Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Πολιτικό φλέρτ Μητσοτάκη - Σαμαρά

Έντονο πολιτικό φλερτ ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτυλίσσεται από προχθές, προκαλώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τριγμούς στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα σε "ανοιχτή γραμμή" με τον βουλευτή της Β΄ Αθήνας και φέρεται αποφασισμένος να τον αξιοποιήσει σε διακριτό ρόλο στο νέο οργανόγραμμα του κόμματος.
Ενδεικτική των προθέσεων του κ. Σαμαρά είναι η χθεσινή παρουσία τού βουλευτή στο συνέδριο του περιοδικού "Εκόνομιστ", όπου μίλησε για την πράσινη ανάπτυξη εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ., ενώ από το επιτελείο του κ. Σαμαρά δεν αποκλείουν να ανατεθεί στον Κυρ. Μητσοτάκη και ο ρόλος του γενικού εισηγητή του κόμματος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο βουλευτής να αναλάβει και τον τομέα του Περιβάλλοντος στη γαλάζια "σκιώδη κυβέρνηση" που σχεδιάζει ο κ. Σαμαράς.
Το μήνυμα για σύμπλευση με τον νέο πρόεδρο φρόντισε να εκπέμψει και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, με ανοιχτή επιστολή προς τους πολιτικούς φίλους του, που ανήρτησε στην προσωπική ιστοσελίδα του και με την οποία επιβεβαιώνει ότι έχει ήδη συνομιλήσει με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.
"Μίλησε η κοινωνία, η βάση της παράταξής μας. Η εντολή ήταν ξεκάθαρη. Χθες, συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο μας πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του. Όλοι μας οφείλουμε να τον στηρίξουμε, για να κάνουμε τη Ν.Δ. ξανά δυνατή και μεγάλη... Η εντολή του εκλογικού σώματος προστάζει να κοιτάξουμε μπροστά", αναφέρει.
Κομματικοί παράγοντες εκτιμούσαν χθες ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης κινείται αυτοβούλως, επιδιώκοντας να διαγράψει το παρελθόν και να βάλει τέλος στον οικογενειακό πόλεμο με τον κ. Σαμαρά. Κατά τα ίδια στελέχη, οι κινήσεις του συνδέονται πιθανότατα και με τις δικές του φιλοδοξίες, οι οποίες, όπως έλεγαν, από το βράδυ της Κυριακής έχουν διαχωριστεί από εκείνες της αδελφής του. Πάντως, στελέχη που κινούνται στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών της κ. Μπακογιάννη έσπευσαν και χθες να διαμηνύσουν ότι η πρώην υπουργός παραμένει ηγετικό στέλεχος της Ν.Δ.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή Γ. Κοντογιάννη, ο οποίος τόνισε (στο Κανάλι 1):
"...Η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι το κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ., μετά τον πρόεδρο της Ν.Δ. Δεν υπάρχει πολυτέλεια σε αυτή τη φάση να μείνει κανείς στο περιθώριο, αν θέλουμε βέβαια να πετύχουμε τον στόχο μας..."
citypress

1 comments:

  1. Ωπα Σαμαρας + Μητσοτακης...

    Τωρα θα μου πεις και γιατι???

    Στο ιδιο κομμα τις ιδιες 'κοκκινες γραμμεσ' υποστηριζουν!!

    Ποια ειναι η εκπληξη???????


    καμμια απολυτως!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή