπίτι υπάρχει ένα μωρό. Οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους όταν βρέθηκαν μπροστά στο απανθρακωμένο κορμάκι του μωρού.
Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως και οι γονείς του προκειμένου να τύχουν της ανάλογης ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται από την Πυροσβεστική.

2 comments:

  1. Φρικη, μα δεν αφηνουν παιδια ποτε μονα, ΠΟΤΕ.Γονεις και μαζι να ειστε ναι το κακο μπορει να γινει ,μα ποτε μονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oi sygkekrimenoi goneis einai biopalaistes kai ta fernoun poly duskola volta.Den ta afhsan gia plaka ta paidia mona tous.
    As einai elafry to xwma poy tha skepasei to aggeloudi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή