Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" πίσω από την έκρηξη

Έκρηξη σημειώθηκε στις 22.41 έξω από το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) επί της οδού Ιακωβάτων 61 στα Πατήσια.
Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας 15χρονος, ενώ τραυματίστηκαν η 10χρονη αδελφή του και η μητέρα του, αφγανικής καταγωγής.
Το κοριτσάκι είναι σοβαρότερα τραυματισμένο και έχει μεταφερθεί στο Παίδων Αγία Σοφία, ενώ η μητέρα έχει τραυματιστεί ελαφρότερα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η οικογένεια των μεταναστών πήγαινε κάθε βράδυ στην περιοχή ψάχνοντας τους κάδους απορρημάτων για να βρεί τρόφιμα ή κάτι άλλο.
Πιθανολογείται ότι το παιδί βρήκε το δέμα με τη βόμβα και το πήρε μαζί του ή το άνοιξε εκεί με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη που το διαμέλισε.
Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Επί τόπου έσπευσαν κλιμάκια των αρμόδιων Αρχών ασφαλείας καθώς και εγκληματολογικά συνεργεία. Ο χώρος αποκλείστηκε προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά.
Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).
Για «παγίδα θανάτου» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μετέβη στο σημείο της έκρηξης.
«Απόψε η τρομοκρατία έδειξε το πιο σκληρό, το πιο απεχθές της πρόσωπο. Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.
«Αυτοί οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους, είτε πρόκειται για αστυνομικό, είτε πρόκειται για μετανάστη, είτε για τον οποιονδήποτε πολίτη», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας: «αυτοί οι δολοφόνοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία είναι απέναντι τους, γι’ αυτό είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στον τόπο της φονικής έκρηξης στα Πατήσια, έξω από το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) επί της οδού Ιακωβάτων 61.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., εξετάζεται ο τυχόν συσχετισμός προειδοποιητικού τηλεφωνήματος, το οποίο έγινε ώρες πριν από την έκρηξη, με το μοιραίο περιστατικό.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., χθες γύρω στις 08:46 άγνωστος τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην «ΕΒΕΕ» -όπως είπε- στα Πατήσια και θα εκραγεί σε 6 λεπτά.
Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. από την άμεση διερεύνηση της τηλεφωνικής προειδοποίησης διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή Πατησίων δεν υφίσταται Υπηρεσία ή φορέας με τα δοθέντα στοιχεία και αφού ελήφθη υπόψη ότι είχε παρέλθει και ο χρόνος που είχε οριστεί από τον άγνωστο, το τηλεφώνημα χαρακτηρίστηκε ασαφές.
Σύμφωνα με τη μητέρα του άτυχου 15χρονου Αφγανού που σκοτώθηκε από την έκρηξη, το σάκο με τον εκρηκτικό μηχανισμό βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων η κόρη της (η οποία επίσης τραυματίστηκε). Το κορίτσι άνοιξε το σάκο για να δει τι περιείχε. Ο γιος της πλησίασε και είδε μέσα στο σάκο ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο γι' αυτό θεώρησε ότι ήταν άχρηστο και πήρε τον σάκο να τον πετάξει. Τότε σημειώθηκε η έκρηξη.
Το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η αστυνομική έρευνα είναι αν η βόμβα είχε σχέση με το τηλεφώνημα, αλλά απλώς δόθηκε λάθος ο στόχος, και γιατί δεν υπήρξε νέα προειδοποίηση, αφού δεν εξερράγη. Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμάται ότι ίσως ο εκρηκτικός μηχανισμός να τοποθετήθηκε λίγα λεπτά πριν από την ανεύρεσή του από την οικογένεια των μεταναστών και οι δράστες δεν είχαν προλάβει να ειδοποιήσουν. Παράλληλα, ερευνώνται όλες οι άλλες εκδοχές.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τέλος, αναμένεται η εξέταση των υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συνδεσμολογία παρουσιάζει ομοιότητες με άλλους που έχουν εκραγεί στο πρόσφατο παρελθόν.
Αξιωματικοί της Αστυνομίας συσχετίζουν την τοποθέτηση των εκρηκτικών με την σύλληψη του 22χρονου στο Βόλου (σχετικό θέμα)

4 comments:

  1. ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΑΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΝ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γραφει η πατσαβουροτυπια πρωτοσελιδο.

    βομβα σκοτωσε προσφυγα.

    αντιπαρερχομαι το προσφυγα,αφου ειναι αδυνατον να γνωριζει αν ειναι προσφυγες η τυχωδιωκτες λαθρομεταναστες και διορθωνω το προτωσελιδο των χαφιεδων.


    προσφυγας ανεστησε βομβα!!

    χριστος ανεστη και ολες οι βομβες να αναστηθουν στα χερια (λαθρο)μεταναστων.

    μηπως αναστηθουμε και εμεις οι σκλαβοι των γκετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συμπατριώτες τους Αφγανοί έχουν κάνει Καμπούλ την Αθήνα.Όχι δεν τους λυπάμαι καθόλου.Ας τους λυπηθεί το ΚΚΕ ο τσύριζα και οι "αντιεξουσιαστές" που τους σκοτώσανε. Γιατί δεν πάνε οι Αφγανοί να δείρουν κανέναν "αντιεξουσιαστή" στις γνωστές πλατείες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστουμε την "Συνωμοσια Πυρηνων της Φωτιας" για το πατριωτικο της εργο.
    Αντε παιδια την αλλη φορα και εις ανωτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή