Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Εγκαινιάσθηκε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.! (βίντεο)

Με μια τελετή που θύμιζε το Ντουμπάι πριν από την οικονομική κατάρρευση, εγκαινιάστηκε το υψηλότερο κτίριο του κόσμου, ο πύργος Burj Dubai!

Κατασκευασμένος από γυαλί και ατσάλι, ο πύργος έχει ύψος περισσότερο από 800 μέτρα, με το ακριβές νούμερο να κρατείται κρυφό μέχρι νεωτέρας από την κατασκευάστρια εταιρεία για λόγους... σασπένς.

Το σίγουρο είναι ότι έχει 169 ορόφους και ότι χρησιμοποιήθηκαν 330.000 κυβικά μέτρα τσιμέντο, 31.400 τόνοι ατσάλι και ότι ξεχωρίζει από απόσταση 95 χιλιομέτρων.

Ο Burj Dubai είναι ένα μόνο κομμάτι της νέας εμπορικής πόλης Downtown Burj Dubai, που περιλαμβάνει 800 διαμερίσματα, 50 ορόφους με γραφεία, 50 ανελκυστήρες, ξενοδοχείο σχεδιασμένο από τον Giorgio Armani και ένα εμπορικό κέντρο που στεγάζει 1.200 καταστήματα. Επίσης διαθέτει υπαίθρια πισίνα και τζαμί που βρίσκονται στον 76ο και 158ο όροφο, στο υψηλότερο δηλαδή σημείο στον κόσμο.

Στην κορυφή του ουρανοξύστη, η θερμοκρασία είναι έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη από την βάση.

O Burj Dubai, που από πολλούς θεωρείται ως η τελευταία μεγαλεπήβολη κατασκευή στο Ντουμπάι, ξεπέρασε κατά 300 μέτρα το κτίριο Taipei 101, που θεωρούνταν μέχρι σήμερα το ψηλότερο στον κόσμο.

Όσο για το κόστος του;

Ξεπέρασε τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου