Ως "ειρηνική χώρα, που δεν εισέβαλε ποτέ σε γειτονικά κράτη", περιέγραψε την Τουρκία ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αγκυρα Τζέιμς Τζέφρι, άποψη με την οποία συνταχθηκε και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής δήλωσε, επίσης, πως η Αγκυρα "έχει ...ανησυχίες ασφαλείας (!) στην Κύπρο και στο βόρειο Ιράκ".
Προφανώς λόγω αυτών των ...ανηυσυχιών εισέβαλε το 1974 στην Κύπρο και κατέχει το 40% του νησιού και εισβάλλει κατά το δοκούν στο Ιράκ στο ετησίως καθιερωμένο "κυνήγι κεφαλών Κούρδων".
Κληθείς να σχολιάσει τις παραπάνω προκλητικές δηλώσεις, αλλά και εάν υπάρχει αλλαγή στη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Φ. Κρόουλι απάντησε:
"...Εμείς κοιτάζουμε μπροστά κι όχι πίσω. Υπάρχει ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος σε εξέλιξη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μεταξύ της τουρκοκυπριακής και της ελληνοκυπριακής κοινότητας, υποβοηθούμενος από τα Ηνωμένα Έθνη. Είμαστε ικανοποιημένοι που παίζουμε ρόλο σε αυτό. Εστιάζουμε στην προσπάθεια να οδηγηθεί αυτό σε μια δίκαιη κατάληξη. Και δεν νομίζω να έχει καμιά αξία να σκαλίζουμε την ιστορία των τελευταίων 35 ετών...".
Για το σχέδιο "Βαριοπούλα" που αποκάλυψαν οι ίδιοι οι Τούρκοι και προέβλεπε εισβολή στην Ελλάδα και κατοχή του Βόρειου Έβρου δεν είπαν τίποτα...
defencenet
Το Κ.Κ.Ε., οι μυστικές συμφωνίες με την Αλβανία και οι Τσάμηδες
-
Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες περιόδους της νεότερης
ελληνικής ιστορίας είναι αναμφίβολα τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
αλλά κα...
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΚΑΒΟΙ ΕΙΣΤΕ;
ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΣΤΑ ΤΗΝΔΟΥΛΕΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ Αυτην που κάνατε ΠΑΝΤΑ.
An den prepei na milame gia to parelthon, tote na mhn milame kai gia tis mpagamponties ths Elladas pou allvste eginan sto parelthon. Ektos kai an orisoume to orio tou parelthontos kata pws mas symferei. Ante re paliogermanarades
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαυτην την δηλωση δεν θα διαμαρτυριθει κανεις;
ΑπάντησηΔιαγραφή