Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής η δολοφονία του αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ Σπύρου Θεοδώρου πριν από ένα χρόνο στην οδό Σκώκου, στην Κυψέλη, κατά τη διάρκεια ελέγχου υπόπτου μετά από τηλεφώνημα για κλοπή αυτοκινήτου.
Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της Ασφάλειας και της ΕΚΑΜ σε μονοκατοικία στο Πέραμα όπου κρύβονταν οι δράστες.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθη ένα 30χρονος Ουκρανός μαζί με τρεις γυναίκες που ήταν στο σπίτι, ενώ διέφυγε ο δράστης της δολοφονίας ο οποίος είναι αδερφός του συλληφθέντος.
Ο δράστης πήγε στο σπίτι την ώρα που ήταν οι αστυνομικοί και όταν αντελήφθη τί συνέβαινε ακινητοποίησε διερχόμενο τζιπ, κατέβασε τον οδηγό από το αυτοκίνητο και έφυγε με το όχημα.
Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν αλλά κατάφερε να διαφύγει.
Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε το τζιπ στο λιμάνι, στο Πέραμα.
Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε φέρι μποτ για τη Σαλαμίνα για την περίπτωση που ήταν μέσα ο κακοποιός, αλλά τελικά δεν εντοπίστηκε.
Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία είχε γίνει όταν ο άτυχος αστυνομικός μαζί με ένα συνάδελφό του, είχαν εντοπίσει ένα ύποπτο και τον είχαν ακινητοποιήσει για να του περάσουν χειροπέδες, τότε, όμως, μία γυναίκα που θεώρησε ότι οι αστυνομικοί αδίκως κρατούσαν τον ύποπτο, τους επιτέθηκε φραστικά με αποτέλεσμα να τους αποσπάσει την προσοχή.
Εκείνη τη στιγμή ο δεύτερος που ήταν κρυμμένος πλησίασε τους αστυνομικούς από πίσω και τους πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον Θεοδώρου και σοβαρά τον συνάδελφό του.
Ο ύποπτος που κρατούσαν οι αστυνομικοί εκείνη την μοιραία στιγμή είναι ο 30χρονος που συνελήφθη σήμερα, ενώ ο καταζητούμενος είναι αδελφός του.
Και οι δύο είναι σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές, και άλλα αδικήματα.
Από την Ασφάλεια συνελήφθησαν επίσης σε άλλη υπόθεση τέσσερις Αλβανοί, οι οποίοι έχουν διαπράξει σωρεία ληστειών και έχουν πρωταγωνιστήσει σε ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, σε μία από τις οποίες, πριν από περίπου από ενάμισι χρόνο, στο Ηράκλειο Αττικής είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

1 comments:

  1. ......... και η τετραπέρατη γυναίκα που αν θυμάμαι ψέλιζε κάτι πανηλίθιες δικαιολογίες, τι έγινε; Την ηρωοποίησε ο ΠΡΟΠΟτζής;
    georgi0s

    ΑπάντησηΔιαγραφή