Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Το ύψος των συντάξεων πρέπει να είναι ανάλογο με τις εισφορές

Τώρα με την μελέτη του ασφαλιστικού από τον κ. Λοβέρδο, διαβάζω συνεχώς διάφορα για βασική, αναλογική και κοινωνική σύνταξη, και αρχίζω να φοβάμαι πολύ για τις συντάξεις των πραγματικά εργαζομένων και το ενδεχόμενο μοίρασμά τους σ' αυτούς, που επειδή δεν εργάσθηκαν ποτέ, δικαίως δεν έχουν και σύνταξη!!!

Η σύνταξη είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου και δεν μπορεί να ισοπεδωθεί, ούτε μπορεί να παίρνουν όλοι την ίδια σύνταξη, ούτε και να κόβουμε από τις συντάξεις αυτών που εργάσθηκαν μια ζωή για να δώσουμε σύνταξη σε αυτούς τους τεμπέληδες που έκαναν ένα μεροκάματο τον μήνα και σ'αυτούς που δεν κολλούσαν ένσημο και τα έπαιρναν στο χέρι για να πηγαίνουν τα βράδυα στα μπουζούκια!!
Ολοι αυτοί οι συνταξιούχοι των 500 ευρώ είναι οι χθεσινοί τεμπέληδες και τώρα θέλουν να πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις.!
Από που βρε κύριοι θα πάρετε;
Από μένα που δούλευα 40 χρόνια ανελιπώς;
Οι τεμπέληδες των αριστερών κομμάτων να πάψουν να υπερασπίζονται τους αρχιτεμπέληδες πελάτες τους.
Να επικρατήσει επιτέλους δικαιοσύνη.
Εργάσθηκες πολύ; Θα πάρεις και μεγάλη σύνταξη. Ήσουν τεμπέλης; Θα πάρεις και μικρή σύνταξη.
Γι' αυτό λοιπόν, και πάψε να οργανώνεσαι στο σταλινικό ...ΠΑΜΕ και να μιλάς για συντάξεις πείνας.
Να βγείς και να πείς με θάρος:
Ναί, ήμουν τεμπέλης γι'αυτό η σύνταξη μου είναι μικρή και θέλω ελεημοσύνη.!
Ετσι πιο καλά θα σου δώσουμε να φας, αλλά όχι και να κόψουν τις δικές μας συντάξεις, για να δώσουν σε σένα, που όταν ήσουν νέος το έπαιζες ...τσάμπα μάγκας και ξημεροβραδιαζόσουνα στα μπουζούκια.
Ν.

3 comments:

  1. Πώ-πώ βρε φίλε χρυσόστομε ,είσαι καταπληκτικός , τόπιασες πολύ ωραία το θέμα και χτυπάς στην καρδιά την ανευθυνότητα που κυριαρχεί στην άμυαλη ,ανεύθυνη και επιπόλαιη μεγάλη μερίδα της Ελληνικής κοινωνίας που θέλει πάντα να βολεύεται και να ζεί εις βάρος των νοικοκυραίων και συνεπών Ελλήνων. Πρέπει να καταλάβουμε επι τέλους σ'αυτήν την χώρα ,ότι αυτοί που διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν καθημερινώς και κλείνουν τους δρόμους, είναι το χειρότερο κομμάτι του Ελληνικού λαού που θέλουν να κερδίσουν ότι τους στερεί η τεμπελιά τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πέρα από τους εθνικούς βολεψάκηδες-χαραμοφάηδες, μην ξεχνάμε ότι με την αναλογική σύνταξη θα γλιτώσουμε και τα αρπακτικά του πρώην ανατολικού μπλοκ που έρχονται κι εργάζονται ένα χρόνο, και μετά επιστρέφουν και το παίζουν κροίσοι στο χωριό τους με την ελληνική σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και με τα κλεμενα ενσυμα του (κρατους) και των εργολαβων τι θα γινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή