Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Κόβεται ο 13ος μισθός, αυξάνονται οι φόροι!

Μπορεί η κυβέρνηση να εξασφάλισε την έμπρακτη στήριξη της Γερμανίας και της Γαλλίας, που σύμφωνα με δημοσιεύματα προτίθενται να αγοράσουν κρατικά ελληνικά ομόλογα, που θα αποφέρουν στα ταμεία της χώρας περίπου 22 δισ. ευρώ, όμως αυτό προϋποθέτει επώδυνες θυσίες από τον ελληνικό λαό.
Ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει το ψαλίδισμα του 13ου και 14ου μισθού, την αύξηση του ΦΠΑ , τη μείωση του αφορολόγητου ορίου για όλους του φορολογούμενους, καθώς και του αφορολόγητου για τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο σκέφτεται πολύ σοβαρά την περικοπή, ακόμα και την πλήρη κατάργηση του επιδόματος του Πάσχα και του επιδόματος αδείας, ενώ στο βωμό της… εξόδου από την κρίση πιθανόν να θυσιαστεί και το δώρο των Χριστουγέννων!!!
Τρία είναι τα σενάρια που κυριαρχούν. Είτε να περικοπούν τα επιδόματα αυτά κατά 20% - 50%, είτε να μην καταβληθούν καθόλου, τουλάχιστον για φέτος, είτε τέλος να πάρουν τα επιδόματα αυτά οι δημόσιοι υπάλληλοι υπό τη μορφή ομολόγων.
Για αυξήσεις βέβαια ούτε λόγος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πουν αντίο στην αύξηση της ωρίμανσης, και όχι μόνο αυτό, αλλά θα δουν όλα τα επιδόματά τους να ψαλιδίζονται κατά 10% επιπλέον. Τέρμα οι έκτακτες υπερωρίες και οι αποζημιώσεις για έξοδα κίνησης, ενώ όπως όλα δείχνουν τη νύφη θα την πληρώσουν οι συμβασιούχοι που θα δουν την πόρτα της εξόδου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν απολύσεις και σε εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε φορείς και οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν!!!
Τα 4,8 δισ. ευρώ που καλείται η Ελλάδα να εξοικονομήσει είναι πολλά χρήματα, οπότε η κυβέρνηση, ύστερα και από τις συστάσεις των κοινοτικών εξετάζει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στις ΔΕΚΟ και το πάγωμα των μισθών στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για τα επόμενα δύο χρόνια.
Κι ενώ προετοιμάζεται γερό ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις, οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να ανταποκριθούν στις αυξήσεις στη φορολογία. Το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται πολύ σοβαρά την επιβολή φόρου 29% στα είδη πολυτελείας, ενώ θα αυξηθεί και το ΦΠΑ από το 9% στο 11% και από το 19% στο 21%, με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή ή κατάργηση του ειδικού χαμηλού συντελεστή που ισχύει για ορισμένα αγαθά.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για γερές αυξήσεις στις τιμές όλων των αγαθών, εξέλιξη που φυσικά θα πλήξει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα.
star

5 comments:

  1. Να κοψετε τατετοια σας.
    Ο 14 ειναιλεφταμας
    πληρωμενα δουλεμενα φορολογουμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!!

    ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΤΩΝ 35 ΕΤΩΝ.
    ΕΓΩ ΠΛΗΡΟΝΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 7000 ΧΙΛ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 8000 ΧΙΛ ΕΦΟΡΙΑ.
    ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΣΤΟΥΣ ΔΕΝΤΡΙΤΕΣ?
    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΟΡ ΔΗΛΩΣΗ 6000000 ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΒΡΗΤΕ ΦΥΚΑΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακουστε οσοιτα βαζετε με τους δημοσιους υπαλληλους και λετε να κοπει ο 14μισθος.
    Ξερω πως δουλευετε για τρεις κιεξηντα και με πτυχια οπως εγω.
    Ομως οταν δουλευα εγω που εχω παιδια τωρα που ταιζω ανεργα μεπτυχιο,μας εβγαζαν τολαδι.
    Δενηταν σκορποχωρι η χωρα.
    Γθιατινακοπειλοιπον ο14μισθος???
    μου τοχαρισαν???φορολογουμε δεν εκλεψα και δουλεψα.
    Τοτε δουλευαμε δενπαιζαμε οπως αρκετοι τωρα.
    ουτ καφε δεπιναμε.
    Το δημοσιοεχει20 χρονια που εγινε χαλια.
    Δεν φταινε λοιπον ολοι.ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας πρηξατε τα α@@@*&%$# με τον 14 μισθο. Ενας δημοσιος υπαλληλος παιρνει διπλασιο ισως και τριπλασιο μισθο απο εμενα καθε Χριστουγεννα και Πασχα.

    Εμεις στον ιδιωτικο δεν τολμαμε να κανουμε απεργιες διοτι θα χασουμε τις δουλειες μας. Πολυ απο εμας δουλευουμε εως και 55 με 60 ωρες την εβδομαδα και εσεις ακομα ασχολειστε με τους δημ. υπαλληλους. Σπουδασαμε πολυτεχνειο γιατι ετσι μας λεγανε να κανουμε οταν ειμασταν μικροι με το προσχημα πως θα εχουμε μια καλη ζωη.

    Μου αρεσε αυτο που σπουδασα και ειμαι περηφανος για τον ευατο μου αλλα δεν ανεχομαι αλλο τους παχυλους μισθους σε ατομα που δεν εχουν κανενα προσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛ.
    ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΣΟΦΗ ΛΑΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΟΤΑΝ ΚΕΓΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ΄.
    ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή