Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Δελτία Τύπου Νέας Δημοκρατίας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Κ. Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"...Το κομματικό φάντασμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε δριμύτερο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης επανήλθαν στην ενέργεια ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν αποστρατευτεί και κατά σύμπτωση (!) έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν ως υπασπιστές Υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Η παλαιολιθική τακτική της επαναφοράς αποστράτων, που παραπέμπει στην περίοδο του πασοκικού κομματικού όργιου του 1993, συνιστά βάναυση παρέμβαση στην ιεραρχία, καλλιεργεί αισθήματα αδικίας στις τάξεις των στελεχών και πλήττει ευθέως κάθε έννοια αξιοκρατίας...
...Τους τελευταίους μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις δοκιμάζονται από ένα γενικευμένο κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας, εξαιτίας αντιφατικών και ανεύθυνων διαρροών και δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, γύρω από θέματα σταδιοδρομίας και εξελίξεως του προσωπικού. Συγχρόνως, τα στελέχη νοιώθουν ανυπεράσπιστοι σε άδικες επιθέσεις, που τους γίνονται, πως δήθεν οι ένστολοι συνιστούν προνομιούχο ομάδα με δήθεν πλούσιες παροχές.
Από την άλλη πλευρά, ειδικά αυτή την περίοδο, που η προκλητικότητα της Τουρκίας εκφράζεται σε πολλά μέτωπα στο Αιγαίο και στον Έβρο, όπου σημειώνονται πρωτοφανείς απειλές κατά πτήσεων επιτηρήσεως των συνόρων του κοινοτικού οργανισμού FRONTEX, η ανάγκη για υψηλό και αδιατάρακτο φρόνημα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ιδιαίτερα επιτακτική. Και, αντί να φροντίζει η Κυβέρνηση για αυτό το υψηλό φρόνημα, κάνει ό,τι μπορεί για να το υποσκάπτει...
...Τελευταίο δείγμα οι χθεσινές κομματικές επαναφορές στο Πολεμικό Ναυτικό που, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν και την ολική επαναφορά του κ. Βενιζέλου
σε ένα ΠΑΣΟΚ που επιμένει να είναι κολλημένο σε πρακτικές του χθες...
...Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αντιμετωπίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις με τρόπο που να είναι αντάξιος της αποστολής και του κύρους τους..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες 26 Φεβρουαρίου 2010

Παράθυρο απόκτησης ευρωπαϊκής ιθαγένειας για απροσδιόριστο αριθμό μεταναστών αποτελεί το σχέδιο της κυβέρνησης.
Την πιθανή ανάδειξη της Ελλάδας σε πόλο έλξης μεταναστών μέσω της διευκόλυνσης απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας που προβλέπει το σχέδιο νόμου της ελληνικής κυβέρνησης έθιξε με παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.
Ο κ. Παπανικολάου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας σηματοδοτεί παράλληλα την απόδοση της αντίστοιχης ευρωπαϊκής και τόνισε ότι η ρύθμιση αυτή στέλνει λάθος μήνυμα στις χώρες προέλευσης που θα αντιλαμβάνονται την Ελλάδα ως τον πλέον εγγυημένο τόπο απόδοσης της ευρωπαϊκής ιθαγένειας.
Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα έντονο σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ.
Και οι λόγοι είναι ποικίλοι: από τη γεωγραφική της θέση, μέχρι την μεγάλη έκταση των θαλασσίων συνόρων της, σημείωσε ο έλληνας ευρωβουλευτής. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι πρόχειρη η πρωτοβουλία διευκόλυνσης της απόδοσης Ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες.
Η ρύθμιση αυτή αφορά τον τελευταίο κρίκο μιας αλυσίδας, η οποία περιλαμβάνει την παράνομη είσοδο στη χώρα, το άσυλο, την επιστροφή και την άδεια παραμονής και εργασίας στην ΕΕ, υπογράμμισε ο κ. Παπανικολάου, ενώ σημείωσε ότι το σχέδιο νόμου υπολείπεται μιας σφαιρικής εθνικής στρατηγικής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου