Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Καταστροφικών "επιτυχιών" ...συνέχεια.!

Βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρώτος να πανηγυρίσει τη… νίκη του πρωθυπουργού του (!), που ..."επέτυχε", δύο ημέρες μόνο μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεσμευθεί για μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας … όταν φθάσει στο όριο της πτώχευσης, να δανειστεί άλλα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ με διαφορά επιτοκίου (spread) μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ομολόγων στις 310 μονάδες βάσης (3,1%) πάνω από αυτό των mid-swaps.
Και όλη αυτή η ..."επιτυχία" σημειώθηκε για να δανειστεί η Ελλάδα όσα χρειάζεται για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του Δημοσίου τον Απρίλιο!
Έτσι, θεωρείται βέβαιο ότι νέα έκδοση κρατικών τίτλων 10ετούς διάρκειας θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη του Πάσχα) για να αντλήσει τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ επιπλέον!
Και πού θα φτάσει το να δανειζόμαστε τα δισεκατομμύρια σαν μαρουλόφυλλα για να πληρώνουμε τις ταμειακές υποχρεώσεις κάθε μήνα;
Και πόσο αυξάνει το υπερδιογκωμένο εθνικό χρέος υποθηκεύοντας και τις επόμενες γενεές;
Και πού θα φτάσει το επιτόκιο δανεισμού, όταν είναι δυσβάστακτο σήμερα - παρά την κυβερνητική ..."επιτυχία -, αφού θα δείχνουμε την αδυναμία μας δανειζόμενοι συνεχώς;
Προχθές, λίγο πριν από το κλείσιμο του δανεισμού με επιτόκιο 5,9%, δήλωναν - κυβέρνηση και ΟΔΔΗΧ - ότι θα θεωρούσαν ..."επιτυχία" αν το επιτόκιο (κόστος δανεισμού) διαμορφωθεί τουλάχιστον μια εκατοστιαία μονάδα χαμηλότερα από τις τρέχουσες αποδόσεις τους (δηλαδή κάτω από 5,3%).
Μετά μίλησαν για ..."επιτυχία"!
Πώς να τους χαρακτηρίσεις;
Α

1 comments:

  1. ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΖΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Α ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ,ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ.Ε ΡΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΥΩ-ΔΟΣΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ,ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ.ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή