Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Σε ρυθμούς Γρηγορόπουλου "χορεύει" όλη η Ελλάδα.!

Με αποφάσεις των ...προοδευτικών και "δημοκρατικών" δυνάμεων των Ιωαννίνων, τρία συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα στην πόλη.
Επί ποδός αναμένεται να βρίσκονται την Κυριακή οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, καθώς δεκάδες οργανώσεις και κόμματα ετοιμάζουν διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις, με στόχο να τιμήσουν τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Σε ό,τι αφορά τα Γιάννενα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις πορείες.
Οι δύο την Κυριακή και η μία τη Δευτέρα.
Έτσι, το μεσημέρι της Κυριακής, στη 1, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στην Ακαδημία όλες οι ..."προδευτικές" δυνάμεις, η νεολαία του Συνασπισμού, το Νέο Αριστερό Ρεύμα, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ΚΟΕ, η Αριστερή Ανασύνθεση, η ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη, το ΚΚΕ μ-λ και το μ-λ ΚΚΕ. κ.λ.π.
Το απόγευμα στις 6 και πάλι στην Ακαδημία αναμένεται να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο που αυτή τη φορά θα οργανώσει η ..."Συνέλευση για την Οργάνωση της αντιπειθαρχίας", που προέρχεται από τον δημοκρατικό χώρο των ...αντιεξουσιαστών.
Όμως, οι συγκεντρώσεις δε σταματούν εδώ.!
Μία ακόμη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, με την οργάνωση αυτή τη φορά να ανήκει σε άλλες ...δυνάμεις όπως ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ.
Χθες, μέλη της νεολαίας Συνασπισμού, οι Νίκος Βάσσος, Γιάννης Ευθυμίου και Λυδία Λιοδάκη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμο στη συγκέντρωση που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής.
"...Ο Δεκέμβρης ήταν ένα αυθεντικό ξέσπασμα οργής, ένα συλλογικό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Άνοιξε ένα ρήγμα στην κοινωνικότητα και στην συνέχεια των αδιεξόδων που έχουν πνίξει την νεολαία και τον κόσμο της δουλειάς. Έδειξε ξεκάθαρα ότι το μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν μας χωράει, ότι στον κόσμο του κέρδους δεν υπάρχει χώρος για τις ανάγκες και τα όνειρά μας. Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι...", σημείωσε ο κ. Βάσσος, ενώ στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο κ. Ευθυμίου.
"...Από την πρώτη στιγμή η Νεολαία Συνασπισμού και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μαζί της στο δρόμο. Δεν λογάριασε το πολιτικό κόστος μίλησε για την εξέγερση και για τα αίτια της εξέγερσης...", σημείωσε.
Οι αιτίες που δημιούργησαν τον «Δεκέμβρη», σύμφωνα με την κα Λιοδάκη, είναι οι πολιτικές της ανέχειας, της ανεργίας, της αμάθειας και της καταστολής.
"...Είναι οι πολιτικές που αναγκάζουν τους μαθητές να μην έχουν ελεύθερο χρόνο, τους φοιτητές να αγωνίζονται για πτυχίο χωρίς αξία και τους νέους εργαζόμενους να εγκλωβίζονται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα...", σημείωσε.

Ανακοίνωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα «..."αιτήματα του Δεκέμβρη" αλλά και στην οικονομική κρίση.
"...Ο Δεκέμβρης του 2008 δικαιώνεται μέσα από τους μαζικούς, αυτοοργανωμένους, εργατικούς και νεολαιϊστικους Δεκέμβρης του Μέλλοντος. Δικαιώνεται όταν συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην κρατική καταστολή, όταν αγωνιζόμαστε για μην πληρώσουμε και πάλι εμείς την κρίση του κεφαλαίου, όταν αγωνιζόμαστε ενάντια στον ίδιο τον καπιταλισμό...", αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.
Στα αιτήματα ενάντια της κρατικής καταστολής περιλαμβάνονται η αμνήστευση όλων των διωκόμενων για συμμετοχή στην εξέγερση, ο αφοπλισμός της αστυνομίας, η κατάργηση όλων των τρομονόμων και του κουκουλονόμου η κατάργηση των ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ, Ειδικών Φρουρών, Συνοριοφυλάκων, ομάδας "Δ" και όλων των "ειδικών" σωμάτων της αστυνομίας.
Τουτέστιν, ...κατάργηση των πάντων.!
anex.gr

4 comments:

  1. H mana tou den mporei na vgei kai na kanei mia dilosi oste na stamatisoun ayta ta aisxra pou ginontai taxa gia ti mnimi tou paidiou ths????????????? Kata ta alla tin peirakse h Amfissa. San den ntrepetai ligo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πέρσι ο χρυσοχοίδης έλεγε η βία φέρνει βία και ότι οι νεαροί έχουν δίκιο που ξεσηκώθηκαν και έτριβε τα χέρια του απο χαρά που έγινε η ελλάδα μπουρδέλο. τώρα τον λούζει κρύος ιδρώτας. νόμισε ότι θα πιάσει φίλους τους αναρχικούς και ξεκίνησε το χάιδεμα. τώρα χαιδεύει τους αστυνομικούς και τους παρακαλάει λέγοντας κάντε κάτι να σώσουμε την αθήνα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία μας τα λένε οι λεβέντες του συριζα. Ξεχνούν όμως τις λεηλασίες , τις καταστροφές και τους εμπρησμούς καταστημάτων που αποτελούν κόπους μιας ζωής. Ξεχνούν τα παζάρια στην αλβανία με τα κλεμμένα των Αθηνών και οχι μόνο.Δεν θα πρέπει όμως να ξεχάσουν οτι αν η αστυνομία δεν διαφυλάξει εφέτος τις περιουσίες μας, τότε η δική μας αντίδραση είναι μονόδρομος Ας το λάβουν καλά υπόψιν τους διότι θα υπάρξουν ακραίες καταστάσεις.Και αυτό δεν αποτελεί απειλή αλλά μια πραγματικότητα. Δεν αμφισβητώ το δικαίωμά στην ειρηνική διαδήλωση και στην πορεία,αλλά ούτε απαιτώ το σεβασμό της περιουσίας του οποιουδήποτε.
    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τιμούμε το νεαρό παιδί που τόσο άδικα έφυγε.Είναι τόσο το ίδιο θύμα όσο και ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε.Μερικές μόνο ερωτήσεις ρε παιδιά μιάς και από κανένα δημοσιογράφο και σε καμιά εφημερίδα δεν ασκηθηκαν.
    1)Οι γονείς του παιδιού ήταν ενήμεροι για ότι αφορά τις παρέες και τους χώρους που σύχναζε ο μικρός;
    2)Εάν ναι δεν νομίζετε ότι έχουν ευθύνη για πολύ μεγάλο κομμάτι της υπόθεσης;
    3)Πώς είχαν γαλουχήσει το παιδί τους σε ότι αφορά το σεβασμό πρός το κράτος και τους λειτουργούς του που ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε για να κάνουν τη δουλειά τους.
    4)Την ώρα που ο πιτσιρίκος πυροβολήθηκε είτε από ατύχημα είτε από ηθελημένη ενέργεια του αστυνομικού,φορούσε κουκούλα; και αν ναι πώς στηρίζετε το επιχείρημα ότι ο αστυνομικός τόν πυροβόλησε εν πλήρη συνείδηση;
    5)O αστυνομικός έπρεπε ή δεν έπρεπε να εκπληρώσει το καθήκον του και να συλλάβει με όποιο τρόπο τους παρανομούντες.
    6)Πόσοι γνωρίζουν ότι πίσω από αυτά τα στρατολογημένα παιδιά της περιοχής των Εξαρχείων κρύβονται κάποιοι άθλιοι δειλοί 30άρηδες-40'αρηδες και οι οποίοι τρέφονται και συντηρούνται από τα νειάτα την ανωριμότητα και το αίμα των αθώων κατά βάση αυτών παιδιών;
    7)Οι γονείς του Αλέξη έχουν αναρωτηθεί εάν πίσω από τα πρόσωπα τών αστυνομικών και του κράτους που πίστευε ότι πετροβολεί και πολεμά ο άτυχος αθώος μικρός,μήπως λέω μήπως έβλεπε στην πραγματικότητα τους ίδιους;Μήπως αυτούς ήθελε στην πραγματικότητα να τιμωρήσει;
    Τελειώνοντας θέλω να πω στους γονείς του άτυχου νέου ότι ασφαλώς και ευθύνονται οι ίδιοι για το θλιβερό αυτό γεγονός ,και εκ των υστέρων υποκριτικά αυτοί και οι παιδόφιλοι της Κουμουνδούρου και των Εξαρχείων αναζητούν την λύτρωση κάνοντας και άλλα λάθη και αρνούμενοι να ζητήσουν την συγγνώμη που οφείλουν σε όλους τους νέους και στον Αλέξη και στον Αστυνομικό που τον πυροβόλησε.
    Συγγνώμη πού ήταν τόσο ανεπαρκείς κα τόσο ανίκανοι να τους αγαπήσει το ίδιο το παιδί τους και να του δώσουν τη θαλπωρή και τη ζεστασιά που βρήκε ο δυστυχής στις συμμορίες των Εξαρχείων.
    Φίλε Αλέξη είμαι σίγουρος ότι διασκεδάζεις βλέποντας όλους εμάς από εκεί ψηλά να μετέχουμε σε αυτό το θέατρο της υποκρισίας και του παραλόγου.
    Δυστυχώς αυτός ο κόσμος και αυτή η ζωή δεν κατάφεραν να χωρέσουν ένα τόσο μικρό και ένα τόσο αθώο παιδί σαν και σένα.Καλό ταξίδι.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή