Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η κάθοδος στον Άδη...


Από τον Ιάσωνα...

Στην σημερινή Ναυτεμπορική
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1764087
Επισημαίνεται η μονοπώλησι της διαρκείας τριών ωρών ακροάσεως του Νεου Επιτροπου στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.
Εκει προς καταπληξι ολων ετεθη το ερωτημα του κινδυνου αποχωρησεως της Ελλαδος από την Ευρωζωνη ...την οποιαν αποχωρησι χωρις να αποκλειση ο κος Ρεν, ειπε ότι δεν θα ηταν η λυσι...
Σε ερώτηση εάν εφαρμόσει τις κυρώσεις που προβλέπει το Σύμφωνο εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση της Ελλάδας, δεν απέκλεισε τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου έχει στη διάθεσή του για επιβολή κυρώσεων, αλλά τώρα πρέπει να αναπτύξουμε άμεση δράση για να αποφύγουμε επιδείνωση της κατάστασης και να επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα, κατέληξε.
Ενώ σε ε άλλη ερώτηση για το αν η περίπτωση της Ελλάδας απειλεί το ευρώ [EUR=X] και την Ευρωζώνη απάντησε ότι το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πολύ σοβαρό, ιδιαίτερα για την ίδια και τους Ελληνες πολίτες, αλλά επίσης μπορεί να επηρεάσει όλη την ευρωζώνη.
Δεν είναι τόσο σοβαρό ακόμη που να απειλήσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, γι' αυτό είναι απόλυτα επείγον η κυβέρνηση και η Βουλή να υιοθετήσουν ένα πρόγραμμα με απτά μέτρα, ανέφερε.
Λιγες ωρες αργοτερα η Καθημερινη δημοσιευει ανταποκρισι του αναποκριτου κου Θαναση Γκαβου με τιτλο «Ελλάδα, όπως Αργεντινή»
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/01/2010_317877
Και αναλυει αρθρο του αναλυτή του αμερικανικού ινστιτούτου δημόσιας πολιτικής American Enterprise Institute και επί χρόνια οικονομολόγου του ΔΝΤ, Ντέσμοντ Λάκμαν, που δημοσιευεται στην Financial Times:
Χωρις μισολογα ο Ντεσμοντ Λακμαν επιβεβαιωνει και θεωρει πολύ πιθανή την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εντός των επόμενων δύο ή τριών ετών, ενώ ο Αμερικανός οικονομολόγος εκτιμά ότι η Ελλάδα ακολουθεί πιστά την πορεία που οδήγησε την Αργεντινή στην πτώχευση πριν από λίγα χρόνια.
Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως επισημαίνει, ήταν η υιοθέτηση μίας σταθερής ισοτιμίας για το νόμισμα της χώρας, με την Ελλάδα να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα υιοθετώντας το ευρώ.
Το δεύτερο βήμα είναι η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που δε συνάδει με τις απαιτήσεις του νομισματικού διακανονισμού που έχει αποδεχθεί η χώρα, με τον κ. Λάκμαν να αναφέρεται στο υπερβολικό έλλειμμα και χρέος της Ελλάδας κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κριτηρίων.
Βεβαιως μονο Το σταλινικο κκε και η παναγια του περισου ( στο μικρο κρεμλινο) και τα καλοπαιδα του ΠΑΜΕ, μπορει να επιχαιρουν.
Το ζητουμενο ομως είναι οι τριακοσιοι γενναιοι (εδω αδικω και ζητω συγνωμη απο τους ελαχιστους εξαιρετικους και ανδρειους που αγωνιζονται μολονοτι μετρουνται στα δακτυλα μιας χειρος) και ιδιως οι κυβερνητες μαθητευομενοι νεο πασοκο μαγοι, να εννοησουν ότι:
Αν δεν σχηματισουν κυβερνησι Εθνικου Κινδυνου που θα αντιμετωπιση χωρις το ηλιθιο αφελη λαικιστικο ψευδο κοινωνικο προσχημα του πολιτικου κοστους, που να εχει το σθενος να επιβαλλει ουσιαστικα μετρα μειωσεως των δαπανων του καρκινογενους δημοσιου τομεως , η Ελλαδα δεν θα αποφυγει το μοιραιο.
Ενω ο δεξιος μας Κος Σαμαρας να μην μασσα τα λογια του και να προτεινη τα δυστυχως επωδυνα που απαιτουνται και οχι τα γνωστα λαικιστικα μετρα...
Αλλα που να την ψαξουμε την λογικη?
Στα Ταξιδια των εβδομηκοντα και.., στην Κοπεγχαγη για να λυσουν το βιοκλιματικο ενώ εδώ χανομαστε?
Στην φουσκα της πρασινης «αναπτυξης» που γελουν και τα σαλιγκαρια?
Κια οι Αγελαδες?
Ή στις αποζημιωσεις των εκβιαστων αλητων του ΟΛΠ …και στην πολυτελη ευκαιρια των Ελληνοποιησεων των λαθρομεταναστατων θαυμαστων του πολυχρονεμενου μας ΑΛΑαααααααααααααααααΧ!!!.

Κοινη διαπιστωσι... Στα χειλη ολων μας...
Ζητειται Ελλην… Και Σιδηροχειρ...
Μα πανω από ΟΛΑ κοινη ΛΟΓΙΚΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου