Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Σήμερα: Οι 100 πρώτες μέρες του PASOK στην ...εξουσία.!

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δυσκολεύει. Και η κοινωνική κατάσταση αγριεύει. Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να ανοίξει όλα τα μέτωπα ταυτόχρονα:
Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τον εκλογικό νόμο και το μεταναστευτικό.
Το καθένα από μόνο του θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη κοινωνική δυσφορία. Όλα μαζί μπορούν να προκαλέσουν κοινωνικό σεισμό.
Κι ένας σεισμός είτε οδηγεί σε έκρηξη είτε σε ενδόρρηξη.
Έκρηξη (explosion το λένε οι αγγλοσάξονες), που σημαίνει εκτόνωση δυνάμεων προς τα έξω, με καταστροφική μανία.
Είτε "ενδόρρηξη»" (implosion, το λένε οι αγγλοσάξονες), που σημαίνει εκτόνωση δυνάμεων προς τα μέσα, δηλαδή εσωτερική κατάρρευση…
Ήδη το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει επικίνδυνα το σημείο της εσωτερικής κατάρρευσης!
Κι αυτό μοιάζει εκ πρώτης όψεως απίστευτο:
Ένα κόμμα που κέρδισε με τόσο θριαμβευτικό ποσοστό, μόλις πριν τρείς μήνες, να απειλείται! Κι όμως…
Μπορεί τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δυσφορούν για το λεγόμενο «γερμανικό μοντέλο». Μπορεί τα μεσαία στελέχη του να τρομάζουν με την έκταση την οικονομικής κρίσης και με την σκληρότητα των οικονομικών μέτρων που επιβάλλονται στη χώρα.
Αλλά ολόκληρη η κοινωνία τρομάζει από το μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Γιατί η μαζική πολιτογράφηση μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις και διαδικασία ένταξης, δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο.
Στην Ελλάδα οι λαθρομετανάστευση είναι ανεξέλεγκτη, κι αντί να την αποθαρρύνουν τη… νομιμοποιούν!
Παντού αλλού προσπαθούν να ελέγξουν τα κύματα λαθρομεταναστών και στη συνέχεια να ενσωματώσουν ομαλά και σταδιακά όσους μετανάστες θέλουν να ριζώσουν στον τόπο, σε αριθμούς (και με ρυθμούς) που μπορεί να τους αντέξει η τοπική κοινωνία…
Εδώ δεν μπορούν να ελέγξουν τα σύνορα, και στη συνέχεια νομιμοποιούν τους πάντες!
Δεν προσπαθούν να τους εντάξουν στην κοινωνία. Προσπαθούν να μαζέψουν ψηφαλάκια…
Δεν καταλαβαίνουν ότι σπρώχνουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας προς τους αντιπάλους τους!
Αυτό ακριβώς έπαθαν πολλά σοσιαλιστικά-σοσιαλδημοκρατικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη:
Στη Γερμανία, πριν δέκα χρόνια το SPD είχε γύρω στο 40% και η Χριστιανοδημοκρατία δεν ξεπερνούσε το 34%. Ύστερα οι Σοσιαλδημοκράτες ταυτίστηκαν με τη ψήφο των μεταναστών. Δεν τόλμησαν βέβαια, μεταρρύθμιση όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ. Πολύ πιο προσεκτικά βήματα έκαναν. Όσο όμως ταυτίζονταν ειδικά με το αίτημα των Τούρκων μεταναστών για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο έχαναν ψηφοφόρους. Σήμερα το μεταναστευτικό και η ένταξη της Τουρκίας, έριξε τους Σοσιαλδημοκράτες στο 22% – ενώ η Χριστιανοδημοκρατία έφτασε το 44%!
Στη Γαλλία κάτι ανάλογο: Η ταύτιση τόσο της Κεντροδεξιάς όσο και της Κεντροαριστεράς με το αίτημα για μαζική πολιτογράφηση των μεταναστών, αλλά και για ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση, έδωσε μεγάλη ώθηση στο Κόμμα του ακροδεξιού Λεπέν, το οποίο το 2002 έφτασε να μπει στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών (ξεπερνώντας τον Σοσιαλιστή υποψήφιο)!
Στη συνέχεια ο Σαρκοζύ άλλαξε τη γραμμή της Κεντροδεξιάς, συμπίεσε τον Λεπέν, αλλά και διέλυσε τους Σοσιαλιστές!
Ποιο ήταν το «μυστικό» του;
Διακήρυξε κι αυτός (όπως και η Μέρκελ, στη Γερμανία) ότι δεν θα μπει η Τουρκία στην Ευρώπη, και επέβαλε την πολιτική ενσωμάτωσης των μεταναστών στην εθνική ταυτότητα και εθνική κουλτούρα της Γαλλίας. Τώρα, μάλιστα, ιδρύει και υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας και Μετανάστευσης!
Αντίστοιχα συνέβησαν στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στην Δανία, στη Σουηδία.
Παντού όσοι προσπάθησαν να διαλύσουν τις τοπικές εθνικές κοινωνίες, χρησιμοποιώντας ως «όχημα» τους μετανάστες, είδαν την πολιτική τους επιρροή να συρρικνώνεται και τα κόμματά τους να διαλύονται.
Το ΠΑΣΟΚ αυτά ούτε τα βλέπει ούτε τα καταλαβαίνει. Πιστεύει ότι θα «κερδίσει» από την πολιτογράφηση μερικών δεκάδων χιλιάδων μεταναστών…
Δεν αντιλαμβάνεται ότι θα μετακινηθούν πολλοί περισσότεροι Έλληνες ψηφοφόροι εναντίον του.
Θέλετε από ξενοφοβία; Ίσως…
Αλλά σε εποχές κρίσης, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, πάντα κυριαρχούν οι φοβίες. Κι όταν μια χώρα επί δύο δεκαετίες δεν μπορεί να ελέγξει τα κύματα λαθρομετανάστευσης, γιατί φαίνεται «παράξενο» να κυριαρχεί στην κοινωνία η ξενοφοβία; Ιδιαίτερα τη στιγμή που ξεσπάσει η χειρότερη διεθνής κρίση…
Το ΠΑΣΟΚ κάνει ότι μπορεί για να μεγιστοποιήσει τις φοβίες και ιδιαίτερα τη ξενοφοβία.
Αντί να καθησυχάσει τον κόσμο εντείνει την ανησυχία του.
Αντί να βοηθήσει την κοινωνία να ενσωματώσει τους παράνομους μετανάστες που νομιμοποιήθηκαν μαζικά τα τελευταία χρόνια, σήμερα ανατρέπει τις ισορροπίες της κοινωνίας πολιτογραφώντας τους μαζικά!
Αντί να ενώσει την κοινωνία μπροστά στα προβλήματα του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων, βρίσκει τη στιγμή να διχάσει την κοινωνία στο μεταναστευτικό.
Βάζει μόνο του φωτιά για να κάψει το σπίτι του.
Επαναλαμβάνει τα κολοσσιαία σφάλματα των άλλων Κεντροαριστερών κομμάτων της Ευρώπης. Σαν να μην έμαθε τίποτε…
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την εξουσία στην Ελλάδα, χωρίς να αυξήσει τις ψήφους τους, επειδή κατέρρευσε πολιτικά η Νέα Δημοκρατία.
Και νόμισε ότι θα κάνει ό,τι θέλει…
Ίσως το χειρότερο πράγμα που συνέβη ποτέ στο ΠΑΣΟΚ θα ήταν να αποδειχθεί πύρρειος η νίκη του στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009…
N.Z. & epsilon

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου