Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν δικαιούται να είναι μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τραπέζης!

Ευθέως κατά του ενδεχόμενου επανεκλογής του μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεόκλητου στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας βάλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτή θα καταγγελθεί στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, "ως αντισυνταγματική και παράνομη".
Αφορμή της ανακοίνωσης της Επιτροπής, αποτέλεσε η είδηση ότι ο κ. Θεόκλητος εκδήλωσε την επιθυμία να είναι εκ νέου υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας στην επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της.
Στο δια ταύτα η Επιτροπή τονίζει τα εξής:
"Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν δικαιούται να επανεκλεγεί μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, γιατί οι περιουσίες τις οποίες διαχειρίζεται δεν έχουν σχέση με τη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Είναι περιουσίες Εθνικές τις οποίες οι Μεγάλοι Ευεργέτες μας, έχουν αφήσει στο Λαό των Ιωαννίνων και του Μετσόβου και η Μητρόπολη τις έχει οικειοποιηθεί αντισυνταγματικά και παράνομα σε εποχές φασιστικών καθεστώτων και ανώμαλων περιόδων της πολιτικής ζωής του τόπου μας".
proinoslogos

3 comments:

  1. Είναι ντροπή της Γιαννιώτικης κοινωνίας που δεν συμπαρίσταται στον ιερό αγώνα που κάνει εδώ και πολλά χρόνια ο ανιδιοτελής Σπύρος Εργολάβος για το θέμα των κληροδοτημάτων.
    ΣΝΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σεβασμιωτατος Θεοκλητος.
    Χρονια παιδακι, τον θυμαμαι στο Περιστερι [οδο Γιαννιτσων] με τη μαμα του.
    Ακομα να καταλαβει τη ματαιοτητα??ας δωσει ενα σπιτι στο "χαμογελο του παιδιου" ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 13 Ιανουαρίου 2010 2:11 π.μ.


    Χα χα χα...
    ο ανιδιοτελής Σπύρος Εργολάβος

    Δεν μου λες, η έμφαση είναι στο ανιδιοτελής ή στο εργολάβος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή