Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Μπράβο Γιώργο!

Επιτέλους και μια ...ψύχραιμη τοποθέτηση και μάλιστα από τα πλέον αρμόδια χείλη!

Αντιγράφουμε από το in.gr:

Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έδωσε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, λέγοντας ότι "δεν παραιτούμαστε των αξιώσεών μας, αλλά δεν παρασυρόμαστε από την προβοκάτσια ενός εντύπου".

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ...ανοιχτό (!) και πως η χώρα το θέτει παγίως στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων με τη Γερμανία. Τόνισε, ωστόσο, ότι τώρα ...δεν είναι η ώρα για να το θέσει η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι διαφωνεί με τις σημαίες ευκαιρίας, καθώς υπονομεύουν τα συμφέροντα της χώρας.

"Τώρα που ανακτούμε την ...αξιοπιστία μας και τη σιγουριά μας, δεν θα το θέσουμε, γιατί θα είναι πολύ εύκολο να ειπωθεί πως υπεκφεύγουμε των ευθυνών μας. Και δεν θέλω τέτοιου είδους ...δυσφήμηση για τη χώρα και για την ...κυβέρνησή μας" τόνισε ο Γ.Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι την κατάλληλη στιγμή θα τεθεί το θέμα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ...καθορισμένοι στόχοι στις διεκδικήσεις αυτές.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ...τιμούμε τις υπογραφές μας, ...πληρώνουμε τα χρέη μας και ...αλλάζουμε ό,τι μας πλήγωσε.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποστάσεις που έλαβε η γερμανική κυβέρνηση από τα ...ατυχή δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης υπογράμμισε: "Μας τα χρωστά η Γερμανία και η κ. Μέρκελ. Να πείτε δώστε πίσω τα κλεμμένα". Πρότεινε, δε, να καταθέσει η χώρα "ένα πρώτο διάβημα, ανεξαρτήτως πότε θα τα διεκδικήσει η κυβέρνηση".

Μήπως έφθασε η ώρα ώστε να σταματήσει αυτή η πολιτική γελοιότητα;
parapolitiki

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου