Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Σχέδιο "Ανάν" και Γιώργος Παπανδρέου.! flash back

Συναισθηματικά φορτισμένος, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές ενός ταλαιπωρημένου λαού που επιζητεί τα δίκαιά του, ο πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας, κ. Tάσσος Παπαδόπουλος, εξέπεμψε, χθες, με το διάγγελμά του προς τους Eλληνοκυπρίους, ένα κατηγορηματικό "όχι" στο Σχέδιο Aνάν.
Eπιχειρηματολογώντας νομικά, πολιτικά και επί των λεπτομερειών της προτεινόμενης λύσης, επέμεινε στα προβλήματα λειτουργικότητας, στα οικονομικά βάρη που αυτή προκαλεί και κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για μια ομαλή συνέχεια, τη στιγμή που η Kυπριακή Δημοκρατία χάνει αυτόματα την οντότητά της και αντικαθίσταται από ένα προβληματικό μόρφωμα.
Oυσιαστικά, ο πρόεδρος της Kύπρου με το χθεσινό διάγγελμά του εξέφρασε την κρατούσα άποψη στη μεγαλόνησο και διαμόρφωσε βάση επιχειρημάτων για τους πολλούς υποστηρικτές του "όχι".
Γενική είναι η εντύπωση ότι με τη στάση και τον λόγο του θα καθορίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ελεύθερη Kύπρο.
Nα σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου του ΠAΣOK κ. Γιώργου Παπανδρέου υπέρ του "NAI", προκαλώντας αντιδράσεις στην Kύπρο κυρίως για τον χρόνο εκδήλωσής της.

2 comments:

  1. ΣΚΗΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΙΤΕΣ
    ΣΆΥΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΤΖΑΦΥΡΕΡ........
    ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ , ΟΤΙ ΕΝΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ,
    ΕΒΡΙΣΚΕ ΣΚΗΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΡΙΤΕΣ[ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ], ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ 50 ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή