Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Εγκληματικές πολιτικές πρακτικές από το 1981 μέχρι σήμερα...

Ήταν 1981 όταν η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ με την πολιτική απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της ηγεσίας της ΕΟΚ με κυριότερο μοχλό πίεσης τους Γάλλους του Ζισκάρ ντε Στέν παρά την λυσσώδη άρνηση της Κεντροαριστερής αντιπολίτευσης με μπροστάρη το ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου...
Το σύνθημα "Έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ" ήταν που διπλασίαζε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ από το 1974 μέχρι που πήρε την εξουσία.
Το 1983 ήρθε ο πρώτος πακτωλός χρημάτων με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα που διεκδίκησε ο Α.Παπανδρέου για "για την άρση των δυσμενών επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία λόγω τη ένταξής της στην ΕΟΚ".
Από τότε πέρασαν ΤΕΣΣΕΡΑ πακέτα αξίας που υπερβαίνουν τα 100 δισ. € για να αναπτυχθεί η χώρα στις υποδομές και την ανταγωνιστικότητα με πενιχρά αποτελέσματα.
Δυστυχώς από τα ονομαστικά ποσά που είχαν εγκριθεί η χώρα απορρόφησε μόνο μέρος των κονδυλίων και από το ποσοστό που απορρόφησε μικρό μόνο μέρος χρησιμοποιήθηκε για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Σίγουρα έγιναν δρόμοι (αν και στοίχησαν ....κάτι παραπάνω) και σίγουρα βελτιώθηκε το επίπεδο της ζωής της μεγαλύτερης μερίδας του Ελληνικού λαού, το διαρκές έγκλημα των πολιτικών της ήσσονος προσπάθειας όμως που προώθησαν και τήρησαν ευλαβικά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα μπόλιασε δύο γενιές.
Το δημόσιο με την γραφειοκρατία του, ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν θέλησε να το μειώσει αφού ήταν μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων και άφηνε πάντα τεράστια αποθέματα πελατειακών σχέσεων στους κομματικούς οργανισμούς.
Αυτή την γραφειοκρατία την πληρώσαμε (και δυστυχώς την πληρώνουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε να την πληρώνουμε στο μέλλον) πολύ ακριβά αφού τα κονδύλια που δεν απορροφήθηκαν για να καταστήσουν την χώρα ανταγωνιστική δεν ξανάρχονται πίσω ενώ από το 2013 σταματούν ΟΛΕΣ οι κοινοτικές εισροές στην χώρα μας...
Από το 2013 η Ελληνική οικονομία πρέπει ΜΟΝΗ της, χωρίς εξωτερική βοήθεια, να δημιουργεί ΔΟΥΛΕΙΕΣ (μήπως μειωθεί η ανεργία), να παράγει ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (μήπως βελτιώσουμε την σχέση χρέους/ΑΕΠ) και να εξαγάγει περισσότερα από ότι εισάγει.
Πιστεύει άραγε έστω ΕΝΑΣ αναγνώστης ότι αυτό που δεν κατάφεραν οι πολιτικοί από το 1981 μέχρι σήμερα με τον πακτωλό των χρημάτων της Ε.Ε θα το καταφέρει η σημερινή κυβέρνηση μέσα σε ΤΡΙΑ (3) χρόνια;;;
Αν τα καταφέρει ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να θεωρείται ο μεγαλύτερος πολιτικός στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να πίνουν νερό στο όνομά του.
Το κακό είναι ότι στην παραπάνω παράγραφο σταματούν οι "κερδοσκόποι".
ΔΕΝ πιστεύουν ότι μία οικονομία σε ύφεση, με χρέος που υπερβαίνει το 120% του ΑΕΠ, που εισάγει τρείς φορές περισσότερα από ότι εξάγει, που το δημόσιο είναι υδροκέφαλο και υπεράριθμο, μπορεί να αλλάξει πορεία σε τρία χρόνια...
Γιαυτό και τα Spreads σήμερα (αυτή την στιγμή...) πήραν την ανηφόρα και βρίσκονται στις 359 Μ.Β...
antilogos

7 comments:

  1. αυτη την στιγμη ειναι στις 380,7 μοναδες βάσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αν και λίγοι μπορούν να κάνοuν πολιτική είμαστε όλοι σε θέση να την κρίνουμε" - Περικλής, Θουκιδίδης "Περικλέους επιτάφιος"

    Ού καταισχυνώ όπλα τά ιερά, ούδ' εγκαταλείψω τόν παραστάτην, ότω άν στοιχήσω. Αμυνώ δέ καί υπέρ ιερών καί οσίων, καί μόνος καί μετά πολλών.

    Τήν πατρίδα δέ ούκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δέ καί αρείω όσης άν παραδέξωμαι...

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

    Θα υπερασπιστώ το έθνος και την υπόθεσή του γιατί είναι δίκαιη και ιερή.

    Κάτω το κολοκρατος το Ελληνικό,

    Ζητώ το Εθνος το Ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητω η 21 Απριλιου 1967

    Ζητω ο χρυσους αιων του Παπαδοπουλου, 1967 1972

    Ζητω ο εθναρχης Γεωργιος Παπαδοπουλος

    Ζητω το Ελληνικων εθνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1 από τις πολλές απορίες που έχω:
    Γιατί σε μια σειρά αγροτικών προιόντων που είχαμε πλεόνασμα και ΕΞΑΓΩΓΕΣ τώρα κάνουμε ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ;
    Πόσα πληρώσαμε; Για ποιόν λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KYRIE ΣΥΝΤΑΚΤΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ 3-4 ΕΚΑΤ. ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕΧΡΙ ΟΧΙ ΙΣΟΠΕΔΟΣΕΩΣ ,ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ.
    ΟΣΟ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ.ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΤΑΚΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΧΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΔΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΠΑΝΩ.

    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν η Ελλάδα δεν έχει βιομηχανία αυτό είναι ευθύνη και των Ευρωπαίων, οι οποίοι μας θέλουν γιά να κάνουμε καλές μονάδες, δρόμους και υποδομές ώστε να απολαμβάνουν θάλασσα και ήλιο.
    Από το 1990 και μετά μας έφεραν όλα τα σούπερμάρκετ τους ελάχιστες δε βιομηχανικές μονάδες. Την μοναδική προσπάθεια που έκανε ο Θεοχαράκης να δημιουργήσει εργοστάσιο της ΟΠΕΛ και κατόπιν της Νισσάν την έκανε χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τους πολιτικούς. Σε συνέντευξή του διάβασα ότι είχε παράπονο που ο Ανδρέας δεν τον βοήθησε.
    Οι Ευρωπαίοι φέρνουν μεγάλη ευθύνη γιά το σημερινό χάλι την μεγαλύτερη όμως οι πολιτικοί και μεγάλο μερίδιο η αυτοαποκαλούμενη αριστερά γιά την νοοτροπία που προωθεί και τον πόλεμο με απεργίες σε συγκεκριμένες βιομηχανίες με αποτέλεσμα να κλείσουν.
    Πάντως οι Έλληνες απόφοιτοι πανεπιστημίων έχουν μεγάλη ζήτηση, όπως γιατροί, καθηγητές, μηχανικοί στη Γερμανία, την Αγγλία και γενικά στις δυτικές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Αυστραλια είναι Παρθενα και περιμενει και εσενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή