Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Κυβέρνηση: Στο τούνελ για τρία τουλάχιστον χρόνια

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ζήτησε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ώστε η προσαρμογή να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο αντιπόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης.
Συζητήθηκαν, το πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και οι ανατροπές που πρέπει να γίνουν τόσο στην οικονομία, όσο και στη Δημόσια Δοίκηση.
Σύμφωνα με τον κο Παπακωνσταντίνου, ο πρωθυπουργός ζήτησε άμεσες αποφάσεις, ώστε η διάρκεια της προσαρμογής να είναι τριετής και όχι τετραετής. Αυτό σημαίνει ότι το έλλειμα, πρέπει να μειωθεί το 2010, κατά 4 μονάδες και τα επόμενα δύο χρόνια τρεις μονάδες, ώστε στο τέλος της τριετίας, το έλλειμα της χώρας να έχει πέσει στο 3%.
Τέλος, στη σύσκεψη ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, ούτε ο ειδικός φόρος στα καύσιμα.
Επίσης, δεν καταργείται αναδρομικά από το 2009 η αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων, κάτι που είναι προγραμματισμένο να γίνει από το 2010.
Bookmark and Share

1 comments: