Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Συγκίνηση στο μνημόσυνο των θυμάτων της "Θύρας 7"

Ημέρα μνήμης και συγκίνησης ήταν το Σάββατο για τον Ολυμπιακό, καθώς πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τα αδικοχαμένα θύματα της "Θύρας 7".
29 χρόνια μετά την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, σύσσωμη η οικογένεια του πειραϊκού συλλόγου έδωσε το "παρών" στο γήπεδο Καραϊσκάκη και τίμησε τη μνήμη των 21 θυμάτων, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα σκαλοπάτια του φαληρικού γηπέδου στις 8/2/1981.
Πλήθος κόσμου, πολιτικών και παραγόντων του αθλητισμού, κατέθεσαν στεφάνια στο ειδικό μνημείο που έχει στηθεί έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, με την ιαχή "αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε" να "σκεπάζει" κάθε τόσο τον ουρανό του Φαλήρου.
"Σήμερα 29 χρόνια είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας με την ιστορία", ανέφερε ο Παναγιώτης Φασούλας κατά τη διάρκεια της τελετής.
"Μια ιστορία που «σημάδεψε» την ομάδα μας, τη χώρα μας και την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν αυτά τα αδικοχαμένα παλικάρια. Τα παιδιά αυτά πέρασαν στην ιστορία και παραμένουν πάντα στην καρδιά μας. Ο πόνος δεν τελειώνει. Παραμένει πάντα μεγάλος. Πάντα θα τιμούμε τη μνήμη των 21 παιδιών που χάθηκαν. Αιώνια η μνήμη αυτών των οπαδών. Αθάνατοι".
Πέραν του δημάρχου Πειραιά, μίλησε και η Λόλα Νταϊφά, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: "Ήταν μία ημέρα με μεγάλες αντιφάσεις. Από τη μία η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού μας και από την άλλη η εκατόμβη που χάθηκαν τόσα παιδιά. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και προχωράμε όλοι μαζί. Οι χαρές είναι πιο μεγάλες, όταν έρχονται μετά από δύσκολες καταστάσεις. Όλοι έχουμε την υποχρέωση απέναντι σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους να στηρίζουμε τον Ολυμπιακό στα δύσκολα".

Τα θύματα της τραγωδίας:
Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)
Νίκος Φίλος (19 ετών)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)
Βασίλης Μάχας (20 ετών)
Ευστράτιος Λούπος (20 ετών)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών)
newstime

1 comments: