Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Εκλογές με 42 νεκρούς και 65 τραυματίες στο Ιράκ.!

Νικητής των πρόσφατων εθνικών εκλογών που διεξήχθησαν στο Ιράκ αναδείχθηκε, όπως δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ιγιάντ Αλάουι, και το κόμμα του "Ιρακίγια".
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή η οποία επέβλεπε την καταμέτρηση των ψήφων, το κόμμα του Αλάουι καταλαμβάνει 91 έδρες στο νέο ιρακινό Κοινοβούλιο, έναντι 89, που καταλαμβάνει ο αντίπαλός του, απερχόμενος πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μάλικι και το κόμμα του "Κράτος Δικαίου".
Η Ιρακινή Εθνική Συμμαχία, που συνενώνει σιιτικά θρησκευτικά κόμματα, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 70 έδρες στο Κοινοβούλιο, ενώ η συμμαχία "Κουρντιστάνια" των δύο μεγάλων κουρδικών κομμάτων της χώρας καταλαμβάνει 43 έδρες.
Εν τω μεταξύ, σαράντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 65 τραυματίστηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση βόρεια της Βαγδάτης την ώρα που αναμενόταν η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ιρακινών εκλογών.
Οι δυο βόμβες εξερράγησαν σε αγορά της επαρχίας Ντιγιάλα, όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
Οι ιρακινές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε αρκετές επαρχίες λόγω της αύξησης και της πολιτικής έντασης στη χώρα, ενώ οι φόβοι για αύξηση της βίας εξακολουθούν να υφίστανται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου