Το Ισραήλ ιδρύθηκε σαν κράτος όχι μόνον με την ανοχή των άλλοτε δύο υπερδυνάμεων, ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, αλλά και με την βοήθειά τους, αφού ήταν οι πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την δημιουργία του. Από εκεί και πέρα (το 1948) το μόνο σίγουρο ήταν ότι οι Εβραίοι δεν θα έμεναν για πολύ στα εδάφη που είχαν καταλάβει, αλλά θα δημιουργούσαν συνεχείς επεκτάσεις. Οι πόλεμοι των Έξι Ημερών, του Γιομ Κιπούρ και οι αυθαίρετες κατασκευές εποικισμών επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις. Η Δύση ανέχθηκε την κατοχή ατομικών όπλων από το Ισραήλ. Για όλα αυτά εκδόθηκαν καταδικαστικά ψηφίσματα από τον ΟΗΕ, χωρίς όμως αντίκρισμα αφού δεν προέβλεπαν και την υποχρεωτική εφαρμογή των ψηφισμάτων. Κάτι που έγινε και στο Κυπριακό, αλλά δεν γίνεται και το ίδιο για το Ιράν και την Β. Κορέα που απειλούνται με κυρώσεις. Η παγκόσμια ειρήνη δεν απειλείται μόνον από τις δύο αυτές χώρες.Άλλωστε οι Ευρωπαίοι, που το διεθνές κεφάλαιο τους έχει καταντήσει ευάλωτους στην ανέχεια και στην εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών, σε πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση είχαν χαρακτηρίσει το Ισραήλ σαν τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη, κάτι που είχε προκαλέσει την μήνι του αλήστου μνήμης σφαγέα των Παλαιστινίων Αριέλ Σαρόν. Η ανοχή από τον διεθνή παράγοντα δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα και σήμερα κι έχει επιτρέψει στους Ισραηλινούς να είναι προκλητικοί. Και δεν είναι μόνον προκλητικοί στις πράξεις τους, αλλά και στις δηλώσεις τους.
Εποικίζουν την Ιερουσαλήμ
Τελευταίο κατόρθωμα των Ισραηλινών είναι ο εποικισμός της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που έφερε σε απόγνωση τους Παλαιστινίους, που φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μια νέα ιντιφάντα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη της περιοχής. Όπως συνήθως η Δύση, συνεπικουρούμενη και αυτή την φορά από την Ρωσία, περιορίζεται σε ευχολόγια. Γιατί ευχολόγιο είναι η καταδίκη του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από τους Ισραηλινούς και η ανέγερση 1. 600 κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ χωρίς μέτρα για την εφαρμογή του δικαίου που όλοι αναγνωρίζουν στους Παλαιστινίους. Είναι ειρωνεία το Ισραήλ να κτίζει παράνομα κατοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και οι Παλαιστίνιοι να εγκαλούνται να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Το πολυθρύλητο «κουαρτέτο» (ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία) για την Μέση Ανατολή μπορεί να εξέφρασε την ρητορική διαφωνία του για τις ενέργειες του Ισραήλ, αλλά το δίκιο βρίσκεται από την μεριά του Παλαιστινίου διαπραγματευτή που δήλωσε ότι: Θα ήθελαν επίσης τη δημιουργία από το Κουαρτέτο ενός συστήματος ελέγχου, ώστε να διασφαλισθεί το πάγωμα από το Ισραήλ κάθε εποικιστικής του δραστηριότητας στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ». Όμως προς αυτή την κατεύθυνση όλοι δείχνουν απροθυμία. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν στο ετήσιο συνέδριο του πιο ισχυρού εβραϊκού λόμπι στην Αμερική (AIPAC) να δηλώσει προκληκτικά:
«Ο εβραϊκός λαός έχει οικοδομήσει την Ιερουσαλήμ εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια και ο εβραϊκός λαός οικοδομεί την Ιερουσαλήμ σήμερα. Η Ιερουσαλήμ δεν είναι οικισμός, αλλά η πρωτεύουσά μας».
Αυτό αποκαλύπτει και όλους αυτούς που στηρίζουν την πολιτική τους στην διαστροφή της ιστορίας. Η περιοχή αυτή διετέλεσε πάντα υπό κατοχή και ουδέποτε υπήρξε ελεύθερο εβραϊκό βασίλειο, παρά τα όσα γράφονται στο ιερό τους βιβλίο. Άλλωστε το ίδιο το ιερό βιβλίο τους γράφει για την υπόσχεση του Γιαχβέ ότι θα κατοικήσουν σε πόλεις πλούσιες που δεν έκτισαν οι ίδιοι και δεν τις γέμισαν αγαθά (Δευτερονόμιο ΣΤ¨, 10- 11).
Μήπως όμως έφθασε ο καιρός η παγκόσμια κοινότητα (ΟΗΕ), το Κουαρτέτο και οι συν αυτοίς να αποκαταστήσουν την νομιμότητα και να μην καταφεύγουν σε ευχολόγια;
elkosmos
Το Κ.Κ.Ε., οι μυστικές συμφωνίες με την Αλβανία και οι Τσάμηδες
-
Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες περιόδους της νεότερης
ελληνικής ιστορίας είναι αναμφίβολα τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
αλλά κα...
Ποτε θα σταματησουν τα νειατα της Ευρωπης και της Αμερικης να πεθαινουν στους εθνοκτονους πολεμους που στηνουν με καθε αφορμη οι εβραιοι "χασαπιδες" της ανθρωποτητας;
ΑπάντησηΔιαγραφήhellraiser
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη φωναζεις δυνατα και μας ακουσει ο γνωστος ισλαμοφαγος του ιστολογιου.
Αγησιλαος Φατασφετσουλας
Αγησιλαε ξερεις που τους εχω εγω γραμμενους τους εβραιοδουλους;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν μπορουσαμε να επιτρεψουμε στην κρισι μας να εκτελει λογικους συνειρμους..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν παρακολουθουμε τι συμβαινει γυρω μας..Οχι μεσα μας..
Αν διαβαζαμε λιγο περισσοτερο Ιστορια..και λιγοτερο παλαια διαθηκη..
Ισως..Καποτε
Αποκτουσαμε ελευθερια λογισμου και διαλογου ..
Ισως ..Τοτε να
Αντιλαμβανομεθα καθε φορα ποιες σχεσεις πρεπει να προσεχουμε, ποιες συγκυριες να εκεμταλλευθουμε, ωστε το Εθνικο συμφερον να εξυπηρετειτε και οΔον κιχωτης με τη Δουλτσινεα και τον Παντσο να μην ειναι οι μικροι μας ηρωες..Πριν οι Τουρκοι ελλιμενιζονονται στην Κεα και την Ναξο ή αγκυροβολουν στο Σουνιο..
******
1. Ψυχρό κλίμα μεταξύ Aμερικής-Tουρκίας
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_07/03/2010_393377
Ρήξη στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά το ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής για τη γενοκτονία των Αρμενίων
Ιερή αγανάκτηση στην τουρκική ηγεσία και κραδασμούς στην τουρκική εξωτερική πολιτική προκάλεσε η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Πέμπτη το βράδυ, στις ΗΠΑ. Σε στιγμή ευαίσθητη για την κυβέρνηση Ερντογάν, που διέρχεται κρίσιμο στάδιο στην αντιπαράθεσή της με το στρατιωτικό - κεμαλικό κατεστημένο, η συμβολικής καταρχήν σημασίας αναγνώριση της γενοκτονίας από την Επιτροπή κρύβει έμμεσες προειδοποιήσεις, ίσως και μελλοντικές απειλές.
*****
2. Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ
ΑΠΕ
«Ο Νετανιάχου δεν μας εμπιστεύεται» δήλωσε ο Τ.Ερντογάν
Ρώμη
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1076450
Επικριτικός ως προς τη στάση που τηρεί το Ισραήλ, απορρίπτοντας τη μεσολάβηση της Τουρκίας για επανάληψη των συνομιλιών με τη Συρία, εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, προβλέποντας μάλιστα πως η Δαμασκός δεν θα δεχθεί τη Γαλλία ως μεσολαβήτρια χώρα
3.Βαθαίνει η κρίση Ισραήλ-ΗΠΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4565431
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ, στον ανατολικό τομέα της πόλης, μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών καθώς βαθαίνει η κρίση ανάμεσα στο Ισραήλ και τις Ην.Πολιτείες για το ισραηλινό πρόγραμμα εποικισμού.
************
Ιασων
@ hellraiser
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε σου 'πα γω.
Μασησε...
Επεσε κατ' ευθειαν στο κεχρι.
ΑΦ
Οι τυφλοι φορουν διορθωτικους φακους να διορθωσουν την φυσικη ανεπαρκεια τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι κωφοι ακουστικα..
Οι καρδιοπαθεις βηματοδοτες.
Οι ηλιθοι .. δεν εχουν επιγνωσι του προβληματος τους και δεν μπορουν να διορθωσουν την καταστασι αυτη που τους εμποδιζει να σκεφθουν.
Βεβαια σημερα αγνοει οποιος θελει να αγνοει ..
και με την υβρι την ειρωνεια την συκοφαντια τομ λαικσμο προσπαθιε να ψυχοθεραπευθη..
Π.χ Διαβστε τι αγνοειτε
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/03/2010_330035
Ανησυχία της Ισλαμικής Διάσκεψης από την απόσυρση των νατοϊκών δυνάμεων από Αφγανιστάν
Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης δηλώνει ότι η βιαστική απόσυρση των δυτικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες.
Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC) δήλωσε σήμερα ότι η οποιαδήποτε βιαστική απόσυρση των δυτικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν 30.000 επιπλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν φέτος σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το ρεύμα της αυξανόμενης εξέγερσης των Ταλιμπάν.
Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να αρχίσει την απόσυρση από τα μέσα του 2011, καθιστώντας τη φετινή χρονιά μια κρίσιμη περίοδο για την έκβαση του 8ετούς πολέμου.
Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν να προσθέσουν δυνάμεις στα εκστρατευτικά τους σώματα. Αλλά δύο από τις χώρες με τα μεγαλύτερα εκστρατευτικά σώματα, η Ολλανδία και ο Καναδάς, έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους, που φθάνουν τις 5000 άνδρες, το 2010 και το 2011.
«Θα πρέπει να γίνουν προσεκτικοί υπολογισμοί για την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν», δήλωσε ο Εκμελεντίν Ιχσανόγλου,
Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης σε συνέντευξη Τύπου στο Ισλαμαμπάντ. Η έκκλησή του για προσεκτικούς υπολογισμούς έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή.
«Δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε για μια ακόμη φορά ένα μετα-σοβιετικό παράδειγμα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί (σχετικά με την απόσυρση) και αυτό θα πρέπει να γίνει σε συμφωνία με το λαό του Αφγανιστάν και όλων των ενδιαφερομένων μερών», δήλωσε ο Ιχσανόγλου που συναντήθηκε με Πακιστανούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του στη χώρα αυτή.
«Διαφορετικά, αυτό θα οδηγήσει σε έναν άλλο εμφύλιο πόλεμο και εμείς πρέπει να το αποφύγουμε αυτό», τόνισε τέλος ο κ. Ιχσάνογλου.
Ειναι δυνατον η ισλαμικη συνδιασκεψι να ειναι η μοσσαντ?
*********************************
Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι..
Ιασων
Ο πανσοφος Ελληνικος Λαος λεει: "Οποιος εχει μυγες μυγιαζεται".
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΦ