Μία εξέλιξη που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά δυσμενής για τα εθνικά συμφέροντα, σημειώθηκε πριν από λίγο:
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για διμερή απ' ευθείας διάλογο "εφ'όλης της ύλης" στο Αιγαίο και από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα μπορούν πλέον να οδηγήσουν μέχρι και σε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών που καθορίζουν την κυριαρχία της χώρας. Μάλιστα στην απαντητική επιστολή του στον Ταγίπ Ερντογάν πέρα από τον απ'ευθείας διάλογο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών (!) προτείνει εν συνεχεία, αν δεν "τα βρούμε", προσφυγή στην...Χάγη!
Η κίνηση είναι πρωτοφανής και είναι άγνωστες οι συνέπειές της.
Κατ'αρχήν τι εννοεί με την προσφυγή στην Χάγη;
Εννοεί ότι μπορούν να προσφύγουν οι δύο πλευρές μόνο για την υφαλοκρηπίδα ή για το σύνολο των διμερών προβλημάτων που υπάρχουν και έχουν προκληθεί από την επιθετικότητα της Τουρκίας;
Αυτό δεν διευκρινίζεται. Διότι αν πάμε και για συνοριακές διαφορές είναι τελείως διαφορετικό το θέμα από την υφαλοκρηπίδα.
Τι σημαίνει Δικαστήριο Χάγης;
Σημαίνει ότι έτσι και συμφωνήσει και η Τουρκία για την προσφυγή στη Χάγη, όποια απόφαση λάβει το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένα τα μέρη που έχουν προσφύγει να την αποδεχθούν! Αν π.χ. αποφασίσει το Δικαστήριο ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και η υφαλοκρηπίδα τους αποτελεί προέκταση της υφαλοκρηπίδας της Μικράς Ασίας, είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε.
Το ζήτημα είναι ποιος θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία των δικαστών και σε τελική ανάλυση πως αυτά που κατακτήσαμε - με την έννοια του επιτεύγματος της απελευθέρωσης μετά από 450 χρόνια τουρκοκρατίας - με τα όπλα και με άφθονο αίμα θα τεθούν υπ'όψιν ενός ουδέτερου - στην καλύτερη περίπτωση - παρατηρητή. Δηλαδή κάποιος τρίτος θα αποφασίσει για το αν η χώρα έχει δίκαιο ή όχι;
Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο:
Στην επιστολή σημειώνει ως προς τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο ότι ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας «δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεών μας» και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι διερευνητικές επαφές και να λάβουν ...νέα ώθηση.
Δηλαδή "επειδή μας απειλείτε με πόλεμο, επειδή πετάτε επάνω από τις στέγες των σπιτιών μας με τα μαχητικά σας, επειδή κάνετε έρευνες για πετρέλαιο σε περιοχή που θεωρούμε ότι είναι δική μας, ελάτε να κάνουμε διάλογο"!
Απίστευτο!
Σημειώνει, ωστόσο, ότι "η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι χωρίς ημερομηνία λήξης."
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ η Τουρκία κατάφερε αυτό που ήθελε με την επιθετική της πολιτική:
Να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να διαπραγματευθούμε τις απαιτήσεις της, αφού ως γνωστόν η ελληνική πλευρά δεν διεκδικεί τίποτα!
Σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης συμφωνημένης λύσης, σε προσυμφωνημένο χρόνο που μένει να καθορισθεί, ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει η Ελλάδα και η Τουρκία να απευθυνθούν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας.
Έτσι λοιπόν η Τουρκία καθίζει στο τραπέζι "με το έτσι θέλω" της Ελλάδα για να διαπραγματευθεί η τελευταία αυτά που μέχρι την έναρξη των διαπραγματεύσεων θεωρούσε δικαιώματά της.
Ποια είναι τα θέματα που θέλει η Άγκυρα να συζητηθούν;
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν θέματα όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των "γκρίζων ζωνών", δηλαδή νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου, ο αφοπλισμός των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου, τα 10 ν.μ του εναέριου χώρου, η αποδοχή από την Ελλάδα της άρνησης επέκτασης των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 ν.μ. κλπ.
Που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση που δεν υπάρξει ελληνική υποχώρηση και ύπαρξη συμφωνίας θα έχουν καταγραφεί επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις.
Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αποδείχθηκε αδιέξοδη η πολιτική του "δεν διεκδικούμε τίποτα δεν παραχωρούμε τίποτα".
Θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όχι για να ζητήσουμε, έστω σεβασμό συνθηκών (διαβάστε σε άλλο σημείωμα της πρώτης σελίδας, ποία μεταχείριση επιφύλαξαν στους Έλληνες της Ίμβρου που υποτίθεται ότι προστατεύονταν από την συνθήκη της Λοζάνης, οι Τούρκοι), αλλά για να επιτύχουμε να πάψουν να παραβιάζουν τα θαλάσσια, εναέρια και ενίοτε χερσαία σύνορά μας και να μην προκαλούν.
Αυτό ζητάμε μόνο...
Ένα άλλο σημείο της επιστολής που χρειάζεται να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι αυτό που αναφέρεται στις "στρατιωτικές δραστηριότητες των δύο χωρών στο Αιγαίο ως εστίες έντασης οι οποίες πρέπει να αποτραπούν"!
Το Αιγαίο χωρίς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ή τουλάχιστον χωρίς τις δραστηριότητές τους (;), δηλαδή για "να μην προκαλούν εστίες έντασης"...
Από εκεί και πέρα στην επιστολή αναφέρονται ως τομείς δυνητικής συνεργασίας η Ενέργεια (πετρέλαια...), το Εμπόριο και Επενδύσεις, ο Πολιτισμός, η Παράνομη μετανάστευση, η Πράσινη Ενέργεια, Περιβάλλον, Αναδάσωση και Πράσινη Ανάπτυξη, οι Υποδομές και Μεταφορές και η Καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Όλα αυτά υπό την προστασία της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, προφανώς...
Κάνει τέλος μια απαρίθμηση των γενικών ενοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χώρων, αναφέροντας συγκεκριμένα τις ακόλουθες θεματικές: διμερής συνεργασία, περιφερειακή συνεργασία (Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Μαύρη Θάλασσα, Βαλκάνια, Καύκασος), παγκόσμια θέματα (κλιματική αλλαγή, μη διασπορά πυρηνικών όπλων, οικονομική κρίση και θεσμοί), σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, πρόοδος διερευνητικών επαφών και μέτρα μείωσης της έντασης και ενίσχυσης της ασφάλειας στο Αιγαίο.
Κλείνοντας την επιστολή του προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει το μήνυμα ειρήνης που μετέφερε τον Οκτώβριο στον τουρκικό λαό και τονίζει ότι από κοινού με τον Ταγίπ Ερντογάν μπορούν να αλλάξουν την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και να τις οδηγήσουν προς ένα λαμπρό μέλλον προς όφελος των δύο λαών.
Η επιστολή επιδόθηκε από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, Φάνη Ξυδά.
Στην απαντητική του επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του, ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ενθαρρυμένος από την κοινή τους επιθυμία για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.
Τονίζει δε, ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να επιλύσουν τα θεμελιώδη πολιτικά ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα, ιδίως ενώπιον των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.
"Αναφορικά με το Αιγαίο, πρωταρχική προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος και ατμόσφαιρας αμοιβαίας εμπιστοσύνης".
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει "την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, τόσο των διμερών όσο και των πολυμερών, καθώς αυτές αποτελούν το πλαίσιο για το εδαφικό καθεστώς στο Αιγαίο και συνιστούν θεμέλιο προς εξασφάλιση διαρκών σχέσεων καλής γειτονίας".
Τότε τι θα συζητήσουν;
Αφού η Άγκυρα διαφωνεί ως προς το σύνολο των ανωτέρω θεμάτων με την ελληνική θέση και η επιδίωξή της είναι να αναθεωρηθούν οι συνθήκες.
Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι "το κλειδί για βιώσιμη λύση είναι να αφεθούν οι δύο κοινότητες να αποφασίσουν ελεύθερα για το κοινό τους μέλλον, χωρίς καμιά έξωθεν παρέμβαση ή πίεση".
Περιγράφοντας τη λύση, κάνει αναφορά σε "ένα ομοσπονδιακό σχήμα με δομές που θα εγγυώνται την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους".
Ιδού και η ελληνοτουρκική ομοσπονδία στην Κύπρο...
Αφού εκφράζει την υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάνει ειδική αναφορά στη σημασία εκπλήρωσης εκ μέρους της Τουρκίας, των υποχρεώσεών της έναντι της Ελληνικής μειονότητας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκείας, πολιτιστικών καταβολών ή εθνοτικής προέλευσης, είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας και προσωπική του δέσμευση έναντι κάθε Έλληνα πολίτη.
Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, στην επιστολή αναφέρεται ότι η συνεργασία τόσο στο διμερές, όσο και στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της Τουρκίας προς τις επιχειρήσεις της FRONTEX, αποτελεί τον μόνο τρόπο για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.
Δεν αναφέρει όμως ότι η Τουρκία μέχρι σήμερα αρνείται να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια με αποτέλεσμα η λαθρομετανάστευση να έχει εξελιχθεί στην κορυφαία ασύμμετρη απειλή για τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προτείνει την οργάνωση μιας επίσημης επίσκεψης σε πρωθυπουργικό επίπεδο και προσκαλεί τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα μας, τονίζοντας ότι τα δύο υπουργεία Εξωτερικών θα πρέπει να καθορίσουν μια κατάλληλη ημερομηνία πιθανώς πριν το καλοκαίρι.
Είναι βέβαια η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται διάλογο εφ΄όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας...
defencenet
Στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ...
-
Αν νομίζετε πως περνάτε δύσκολες εποχές και πως η εξαθλίωση κτυπά την πόρτα
σας, ρίξτε μια σύντομη ματιά στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ και
ξανασκε...
Μπράβο (άθλιε) Γιώργο
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΜΕ ΕΚΤΥΠΩΣΗ H ΜΕ EMAIL ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ,ΓΝΩΣΤΟΥΣ ,ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πρέπει πλέον να υπάρχει καμία αμφιβολία πατριώτες συνέλληνες!!!!!!
Στην Ελλάδα μας, δεν έχουμε μετανάστες. Αποβιβάζεται καθημερινά και επί σειρά ετών ένας επιλεγμένος στρατός κατοχής αφρικανοασιατικής μουσουλμανικής κουλτούρας.
Έχουμε έναν ύπουλο εποικισμό της χώρας κατ ΄εντολή ξένων δυνάμεων που θέλουν το Έθνος των Ελλήνων να αποδομιθεί χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα σχέδιά τους για την ευρύτερη περιοχή.
Αυτό μπορεί στην αρχή από κάποιους συνέλληνες , να ακουστεί και σαν υπερβολικό (και πώς να μην ακουστεί έτσι, όταν όλα τα μεγάλα Μ.Μ.Ε είναι μέσα στο παιχνίδι της απόκρυψης και παραπληροφόρησης τους ;;)
Αυτή πρέπει να είναι η Εθνική μας υποχρέωση, ενημερώνοντας πρώτα κάθε Πατριώτη μας διότι πολλοί από αυτούς με τα προβλήματα της καθημερινότητας, της ανεργίας κ.λ.π δεν έχουν αντιληφθεί που μας πάνε. Ας μιλήσουμε για το πρόβλημα της πατρίδας μας με την οικογένεια μας, σε συγγενείς, στο χώρο εργασίας μας, στους φίλους μας και όπου αλλού μπορούμε.
Πατριώτες συνέλληνες αμφισβητείται η Λαϊκή Κυριαρχία μας , τα Πολιτικά μας δικαιώματα, η παιδεία μας ,και η θρησκεία μας ο πολιτισμός μας.
Φτάνει πια η αδιαφορία, φτάνει πια το αναμάσημα όρων και εννοιών που σε αφθονία μας πλασάρει το τραστ των παγκοσμιοποιημένων και μπουκωμένων Μ.Μ.Ε.
Τα πράγματα είναι απλά. Κοιτάξτε γύρω σας και κατανοήστε το αυτονόητο...
Γιατί όλοι οι λαθρομετανάστες (που παράνομα νομιμοποιούσαν οι κυβερνήσεις από το 1998 και διακαώς σήμερα επιθυμούν να τους δώσουν την Ελληνική Ιθαγένεια) αντί να είναι γυναίκες, γέροι και παιδιά... είναι νέοι; Σε ηλικία που λογικά θα έπρεπε να μείνουν στην Πατρίδα τους να πολεμήσουν ή να κτίσουν το μέλλον τους;
Στην Ελλάδα δεν έχουμε μετανάστες.. Έχουμε επιλεγμένο στρατό κατοχής, και οι προδοτικές κυβερνήσεις ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ κατ εντολή άλλων.
Πάρτε το χαμπάρι...
Ελάτε ΟΛΟΙ να ενώσουμε τις φωνές μας και τις ανησυχίες μας για το μέλλον αυτής της Πατρίδας έξω από κόμματα και χρώματα. ΔΕΝ υπάρχουν πλέον κόμματα όπως τα ξέραμε στο παρελθόν. Σήμερα έχουμε Νεοταξήτες που κατ΄ εντολή των έξω πατρόνων τους θέλουν τον αφελληνισμό της Πατρίδας και ευρίσκονται σε όλα, μα όλα τα κόμματα και έχουμε και αυτούς που αγαπούν την πατρίδα τους και αντιδρούν για αυτό που έρχεται και υπάρχουν και αυτοί επίσης σε όλα τα κόμματα.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ;;;;;
«Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί», ζώντες και τεθνεώτες. Η ιστορία, εξ ορισμού είναι μια συμφωνία μεταξύ των νεκρών, των ζωντανών και των αγέννητων. Κι αφού είναι τριμερής συμφωνία, δεν μπορεί ν’ αλλάξει, αν απουσιάζουν στις διαπραγματεύσεις τα δύο μέρη: οι νεκροί, και οι αγέννητοι.
(Μακρυγιάννης);
Aξίζει να ξεσηκωθεί η νεολαία μας, τα παιδιά μας και να κατέβουν στους δρόμους χωρίς κουκούλες και με κριτήρια το μέλλον του τόπου και το δικό τους.
Και εμείς oι μεγαλύτεροι από κοντά .Να δουν ένα τίμιο αγώνα για την Πατρίδα χωρίς να μας προσπερνάν σύριζα από την μούρη μας με το σορό ,αυτοί που κάθε ημέρα προδίδουν τον λαό και την Πατρίδα τους.
Χρειάζεται ένας νέος ανένδοτος με σύνθημα το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος των Ελλήνων, φωνάζοντας ρυθμικά “εκατό και είκοσι” (120) έξω από την Βουλή των Ελλήνων, αλλά αυτή τη φορά όχι με ένα Γεώργιο Παπανδρέου δίπλα μας όπως τότε, αλλά με ένα Γιώργο-Τζέφρυ Παπανδρέου το καλούμενο και μικρό απέναντι από τον Ελληνικό Λαό για τις προδοσίες που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει σε αυτό τον τόπο. Αυτός και οι όμοιοι του.
Οι ζώντες λογοδοτούμε συνεχώς προς τους νεκρούς – «όλοι μαζί, πεθαμένοι και ζωντανοί, είμαστε αλληλέγγυοι και συνυπεύθυνοι» (Σεφέρης).
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!! ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!
Έκαναν το Σύνταγμα των Ελλήνων ένα κουρελόχαρτο.
Το κράτος (κυβέρνηση) είναι εναντίον του Έθνους των Ελλήνων.
Μπήκαν στη πόλη οι οχτροί !!!!!
Εάλω η Πόλις !!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ !!!!!
Είναι Συνταγματική επιταγή να αντιδράσουμε ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ και να σταματήσουμε το κακό
που μας έρχεται.