Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Δίκη Γρηγορόπουλου. Αρνείται να καταθέσει ο 17χρονος ακροαριστερός φίλος του.!

Για τρίτη φορά από την έναρξη της δίκης για την υπόθεση Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο 17χρονος φίλος του θύματος αρνήθηκε να παραβρεθεί στο δικαστήριο επικαλούμενος ..."ψυχολογική πίεση" καταγγέλοντας παράλληλα ότι ...παρακολουθείται (!) από αστυνομικούς.
Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας αντέδρασε έντονα και ζήτησε από τον δικαστή τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα.
Ο κ. Κούγιας πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί ξανά στη δίκη αν δεν προσέλθει ο μάρτυρας και μάλιστα κατήγγειλε οτι ο 17χρονος και άλλοι φίλοι του είναι μέλη ακροαριστερών οργανώσεων που προβαίνουν σε βίαιες πράξεις.
Ο εισαγγελέας έδρας κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης, πρότεινε στο δικαστήριο είτε να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου είτε να διασφαλίσει τη δέσμευσή του για παρουσία του τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Μάλιστα χαρακτήρισε την κατάθεσή του σ’ αυτό το στάδιο της διαδικασίας, "κορυφαίας αξίας".
Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου από τον 17χρονο, ενώ ανέφερε ότι θα προσκομίσει στο δικαστήριο στοιχεία τόσο για τον εν λόγω μάρτυρα, αλλά και για άλλους αυτόπτες που ήδη έχουν καταθέσει.
Όπως προανήγγειλε τα πρόσωπα αυτά φέρονται μέσω σελίδων του διαδικτύου ως μέλη ακροαριστερής οργάνωσης, ενώ ανέφερε πως ο 17χρονος συνεργάζεται "με ένα κύκλωμα που έχει καθορίσει απ΄ την αρχή την όλη διαδικασία".
sigmalive

1 comments:

  1. Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι η είδηση από τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ήταν η εμφάνιση ανώνυμης επιστολής η οποία οδηγεί σε επανάκληση μαρτύρων! Περισσότερα εδώ: http://antiparatheseis1.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή