Προκαλούν κυριολεκτικά τρόμο στο φορολογούμενο πολίτη τα σενάρια σκληρών μέτρων λιτότητας, τα οποία απορρέουν από την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην επιχείρηση διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
Δεν μιλάμε πλέον μόνο για τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φόβο ότι θα αυξηθούν τα χρόνια εργασίας και θα μειωθούν οι συντάξεις.
Δεν μιλάμε πλέον μόνο για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την αύξηση του φόρου και τις αποδείξεις.
Και, τέλος, δεν μιλάμε πλέον μόνο για το «πάγωμα» των μισθών.
Εφόσον κριθεί αναγκαία η εφαρμογή των σχεδίων που βρίσκονται στα συρτάρια του ΔΝΤ, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο για το σύνολο των πολιτών.
Από απλώς σκληρά μέτρα, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στην κλασική γραμμή λιτότητας του Ταμείου, μέχρι ακραίες επιλογές, όπως ο ενιαίος ΦΠΑ 15% για όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, και οι περικοπές σε μισθούς δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, αλλά και στις συντάξεις, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα μέτρων, το οποίο πρόκειται να πλήξει όλους και, κυρίως, τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα.
Στο σημείο όπου έχει φθάσει η ελληνική οικονομία, τα μέτρα θεωρούνται αναγκαίο κακό, ενώ τίποτα πλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης αποφάσισαν να στηρίξουν την Ελλάδα με το περιώνυμο σχέδιο διάσωσης, τουλάχιστον στα λόγια μέχρι στιγμής, αλλά τα ανταλλάγματα θα είναι έμπρακτα και επώδυνα για τη χώρα μας και για το λαό, που θα κληθεί να σφίξει ακόμη περισσότερο το ζωνάρι.
Από τη μια, θα μειωθεί το εισόδημα των εργαζομένων και, από την άλλη, με την αύξηση του ΦΠΑ, θα σημειωθούν ξαφνικές ανατιμήσεις σε μια σειρά αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, το γάλα, το κρέας, ο καφές, το νερό και το ψωμί, και θα πάρει φωτιά το καλάθι της νοικοκυράς, ενώ θα αυξηθούν και τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ακόμη και στους λογαριασμούς που πληρώνουν οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η χώρα μας έχει ήδη εισέλθει στη στενωπό της σκληρής λιτότητας.
Το Κ.Κ.Ε., οι μυστικές συμφωνίες με την Αλβανία και οι Τσάμηδες
-
Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες περιόδους της νεότερης
ελληνικής ιστορίας είναι αναμφίβολα τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
αλλά κα...
Απο το 1985 το μονο που θυμαμαι ειναι λιτοτητα,λιτοτητα,λιτιτητα,οι κυβερνησεις αλλαζουνε αλλα η λιτοτητα παραμενει,ποσο ακομα;
ΑπάντησηΔιαγραφή