Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Πάρε κόσμε…

Η φωτογραφία, έχει τραβηχτεί ακριβώς δίπλα από το υπουργείο Οικονομικών, σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων, από το κέντρο των οικονομικών διεργασιών της χώρας.
Οι λαθρέμποροι – λαθρομετανάστες πουλάνε την πραμάτεια τους, χωρίς κανέναν κανόνα, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς κανείς να τους ζητάει τον λόγο.
Και οι Ελληνες έμποροι… ας ψοφήσουν της πείνας!
Χθες το απόγευμα, ήταν μια από αυτές τις βροχερές ημέρες της Αθήνας. Ξέρετε, αυτές που αν τυχόν και δεν χρησιμοποιείς το αμάξι σου, για διαδρομές έστω και πέντε λεπτών, κάποιοι σε λυπούνται. Τις ημέρες, που βγαίνοντας από το μετρό, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με 5-6 τουλάχιστον πακιστανούς (κατά το σύνηθες), οι οποίοι θέλουν με το ζόρι να σου πουλήσουν μια ομπρέλα. Έστω και αν εσύ δεν θες με κανένα τρόπο.
Αυτό προσωπικά μου συνέβη χτες, όπως προφανώς και σε χιλιάδες συμπολίτες μας.
Θέλετε να μάθετε και πού; Στην στάση του μετρό, ακριβώς δίπλα στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ξέρετε αυτό το κτήριο, στο οποίο συνεδριάζουν οι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού, για – ανάμεσα σε άλλα – νομοθετήσουν. Και ακριβώς έξω από την πόρτα τους, παραβιάζονται οι νόμοι, χωρίς κανείς να αντιδρά. Και εκεί τα πράγματα είναι καλά.
Μπορεί να πεί κανείς, οι καημένοι, πουλάνε ομπρέλες για να ζήσουν, και να προσπεράσει. Εάν όμως κάνει το λάθος και κατέβει και λίγο πιο κάτω από την πλατεία Συντάγματος, προς την Ερμού, ακόμη και ώρες που τα καταστήματα είναι κλειστά, θα μπορέσει να μετρήσει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες λαθρομετανάστες, να στήνουν τα σεντόνια τους, έξω από τα καταστήματα των Ελλήνων. Και να πουλάνε την πραμάτεια τους, χωρίς κανέναν κανόνα, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς κανείς να τους ζητάει τον λόγο.
Κάποια στιγμή, η αστυνομία σε συνεργασία με τους άνδρες της δημοτικής αστυνομίας επιχείρησαν να βάλουν ένα φρένο σε αυτή την κατάσταση.
Οι "υστερίες" όμως της αριστεράς και των λοιπών ..."προοδευτικών" δυνάμεων, σταμάτησαν αυτή την προσπάθεια. Και οι λαθρέμποροι – λαθρομετανάστες στο κέντρο, αποθρασύνθηκαν τελείως, επιτιθέμενοι ενίοτε και σε αστυνομικούς.
Και μάλιστα ακόμη και δαγκώνοντας τους, με προφανή σκοπό να τους φοβίσουν, ότι θα τους μεταδώσουν κάποια αρρώστια. Η κατάσταση έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε δημοτικοί αστυνομικοί έβαζαν "βύσμα" για να καταφέρουν να κάνουν κάτι άλλο, από το να ελέγχουν αυτούς τους δρόμους.
Τελικά σήμερα μπορεί κάποιος να βλέπει άνδρες της αστυνομίας να περπατούν αδιάφορα, μπροστά από τους παρανομούντες.
Από ό,τι φαίνεται οι "νόμοι της αγοράς" ισχύουν μόνο για τους Έλληνες.
Και αν τα κινέζικα μαγαζιά, εδώ και λίγα χρόνια έκλεισαν δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις, με τον αθέμιτο ανταγωνισμό τους, σήμερα δεν είναι λίγοι αυτοί που κλείνουν ή θα κλείσουν χτυπημένοι – ανάμεσα στα υπόλοιπα – και από το λαθρεμπόριο των μεταναστών.
Την πολύ σοβαρή αυτή κατάσταση, αποφάσισε να φέρει στην Ελληνική Βουλή και ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης, σε ερώτηση που κατέθεσε, και η οποία θα συζητηθεί σήμερα.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
"...Μάστιγα για την χειμαζόμενη ελληνική οικονομία έχουν καταντήσει πλέον οι αλλοδαποί πλανόδιοι πωλητές και η ανεξέλεγκτη δράσις αυτού του είδους του παραεμπορίου. Είναι γνωστό ότι σε πολυσύχναστα σημεία των περισσοτέρων ελληνικών πόλεων, μεγάλος αριθμός αλλοδαπών περιφέρεται πουλώντας σε ευτελείς τιμές διάφορα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητος και προϊόντα απομιμήσεως (τα λεγόμενα "μαϊμού"), επιφέροντας ανυπολόγιστη ζημία στο υγιές εμπόριο και στον υγιή ελεύθερο ανταγωνισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί δεν τηρούν καμμία από τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Δεν κατέχουν άδειες πωλήσεως των εμπορευμάτων τους, δεν παρουσιάζουν τιμολόγια αγοράς, δεν εκδίδουν σχετικές αποδείξεις πωλήσεως ούτε τηρούν τα προβλεπόμενα βιβλία εσόδων-εξόδων. Είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικό ότι το παράνομο αυτό εμπόριο διεξάγεται ακόμη και έξω από την είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος και κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των αρμοδίων οργάνων (προφανώς με άνωθεν εντολές). Σε αντίστοιχες δε περιπτώσεις που οι παράνομοι διακινητές είναι Έλληνες, η αυστηρότητα του κράτους εξαντλείται..."
Και ερωτά ο Ηλίας Πολατίδης, τον αρμόδιο υπουργό:
Γιατί δεν λειτουργούν οι απαραίτητοι ελεγκτικοί και νομικοί μηχανισμοί του κράτους έτσι ώστε να εξαλειφθεί το ανωτέρω καταστροφικό για την εθνική μας οικονομία φαινόμενο;
Γιατί οι αλλοδαποί χαίρουν ασυλίας, ενώ ο νόμος εφαρμόζεται επιλεκτικά μόνον σε Έλληνες πού ασκούν αντίστοιχη δραστηριότητα;
Αν μας επιτρέπει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ θα απαντήσουμε στην δεύτερη ερώτησή του.
Γιατί οι Έλληνες έχουν μάθει να... σκύβουν το κεφάλι.
Γιατί αδιαμαρτύρητα δέχονται το τι θα τους πεί ο καθένας.
Αν άρχιζαν και αυτοί τις ... δαγκωνιές, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα!
Δημήτρης Παπαγεωργίου

4 comments:

  1. Αγαπητέ φίλε οι αλλοδαποί αναγκάστηκαν να πουλάνε την πραμάτεια τους δίπλα στο ΥΠΟΙΚ γιατί τους έπιασε η μπόρα και βρήκαν καταφύγιο στο διπλανό στεγασμένο χώρο. Τι ήθελες δηλαδή να βραχούν οι τσάντες και τα ρολόγια που πουλάνε;
    AM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού πουλάνε και ομπρέλες.
    Γιατί δεν τις ανοίγανε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλε 8:38 σωστή η παρατήρηση.Είναι όμως άλλοι εκείνοι που πουλάνε ομπρέλες. Εκείνοι στέκονται έξω από το μετρό μέσα στη βροχή Μιλάμε για μεγαλοφυές σχέδιο
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, πολύ καλό το σχέδιο ενάντια σε κάθε έννοια που σχετίζεται με την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή