Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Α. Λοβέρδος: "Εγκληματικό" μέτρο τα κίνητρα για εθελούσια έξοδο

Την κατάργηση κάθε κινήτρου για πρόωρη συνταξιοδότηση ή εθελούσια έξοδο προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όχι μόνο για τώρα αλλά και για το μέλλον θα πρέπει να απορρίψουμε κάθε τέτοιο εγκληματικό μέτρο που έχει δημιουργήσει τρομακτικό πρόβλημα στο ασφαλιστικό μας σύστημα».
Ταυτόχρονα, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι μπαίνει τέλος και στο καθεστώς 48χρονων συνταξιούχων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τονίζοντας ότι «αν τίθεται θέμα υγείας υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες που θα μπορούν να αξιοποιηθούν».
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Κουτρουμάνης, δήλωσε ότι «το μόνο διαπραγματεύσιμο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι το μεταβατικό στάδιο για την αύξηση των ορίων ηλικίας».
Ειδικότερα, ενημερώνοντας η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τη πορεία του διαλόγου για το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα της Ειδικής Επιτροπής, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια να μην γίνουν αλλαγές», ενώ δεσμεύτηκε ότι στις 2 Φεβρουαρίου θα δοθεί ο πλήρης κατάλογος με τις προτάσεις όλων των επιστημόνων και των φορέων.
Ως προς το ύψος και την προέλευση του κοινωνικού πόρου, δήλωσε ότι θα ανακοινωθούν από κοινού με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την ίδια μέρα που θα δημοσιοποιηθούν και οι συνολικές προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου