Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Μπακογιάννη: Νιώθω εν μέρει ανεπιθύμητη στο κόμμα

"Ορισμένοι επιχείρησαν να με εμπλέξουν σε σκάνδαλα. Αυτός είναι άλλος ένας παράγοντας που επηρέασε την εσωκομματική εκλογή"
Σχεδόν τρεις μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη σπάει τη σιωπή της και μιλά στο Βήμα της Κυριακής για όλους και για όλα.
Αναλύοντας τα αίτια της ήττας απέναντι στον Αντ. Σαμαρά, η τέως υπουργός Εξωτερικών αναγνωρίζει προσωπικά λάθη, αλλά τονίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι χρεώθηκε την αντίδραση των πολιτών απέναντι στην οικογενειοκρατία και στα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή.
Υπογραμμίζει επίσης ότι η απουσία του κ. Σαμαρά από την κεντρική πολιτική σκηνή, του επέτρεψε να εμφανιστεί ως αντισυστημικός υποψήφιος.
"Έτσι κατάφερε να χρεώσει σε μένα μηχανισμούς, οι οποίοι - το γνωρίζουν καλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ - στην πραγματικότητα λειτουργούσαν υπέρ εκείνου".
Για τη στάση του Κώστα Καραμανλή στην όλη διαδικασία, αναγνωρίζει ότι τήρησε την ουδετερότητα, αλλά τονίζει ότι οι περισσότεροι συνεργάτες του στήριξαν τον κ. Σαμαρά.
Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν κρύβει ότι νιώθει εν μέρει ανεπιθύμητη στο κόμμα, ενώ αναφερόμενη στην άρνησή της να δεχθεί τη θέση της υπεύθυνης Παιδείας και Πολιτισμού, σημειώνει ότι είναι άλλο πράγμα η διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας - την οποία δεν έχει διαπιστώσει από την πλευρά Σαμαρά - και άλλο "να προσπαθούμε να τηρήσουμε ανεπιτυχώς τα προσχήματα".
Σε ερώτηση για το αν θα σταθεί στο πλάι του νυν προέδρου της ΝΔ, ξεκαθαρίζει ότι την ώρα της οικονομικής κρίσης, ουδείς έχει το δικαίωμα να ασχολείται με τον εσωκομματικό μικρόκοσμο.
"Θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες, τις αρχές, τις αξίες αυτής της παράταξης και για ένα καλύτερο μέλλον".

Αναφερόμενη στις επιλογές Σαμαρά στη στελέχωση της ΝΔ, υπογραμμίζει ότι ο αρχηγός έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του, ωστόσο, αφήνει αιχμές για ορισμένα πρόσωπα: "ανανέωση δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε τις παλιές 'κλειστές ομάδες' με νέες".
Για τις σχέσεις της με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens, η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι επρόκειτο για μια απλή και φανερή κοινωνική σχέση.

5 comments:

  1. Αν είχαμε εκτός από το Γιώργο στη κυβέρνηση των "Αμερικανών" επιπλέον και την Ντόρα στην αντιπολίτευση, θα είχαμε κλειστεί ως λαός στα δυό στενά, δεν θα υπήρχε διέξοδος, ούτε φως στην άκρη του τούνελ.
    Η κυρία, που δεν έχει ούτε πτυχίο και θέλει να μας κυβερνήσει λέγοντας συνέχεια "yes"στους ιμπεριαλιστές και εισπράττοντας, ας κατανοήσει ότι ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τις "υπηρεσίες" της και ας πράξει ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις εσωκομματικές εκλογές ψήφισα Μπακογιάννη. Τώρα ούτε να τη βλέπω δεν θέλω. Αν θέλει να τη συμπαθούν, ας συνταχθεί στις γραμμές του κόμματος και να καταλάβει ότι τοκόμμα έχειαρχηγό.Αν δεν της αρέσει ας σηκωθεί να φύγει. Δεν αντέχει ο τόπος τα τερτίπια της. Στο καλό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβασα τα εκλεκτα σχολια που παρετεθησαν και εκφραζω την αποψι μου, εαν η διαχειρισις επιτρεψει.

    1. Οι πτυχιουχοι του Χαρβαρντ και του Μπερκλευ οδηγησαν την Ελλαδα στην χρεοκοπια.Ισως ενας μαναβης ή κρεατοπωλης απο την κρεαταγορα να τα ειχε καταφερει καλλιτερα..

    2. Μολονοτι απαιτειται εθνικη ενοτης σε επιπεδο διακομματικο ( αυτοεξαιρουνται τα εκνομα αριστεριστικα και σταλινικο κομμα του περισου) εμεις ειμαστε προθυμοι να βγαλουμε τα ματια μας στον περιορισμενο κομματικο χωρο, και μερικοι φερονται ως παθιασμενοι οπαδοι ποδοσφαιρικης ομαδος ετοιμοι να πυρπολισουν και να δυναμιτισουν το συμπαν για τους αγαπημενους τους ποδοσφαιριστας ή τους ανταγωνιστας τους.. Τα σχολια των κυριων
    14 Φεβρουαρίου 2010 4:02 π.μ. και 14 Φεβρουαρίου 2010 6:46 π.μ συνεισφερουν σ αυτην την κατευθυνσι.

    3. Ισως ομως θα επρεπε καποτε να δουν οτι η Ντορα ειναι μια πολιτικη προσωπικοτης. Που εχει υποστηρικτες και επικριτες αλλα και φανατικους εχθρους.Βεβαιως η Ντορα εκλεγεται με συντριπτικο ποσοστο στην περιφερεια της και υπηρξε και διεκδικητρια της αρχηγιας της ΝΔ..
    Και ειναι ο λαος που δημοκρατικα θα αποφασισει αν θα χρησιμοποιησει τις υπηρεσις της ή οχι.

    3. Προσωπικως την επικρινω ιδιατερα για τις δηλωσεις της περι Φλωρακη

    «..Με θλίψη και συγκίνηση πληροφορήθηκα τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, που ήταν ένα αγωνιστής των ιδεών του, ένας ασυμβίβαστος μαχητής ένας καλός πατριώτης...»

    Αυτο δεν το χωνεψα ουτε προκειται να το καταπιω.

    Αλλα δεν σημαινει οτι καταδικαζω την Ντορα επειδη αναπνεει επειδη υπαρχει επειδη προσπαθει..
    Κατακρινω αυτα που κατα την γνωμη μου κακως πραττει αλλα δεν αρνουμαι την πολυτιμη παρουσια της σε διακομματικο πανεθνικο και στενο κοματικο επιπεδο, συγκρινοντας με το "μπουκεττο" των πολιτικων εν Ελλαδι..

    Μηπως οι συνθηκες που βιωνουμε θα επρεπε να μας πιεζουν να λειτουργησουμε περισσοτερο ενωτικα ή θα πρεπει να αυτοκαταστραφουμε και στο μελλον να διαδεχθουμε απο τα λαθη μας..


    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παραπονα στο μπαμπα σου που σε εκανε αχωνευτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή